Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

b246f8fd5043983a8dd9fef.gif
jedina moja ljubavi :heart:

Jedno dugo prijateljstvo obeleženo je identičnim znacima kao i jedna šolja potamnela od vremena; ima naprslina i tamnih mrlja na predmetima koje svakodnevno koristimo kao što ima trenutaka napuklina i senki u jednom prijateljstvu.
Da ne odbacimo šolju, kao ni prijateljstvo, odlučuju dva sve redja i veoma važna osećanja: strpljenje i odanost. Uloga strpljenja podseća na ciglu, a odanost na koren. Strpljenje je suprotno žurbi, odanost prkosi potrošačkoj groznici. U pokušaju da materijalizujem ovu sliku, vidim male cigle ili korenje. Ciglama se gradi, zahvaljujući korenju se raste.

Što više gledam oko sebe sve više zapažam ljude koji su se udaljili od svoje sudbine, ljudi bez korena i bez krošnje, ljudi koji narcisoidno veruju da vole a u stvari preziru sebe, nezadovoljni svim postojećim, ali nesposobni da priznaju da njihovo osnovno nezadovoljstvo proizilazi iz njihove posesivnosti.

Treba li da se pretvaramo da im verujemo? Ili da postupamo kao onaj dečak u Andersenovoj bajci Carevo novo odelo da prstom pokažemo na njih i nevinog pogleda kažemo: »Car je go.»

Dobro je nesto veoma ozbiljno jer je i zlo isto tako ozbiljno. Ignorisati to saznanje znači sebe osuditi na život u spoljašnjoj i ispraznoj sferi egzistencije. Ne može se biti dobar zato što je to u modi, zato što to odgovara ili jednostavno iz lenjosti. Dobrota je put koji podrazumeva disciplinu i uzdrzanost, promisljenost i snagu. Jer dobrota, kao i ljubav traži snagu, ogromnu duhovnu snagu.

S.T.

Verujem! - najzad je uskliknuo glumac i ugasio svoj pogled - verujem!
Ove oci ne lazu!

Ta koliko sam vam puta govorio da se osnovna vasa greska sastoji u tome sto potcenjujete znacaj covekovih ociju. Shvatite, jezik moze da sakrije istinu, a oci - nikada!

Postavljeno vam je neocekivano pitanje, vi cak i ne uzdrhtite, u sekundi ovladate sobom i znate sta treba da kazete da biste sakrili istinu, i govorite veoma ubedljivo, i nijedna bora vam se na licu ne pokrene, ali - avaj - uznemirena pitanjem, istina sa dna duse u trenutku uskace u oci i sve je gotovo!

Ona je primecena, a vi ste uhvaceni!

Bulgakov

NAUCIO SAM.....

Napisao Andy Rooney, covjek koji ima dar reci toliko puno sa tako malo rijeci. Uzivaj .

Naucio sam . Najbolja ucionica na svijetu pod nogama je starije osobe.
Naucio sam . Kada volis, to se vidi.
Naucio sam . Ako mi samo jedna osoba kaze "uljepsao si mi dan" uljepsala mi je dan.
Naucio sam . Usnulo dijete u narucju najmirniji je osjecaj na svijetu.
Naucio sam . Biti dobar mnogo je vaznije nego biti u pravu
Naucio sam . Nikada ne treba odbiti djetetov dar.
Naucio sam . Uvijek mogu moliti za nekoga, ako vec nemam snage pomoci mu na drugi nacin.
Naucio sam . Koliko god zivot od tebe trazi ozbiljnost, svatko treba prijatelja s kojim se moze glupirati.
Naucio sam . Ponekad je osobu dovoljno uzeti za ruku I razumjeti je srcem.
Naucio sam . Obicne setnje s ocem u ljetnim vecerima po kvartu kada sam bio dijete, cuda su ucinile za mene odraslog.
Nuacio sam - Zivot je poput role toaletnog papira. sto se vise blizi kraju, brze se trosi.
Naucio sam . Dobro da nam Bog ne daje sve sto trazimo.
Naucio sam . Novac ne kupuje klasu.
Naucio sam . Male svakodnevne stvari cine zivot tako izvanrednim.
Naucio sam . Ispod svacije tvrde ljusture je netko kome treba postivanje I ljubav.
Naucio sam . Ignoriranje cinjenica ne mijenja ih.
Naucio sam . Kada se planiras s nekim izjednacavati, samo mu dozvoljavas da te nastavlja ranjavati.
Naucio sam . Ljubav, ne vrijeme, lijeci sve rane.
Naucio sam . Najlaksi nacin da postanem velika osoba je okruziti se drugima pametnijima od mene.
Naucio sam . Svatko koga sretnes zasluzuje da ga pozdravis s osmjehom.
Naucio sam . Nitko nije savrsen, dok se ne zaljubis u njega.
Naucio sam . zivot je grub, ali ja sam jos grublji.
Naucio sam . Mogucnosti nisu nikada izgubljene; netko ce iskoristiti one koje si ti propustio.
Naucio sam . Kada udomljujes ogorcenost, sreca ce otici drugamo.
Naucio sam . Da sam mami barem jos jednom rekao da je volim prije nego je umrla.
Naucio sam . Svoje rijeci treba sacuvati mekima I njeznima, jer ces ih sutra mozda morati pojesti.
Naucio sam . Osmjeh je besplatan nacin da poboljsas svoje izglede.
Naucio sam . Kada te novorodeno unuce uhvati rucicom za mali prst, povezali ste se za cijeli zivot.
Naucio sam . Svatko zeli zivjeti na vrhu planine, ali sva sreca i rast dogada se penjuci se na nju.
Naucio sam . Sto manje vremena imam, vise posla napravim.

Svima vama . Obavezno procitajte sve do zadnje recenice.
Mozda bi ovakve stvari trebalo citati svaki dan i na taj nacin boriti se ...

ZAPAMTI:

1. Barem dvoje ljudi na svetu te voli
toliko da bi dali život za tebe!

2. Barem 15 ljudi na svetu te
voli na neki nacin

3. Ako te neko mrzi onda je to samo
zato što želi biti poput tebe!

4. Tvoj osmeh svima donosi srecu
cak i onima koji te ne vole!

5. Svake veceri neko misli na tebe
pre nego što zaspi

6. Nekome si citav svet

7. Da nema tebe neko sada ne bi živeo

8. Ti si poseban i jedinstven

9. Voli te neko za koga ne znaš da postoji

10. Kada napraviš i najvecu grešku,
nešto dobro izade iz toga!

11. Uvek pamti komplimente koje primaš,
a zaboravi ružne primedbe!

12. Uvek reci nekome šta osecaš,
lepše ceš se osecati kad ta osoba zna!

13. Ako imaš dobrog prijatelja imaj vremena
da mu daš do znanja koliko ti je dobar

Ne cekaj na usamnjenost da bi spoznao prave vrednosti svog prijatelja.
Ne cekaj ljubav bez davanja ljubavi.
Ne cekaj na najbolji posao da bi poceo raditi.
Ne cekaj na osmeh da bi bio prijatan.
Ne cekaj bol da bi verovao onom ko pati.
Ne cekaj da imas mnogo da bi bar malo podelio.
Ne cekaj neciju bol da bi mogao traziti oprostaj.
Ne cekaj dok budes imao vremena da bi ga mogao sa nekim podeliti.
Ne cekaj!Jer nikada ne mozes znati sta dokle ce trajati ili da ispravljas svoje greske.

Sve sto nas snadje ima svoj smisao, a ipak to tesko shvacamo. Takodjer, u Knjizi zivota, svaki list ima dvije strane. Jednu ispisujemo mi, ljudi, nasim planovima, zeljama i nadanjima, ali drugu puni odredjenje, i ono sto ono odredi; rijetko se sa nasim ciljem podudari.

Ko moze rukopis sudbine unaprijed razaznati? Ali, ako sta isprva nismo mogli procitati, poslije moramo pretrpjeti. Nasa razmisljanja i htijenja zadiru u buducnost, i zbog te zaokupljenosti placamo, da nam nas racun ne bi iskliznuo.

Tako ti vidis ruzu, udises njen miris i zelis je posjedovati, a umjesto toga trn povrijedi tvoju ruku, i ti je sebi krvavu povuces... Cesto patimo od gladi, zedji i ceznje a da i ne promislimo da bi mozda sitost za nas propast bila i da bas u oskudici lezi nas spas.

Pa posto se ljudska volja i sudbina tako cesto jedna drugoj protive, predanost je bolja od pobune. Jer ne zaboravi: ono sto ti je kao sirce izgledalo, u stvarnosti cesto biva med.

Nizami

crvena-ruza-t-1.jpg

BEOGRAD SPAVA

Nemoj nocas gledati
Nemoj da mi krades sne
Mozes ovde spavati
Tu, kraj mene, toplo je

Beograd spava
Spava jos, moj beli grad
U ovoj noci
Nisam ja, ne, nisam sam...

U SKRIPCU

...Ti nisi sam..kako god i sta god..sudbina i mi...

p.s. trebao je da bude video, ali i dalje ne mogu da ga postavim..
tako da je i to, kao i to sto cu zakasniti gde ne bih smela - deo poruke :-)

Veliko bogatstvo otkriva siromastinu.

Od pamtiveka vuci kolju jaganjce, a nikada nijedno jagnje nije zaklalao vuka. Pa ipak je u svetu vise jaganjaca nego vukova.

O tri stvari ne zuri dok govoris: O Bogu, dok ne utvrdis veru u njega.
O tuđem grehu dok se ne setis svoga i o sutrasnjem danu, dok ne svane.

Ne prljaj onoga koji se počeo prati nego mu pomozi da se opere.

Ko nije stradao od posara u sebi, taj će zajaukati kad mu prst oprse.

Voda se može upotrebiti za električnu vodenicu, ali i za potop sveta.

Kao sto suze teku od velike zalosti, ali i od velike radosti, tako strah
obuzima čoveka od velikog zločina, ali i od velike zrtve.

Ako sam pozvan da se branim ja ću ćutati, ako sam pozvan da branim istinu ja ću govoriti.

Ljudi koji ne mogu videti svet u sebi, jos manje mogu videti sebe u svetu

Vladika Nikolaj

Poslednja izmena:
Jedno dugo prijateljstvo obeleženo je identičnim znacima kao i jedna šolja potamnela od vremena; ima naprslina i tamnih mrlja na predmetima koje svakodnevno koristimo kao što ima trenutaka napuklina i senki u jednom prijateljstvu.
Da ne odbacimo šolju, kao ni prijateljstvo, odlučuju dva sve redja i veoma važna osećanja: strpljenje i odanost. Uloga strpljenja podseća na ciglu, a odanost na koren. Strpljenje je suprotno žurbi, odanost prkosi potrošačkoj groznici. U pokušaju da materijalizujem ovu sliku, vidim male cigle ili korenje. Ciglama se gradi, zahvaljujući korenju se raste.

Što više gledam oko sebe sve više zapažam ljude koji su se udaljili od svoje sudbine, ljudi bez korena i bez krošnje, ljudi koji narcisoidno veruju da vole a u stvari preziru sebe, nezadovoljni svim postojećim, ali nesposobni da priznaju da njihovo osnovno nezadovoljstvo proizilazi iz njihove posesivnosti.

Treba li da se pretvaramo da im verujemo? Ili da postupamo kao onaj dečak u Andersenovoj bajci Carevo novo odelo da prstom pokažemo na njih i nevinog pogleda kažemo: »Car je go.»

Dobro je nesto veoma ozbiljno jer je i zlo isto tako ozbiljno. Ignorisati to saznanje znači sebe osuditi na život u spoljašnjoj i ispraznoj sferi egzistencije. Ne može se biti dobar zato što je to u modi, zato što to odgovara ili jednostavno iz lenjosti. Dobrota je put koji podrazumeva disciplinu i uzdrzanost, promisljenost i snagu. Jer dobrota, kao i ljubav traži snagu, ogromnu duhovnu snagu.

S.T.

Ne znam odakle ti, niti šta te je nateralo da razmišljaš ovako, znam da davno nisam pročitao bilo šta što se može porediti sa ovim pisanjem. Samo se u jednom ne slažem, dobrota ne traži ogromnu snagu, dobrota traži samo srce puno ljubavi, volju da to pokažeš i želju da svakome pomogneš...

Nije najbolje vrime da nosim prid tebe posljednju rič
Sve ono šta jesam od sutra ti neću bit
I znam te u dušu i znam da ti nećeš progucati bis
Bija san čovik za tebe
Sad sam kurvin sin

I ne moš me vidit
Ne želiš me čut
Kad se zapetljam u priču da se ne znam izvuć

I šta mi sad vridi biti svoj
Da li primištam zlatno sunce po nebu
Sad vidim da to i nije to
Kad nemaš sa kime podilit smij i nevolju