Ovako, posto nemam nameru da polemisem sa ljudima koji svoju nasminkanu "kolegijalnost" ispoljavaju samo javno a u privatnim porukama sve "vristi " od te iste (ne)kolegijanosti. No, idemo od pocetka. Ovo je moj nacin da napisem sta i kako je, jer koliko vidim sloboda misli ovde postoji kao sto postoji i cup sa zlatom. Sloboda misli postoji samo da Vas osude, ispljuju, drvlje i kamenje, pa kada napisete komentar da obrazlozite sta i kako i zbog cega, tada Vas kolegijane kolege obrisu, da se ne vidi sta je napisano i objasnjeno. Elem, idemo ispocetka. Ovo bih napisala u svom blogu, medjutim kako ja ne pisem vise blogove, ovde cu obrazloziti svoj stav.
Moj stari nalog kao sunasceJeca se gasi. Zahtev je u postupku gasenja, poslat je, razmotren i data je moja dozvola za njegovo ukidanje. Zbog brisanja starog, samo sam prebacila 25. tekstova u blogu iz starog naloga juce u novi nalog. Za dve godine imam napisana samo 25. tekstova koje sam juce u jednom mahu prebacila, u roku od sat i po, jer ne znam kada je urucena moja dozvola za ukidanjem, kada ce isti biti u nrednim danima trajno obrisan, i je nznam kada cu moci biti opet tu. Samo iz tog razloga su prebaceni juce i u jednom mahu. Nakon toga je krenulo drvlje i kamenje pojedinih blogera, kako sam ja time poremetila njihovu koncepciju pisanja, kako sam time htela sebe egocentricno toboze da podignem i da sebe izdignem, da ne dozvoljavam drugima da dodju do izrazaja i slicni komentari. Ono sto me je duboko razocaralo, je odnos i ponasanje tih blogera...Ako sam i pogresila, ja sam i priznala svoju gresku, jer ja kao prvo nisam aktivan bloger, to je prvo, kao drugo, za dve godine bitisanja ovde kao sunasceJeca nemam niti jedan ban, niti jednu kaznu, niti jednu opomenu, sto dokazuje da ja nisam od egocentrika, konfliktnih licnosti, od onih kojima je stalo da se ekponiraju i da mi na takav nacin treba vestacka paznja. To govori o meni kao o coveku. Pritom, moram da naglasim da su me strasni razocarali ne kao blogeri, vec izrazito kao ljudi, jer niko, ama bas NIKO od njih, koji su odmah se pozivali kao tuzibabe na admiinistraciju da to resava, pritom NIKO od njih "kolegijanih" se nije ni setio niti hteo niti nasao za shodno cak ni da pita, ako i gresim, ili mu se to en dopaad ili da pita yasto to radim i sta se desava. Niko, vec odmah samo osuda i drvlje i kamenje. To je razocaralo kao coveka. Jer u svakome gledam ljude. Kakvi ste Vi to ljudi ovde. Da li je iko nasao za shodno da pita sta i kako a otvoren je i pp i poruke posetilaca. Niko, samo znate odmah po usima, i kakva sam onakva...Da, po vama svakakva. Najgori zlocinac. U svakom slucaju, ja sam kao covek cista, jer dobar covek ume da prizna svoje greske i ja sam se izvinula ako sam poremetila koncepciju pisanja drugima, jer nisu mogli Boze da dodju od mog samo prebacenog bloga do izrazaja, a da pritom i en vide moje niti izinjenje niti objasnjenej jer "kolegijalne" kolege naveliko brisu moje komentare, gde se vidi samo usminkamo postovana Medena a u pp pise "kolegijane "stvari, ali malo sutra. Dakle, ako sam i pogresila, nisam nikoga ubila, i enma poterebe da me odmah kao na streljanje osudjute. Samo ste odmah spremni drvlje i kamenje a na ljudskost vidim koliko ste spremni...Boli glava. Sto se tice kolegijalnosti, ja bar sve kazem javno, iako to doticne kolege nekolegijanog kolege niste imali prilkike da vidite jer doticni sve brise pa se samo vidi to postovana i osude a od mene ni traga, da ispadnem samoziva i bezdudna u stilu, ma bas me briga. Ja sam napisala tri komentara. Sinoc dva, a jutros jedan. Sva tri su obrisana. Ja bar sve pisem javno, a ne kao doticni kolegijani kolega, koji brise moje kometare a onda u privatnim porukama, u iskljucivo njegovoj prepisci meni, jer doticnom ne odgovaram na pp, kaye kakko mi zabranjuje da njegov pp objavim javno. Ja sve pisem javno a kolegijanost necija pise nasminkano postovana a u pp- ovima meni doslovno moju gresku za prenos blogova za koju sam ja rekla da nije namerna, da nije zbog isticanja ili umanjenaj znacaja drugih koji pisu vec iskljucivo samo zbog gasenja starog naloga odradjeno tog dana, je u najmanju ruku sramna. Ako sam pogresila, ja nisam nikoga ubila. I sve sam rekla javno. A postovane kolege blogeri, ja bar kazem sve u lice i javno napisem sto Vi naravno niste videli zbog obrisanih mojih komentara, a nekolegijani koji se poziva na kolegijanost me u privatnim porukama doslovno naziva glupom osobom, uvredjenom sobaricom, omalovazava moje pisanje da ako zelim sacuvati blog da mi zato sluzi printer a da svoje "umotvorine" , jer ono sto ja pisem njemu su umotvorine . Da li je to kolegijanost, omalovazavati necije blogove. Ako sam pogresila tokom prebacovanja blogova, NIKADA nijednog korisnika nisam omalovazila ovako kao nekolegijani mene, nikome nisam rekla ovako i na ovakav nacin da je njegovo pisanje nevazno. TO je Vama dragi kolega kolegijanost kojom se tako dicite na Forumu...To je ta pristojnost o kojoj pametujete drugima, je li...U svakoj recenici je prisutan cinizam i ne dobronamernost istog gde na moje javno pisanje da je razlog samo prebacivanje zbog novog naloga, se pita iz kog boba da se gleda i iz kog pasulja da on to vidi sta ja radim..Pa to pitate kolega korisnika, pre nego sto ispadnete tako "kolegijani" i izvredjate moje pisanje i moju licnost u pp, kao Vi mene danas. Moja prava uopste nisu povredjena, jer ja nisam AKTIVAN bloger pa da me nesto vredja, jer ja tamo ne pisem vise jer pre ovih prebacenih blogova ne vidjate moje blogove vec samo koentare na blogove drugig. Dakle ja pisem postove a ne blogove. Mene vredja samo kao coveka, saznanje koliko ste me povreduili kao coveka, saznanjem da znate svi tamo ko sam ja, da ste me prepoznali, da znate iy vidjenja da kayem i mene u prolazu na Forumu, kakva sam i po pisanju i po karakteru, i da ste SVI do jednog, ali SVI koji ste tamo osuli drvlje i kamenje i pored toga kakva sam, me tako pogresno procenili da sam ja od tih i takvih, po Vama samoekpsonirajucim, koja posto poto hoce paynju, koja je uyurpirala tamo sve da bi toboye dobila paznju, da sam to uradila da skrenem paznju na sebe a da Vi drugi blogeri necete i ne moyete doci do izrazaja. To me je duboko razocaralo kod Vas. Kod Vas, cije sam blogove citala. Da sam okarakterisana kao neko ko ne treba to radi jer je samo proizvela suprotan efekat jer ja Boye volim da se iydiyem na racun drugih...Kakvi ste Vi to ljuudi ...Ma, da koga pa i zanima moje objasnjenaj koja i niste videli zbog obrisanosti kolegijanosti , jer Vas samo zanima osuda ali ne i objasnjenje. Ne i razumevanje. Vas ne zanima "kolegijanost" nekolegijanog koji samo javni ispoljava uctivost i nasminkanost a iya paravana u potaji pp-a gde omalovayava moje pisanje jasno i glasno, to ne vidite i necete da vidite. Moja kolegijanost se ogleda dragi moji blogeri sto ne omalovazavam niciji boravak na Forumu, na blogu, sto nikoga ne nipodastavam niti vredjam. STo ne unizavam nicije pisanje. Dok Vas kolegijani kolega to radi samo privatno a da pritom i yabranjuje objavu svog pp. Pitam Vas ako ste tako kolegijani kolega dragi, zasto i cemu te zabrane..Jel se bojite da Vas tada kolege blogeri mozda i ne bi nasli tako za kolegijanu osobu, da znaju da moje pisanje karakterisete umotvorinama, da me nazivate kojekakvim izrayima i da pored svega treba da se smeskam, je li. Da se meni zabranjuje objava Vaseg pp a da Vi po mojoj licnosti i pisanju gancate kako hocete. E, pa nece da moze. Nece. Jer kolegijano je onda i to napisati javno a ne sminkati za drge jedno a u pp- ovima pokazivati sasvim drugacije lice. Gde kolegijalni kolega kaze, da kad pametan čovek pogreši, dovoljan mu je pogled drugog da prihvati svoju grešku. Kad glup čovek pogreši, ni milion reči ga neće ubediti da je pogrešio. I da prestanem sa glupim i nepismenim komentarima kaze on. Jel to kolegijano pisanje dragi blogeri Vaseg kolege kolegijanog, jeste li, kazite mi...Ja pisem sve jasvo i to je sve upuceno meni u privatnim porukama, sto Vi svakko ne vidite kolika je to kolegijanost. Ne moye neko da ima pravo da otvori otvoreno pismo u blogu upuceno meni, da me posle ispljuje u pp, pa da jos trayi i da to ostane tajna i da je to njegovo pisanje i uniyavanje mene kao licnosti, da se to en vidi. Znaci, ja treba mirno g agledam svoje pljuvanje a kolegijsnost da se tapse po ramenu i da svi misle da sam beydusna bey prava i na objasnjene, je li to sloboda misli...Ako jeste, ja se odricem onda te Vase slobode pisanja. Mene roditelji nisu ucili da je vredjanje necije licnosti i koriscenje ovakvih stvari kolegijano i pristojno a da pritom ja na nijedan njegov pp nisam odgovarala jer mi je ispod casti da pisem tako nesto kao on. NIti sam tako vaspitana. Ako sam pogresila, ja sam se izvinula, ali to niej razlog da nekko i na takav nacin omalovazi moje pisanje , moj boravak ovde i moju licnost. Sve navedeno je istinito i na nemam nameru da se zalim moderatorima kao sto je doticni odmah pozurio da se pozali administraciji, ja enmam nameru da se zalim. Ako cete me kazniti zbog prenosa blogova, kazniet me, ako je to toliki prestupkoji uopste nije bio sa losom namerom vec samo zbog novog bloga. Administarcija svakako i moze da ima uvid u moj pp da li je istina ono sto ja govorim. Ako je to kolegijanost Vama dragi blogeri, da i zbog greske dobijem takve epitete, ja se onda smatram nekolegijanom i sada slobodno opet opletite po meni na celu sa kolegijalnim. Sto se mene tice ja nemam kao sto nisam ni do sada da pisem blog, tako da je tamo jedam manje blog i vise prostora da dodju do izarazaja svi koji juce nisu to mogli, zbog mog prenosa blogova. Zbog prenosa 25.bloga u dve godine. Sada imate citav i cist prostor. S postovanjem, Medena.