Za koji dan ti je rođendan. Bože, kako mi prokleto nedostaješ. Uvek se setim detinjstva, šala, tvoje razigranosti, tvoje vesele Duše. Tvoje preduzimljivosti. Tvoje žeđi za životom. Često razmišljam, koliko si voleo ovaj Život. U svemu nalazio Lepotu, sve što si dotaknuo, kao da si pozlatio, svojim vrednim prstićima. Imala sam sreće, da u svojim venama, teče tvoja krv. Divim ti se, sada kao poodrasla, na tome što si iznad svega stavljao porodicu, familiju. Za sve što so činio. Poštenijeg i odanijeg čoveka, od Tebe, nisam srela. Jednostavno, neko si vredan u mojim očima, dokle god dišem. Ljuta sam na ovo Vreme...što sma te imala tako prekratko u svom životu. kada sam bila malena. Premalena, da shvatim mnoge stvari. Da razumem mnoge savete, što sam ih od Tebe dobila. Sada polako razumevam sve. Sve bih dala an svetu, da još samo jednom mogu da vidim taj Osmeh na usnama, da osetim tu belinu dlana, na svojim rukama, taj zagrljaj...Odmalena sam znala, da kada porastem, da kada odrastem, da biću na tebe. Da karakter imam na Tebe. U zadnja dve godine mi je bilo, preteško...Jeste, istinski. najteži period mog života. Bio bi tužan, da si sve to gledao. Da si me tada mogao videti. Meni si tada silno Ti trebao. Ti bi me razumeo, zbog čega se sve to dogodilo, šta jeste. Bio bi ljut na mene, što sma se razbolela, ali bi znao zbog čega sam to uradila. Zbog čega sam išla protiv Sebe. Znam, da bi plakao sa mnom. Bile su mi potrebne tvoje ruke, tvoj Pogled, tvoje Reči. Mislim na Tebe svakog dana i pitam se, gde li si na Nebu. Da li si ponosan na mene, ipak, i da li me čuvaš. Za neke stvari, bi "umro" da si gledao, i ja to znam, jer sam osećajna na tebe, toliko i tako puno. Mnogo puta sam dolazila na tvoj grob, dok sam mogla da hodam i kasnije kada je bilo bolje, da ti se izjadam...da me "čuješ". Bio si moj Oslonac i sve ono što je vredno u mojim očima, danas, kao devojci, Ti si mi usadio i Ti me tome naučio. I nakon toga, bivalo mi je lakše, jer sam Ja, zapravo Ti. Užasno mi nedostaješ. Dolaze mi teška vremena, velike borbe, preokreti neočekivani ...i sve ono sa čim u budućnosti moram da se izborim. Za koji dan, je Tvoj dan...dan kada si došao na ovaj Svet. Sećam se tih rođendana, tih veselja, tih odlazaka...muzike. I teško mi pada svake godine, taj dan. Jer nisi više sa nama. Užasno sam sretna, što sam te u svom Životu imala. Tako prekratko...ali tako božanstveno vredno. Mnogo te volim.
Tvoja unuka,
Jelena.