Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

"I pocela je da mi prica o mladicu koji je bio zaljubljen u zvezdu.
Stajao je kraj mora, ispruzao ruke i obozavao zvezdu, sanjao je o njoj i ka njoj upravljao svoje misli.
Ali je znao, ili je mislio da zna, da covek ne moze da zagrli zvezdu. Smatrao je svojom sudbinom to sto voli zvezdu bez nade u ispunjenje,
i na toj misli sazdao ceo jedan zivotni spev o odricanju i nemoj, vernoj patnji koju bi trebalo popraviti i procistiti.
Ali, svi su mu snovi bili okrenuti zvezdi. Jednom je opet stajao nocu kraj mora, na visokoj hridi, i gledao ka zvezdi i izgarao od ljubavi prema njoj.
I, u trenutku najvece ceznje, skocio je i bacio se u prazninu, prema zvezdi. Jos u trenutku skakanja, pomislio je munjevito: ''- Pa, to je nemoguce!''
I, pao je dole na obalu i smrskao se. Nije umeo da voli.
Da je u onom trenutku kada je skocio imao dusevne snage da cvrsto i pouzdano veruje u ispunjenje, poleteo bi navise i spojio se sa zvezdom."

549690_444882708889805_1631219970_n.jpg

"I pocela je da mi prica o mladicu koji je bio zaljubljen u zvezdu.
Stajao je kraj mora, ispruzao ruke i obozavao zvezdu, sanjao je o njoj i ka njoj upravljao svoje misli.
Ali je znao, ili je mislio da zna, da covek ne moze da zagrli zvezdu. Smatrao je svojom sudbinom to sto voli zvezdu bez nade u ispunjenje,
i na toj misli sazdao ceo jedan zivotni spev o odricanju i nemoj, vernoj patnji koju bi trebalo popraviti i procistiti.
Ali, svi su mu snovi bili okrenuti zvezdi. Jednom je opet stajao nocu kraj mora, na visokoj hridi, i gledao ka zvezdi i izgarao od ljubavi prema njoj.
I, u trenutku najvece ceznje, skocio je i bacio se u prazninu, prema zvezdi. Jos u trenutku skakanja, pomislio je munjevito: ''- Pa, to je nemoguce!''
I, pao je dole na obalu i smrskao se. Nije umeo da voli.
Da je u onom trenutku kada je skocio imao dusevne snage da cvrsto i pouzdano veruje u ispunjenje, poleteo bi navise i spojio se sa zvezdom."

Tako prođu svi zvezdaši, mi Partizanovci znamo kako se voli!!!

276859_503470449682893_1091498100_n.jpg

"... Vremenski zivot jeste samo hrana istinskog ( pravog ) zivota.
I stoga je pravi zivot van vremena i on je u sadasnjosti , u ovom trenutku.
Obmana zivota je u vremenu : zivot proslosti i buducnosti zaklanja i skriva od ljudi pravi zivot sadasnjosti.
I stoga covek treba da tezi da razrusi vremensku obmanu proslosti i buducnosti.
Istinski zivot je zivot u sadasnjici , u ovom trenutku ,zajednicki svim ljudima , a ispoljava se i izrazava ljubavlju..."

Lav Nikolajevic Tolstoj / Jevandjelje

255931191295485087_0vWMPMHY_c.jpg

Hej vi ljudi!.. blesavi.. zaljubljeni...tužni.. veseli.. bogati.. siromašni.. svima vama ovu poruku šaljem.. Ovim valovima nemirnog mora.. nemirima u meni.. slomljenim srcem.. dušom.. svim onim vapajima u noći.. svim onim mojim suzama koje sam niz obraz pustila.. Molim Vas!.. nedopustite sebi.. da vas život bolom okuje.. da tudje krivice nosite kao svoje.. da upisujete poraze samo...da svoja srca ljubomorom okivate.. Ne ubijajte u sebi ono najbolje što svako od nas ima...iako pod mnogim maskama sakriveno.. ljudskost..dobrotu..razumevanje.. iskrenost... Pustinja u čoveku boli... ona unutrašnja samoća.. koja teško iz zagrljaja pušta... Probudite u sebi ono nemirno dete željno avantura.. koje veruje u čuda... oživite maštu! Svaki san u stvarnost pretvorite i u ovom vremenu tamom i lošim ispunjenom!... Ah.. znam.. gledate me čudno.. svaka reč izgovorena nailazi na podsmeh u ovom vremenu...u vama.. ali kad uzmete i onu najmanju sitnicu ..ali baš onu najmanju koja vam izmami osmeh na lice.. i sa njom počnete dan.. shvatite u sebi.. koliko ono najvrednije je u vama samima.. koliko je veliko..bezgranično.. i sa tim osmehom.. sa takvim početkom dana.. pa nek se i niz obraz koja suza provuče...ali pretvorite je osmeh i kad je nateže i kad najviše boli.. videćete.. shvatiće te.. koliko čovek u najgorim i najtežim trenucima života ima jačine u sebi... tad.. ni nebo nije granica..

Ono sto je vazno to se ne vidi...
Naravno...
To je kao sa cvetom. Ako volis jedan cvet koji se nalazi na nekoj zvezdi, ugodno je nocu gledati nebo. Sve zvezde su rascvetane.
Naravno
To je kao sa vodom. Ona koju si mi dao da pijem bila je kao muzika, zbog cekrka i uzeta...secas se...bila je dobra.
Naravno...
Gledaces nocu zvezde. Moja je suvise mala da bih ti pokazao gde se nalazi. Bolje je ovako. Moja zvezda ce biti za Tebe jedna od mnogih zvezda. Tada ces voleti da gledas sve zvezde...Sve one ce biti tvoji prijatelji. Osim toga, sada cu ti nesto pokloniti...
On se ponovo nasmeja.
Ah!Maleni moj, dobri, volim da slusam taj smeh!
Upravo ce to biti moj poklon...bice to kao sa vodom...
Sta hoces da kazes?
Ljudi imaju zvezde ali za njih one nisu iste. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodilje. Za druge, one su samo male svetiljke. Za naucnike, one su zagonetke. Za mog poslovnog coveka bile su zlato. Ali sve te zvezde tamo gore cute. A Ti, Ti ces imati zvezde kakve niko nema..
Sta hoces da kazes?
Kada budes gledao u nebo, nocu, posto cu ja ziveti na jednoj od njih, posto cu se ja smejati na jednoj od njih, tebi ce se ciniti kao da se sve zvezde smeju. Samo Ti ces imati zvezde koje znaju da se smeju!!!!

~Antoan de Sent Egziperi~ Le petit prince

x11531274788658562956.jpg
:heart::zag::bye:

Nasloni glavu na moje rame
oprosti, za rijeci sam
nespreman
jer uvijek kad su za ples
birale dame
nikad nisam bio izabran

Nasloni glavu na moje rame
dopusti da sutnjom ti ispricam
kako tuzno je kada iza tame