Poruka svima koji bacaju petarde..

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam sa svojim sada i pokojnim psom vezbala tako sto sam ga kod prve grmljavine ucila da laje na
nju, govoreci mu neke ne tako poeticne srpske psovke, ali povisenim tonom tako da je jedva cekao
neku takvu katastrofu da pocne da laje i da joj sve po spisku. Inace nije ni umeo da laje.
E, sa ovim novim to nazalost nije uspelo, nije bas da umire od straha, ali ako smo na ulici odmah
trci u pravcu kuce, trauma oko Nove godine traje samo tu noc, ujutru je vec sve zaboravio i ponasa se
normalno.

Nisu svi psi isti .Kao i mi , svaki ima svoj karakter.Moj pas kojeg sam davno , zbog bolesti , morala da uspavam , nije imao strah od petardi i grmljavine .Ponasao se kao da se svadja sa zvukom .Nije ni hteo da udje unutra .
Ali , ovaj je druga prica .On se i grmljavine boji .Znaci , mora da bude u sobi sa nama .
Moje udomljene kuce nisu toliko plasljive .Udju i one , ali nema tresenja , nervoze , barem ne primecujem to kod njih .Verovatno su na neki nacin navikle , iopak su zivele na ulici.

Zen sinoć uginuo zbog petardi, tresao se satima, srce mu stalo​

zen.jpg

Svake godine uoči novogodišnje noći društvenim mrežama se šire apeli o opasnosti upotrebe pirotehničkih sredstava po dobrobit kućnih ljubimaca i gotovo svake godine odmah za njima stigne i poruka jednog od neutešnih vlasnika koji je svog ljubimca izgubio zbog ovog vida "zabave".

Pas Zen, uginuo je sinoć u Osijeku, najverovatnije od zastoja srca iz straha od petardi. Udruženje S-PAS, koji se brinuo o nesrećnom psu, jutros je na svojoj Fejsbuk stranici izvestilo da je Zen pretrpeo zastoj srca zbog petardi tokom sinoćnjeg slavlja Nove godine.

Pokušao je da mu pomogne čovek kod kojeg je pas bio na čuvanju, kao i veterinar kad su stigli u ambulantu, ali nije mu bilo spasa.

Ovu tužnu situaciju potvrdila je Gloria Malin, osnivač udruženja, koju je čovek koji je čuvao Zena zvao jer nije znao kako više da mu pomogne. Kada je počela pucnjava, pas nije hteo da ide napolje da obavi nuždu, niti da jede, samo se sakrio u kutiju i tresao se.

"Vremenom je odlučio da neće ni da pokuša da ga vodi napolje, već da će ga pustiti da nuždu obavi unutra, samo da preživi veče", rekla je Gloria.

Čovek je koristio svakakve trikove - pojačao je muziku kako bi se manje čula buka spolja i dao mu pola Normabela od 5 mg, jer im upravo to i veterinar najčešće savetuje u takvim situacijama.

Ovo je Zen, pas koji je sinoć uginuo zbog petardi na parkingu ...

Meni su prava misterija psi koji se ne boje petardi, grmljavine i uopšte
pucnjave.
Kako ovde čitam, valjda bi svi trebali da se boje jer svi imaju ista čula.
Međutim, ja još nisam videla psa koji se plaši pucnjave. Al padne
petarda pored njih i ne trgnu se. Načisto kao da se ništa nije ni desilo.
Iznenađenje mi je bio ši cu. Za njega sam baš očekivala da će se
isprepadati, pošto spada u te male kućne rase. Ni on nije reagovao
na pucnjavu.

Моја куја лаје на прозор док је у кући кад пуцају петарде, кад је напољу само подигне уши и окрене главу у смеру из ког долази звук. На сву срећу не плаши их се, али мене иритирају. Уместо да их побацају за тих 5-10 минута око поноћи за дочек, бацају целог дана од јутра 31. до 5 ујутру 1! Данас исто целог дана, сутра очекујем исто. Изем ти празнике кад је врхунац славља да се олешиш од алкохола, усвињиш од јела и палиш петарде и ватромет као нездрав. И то из године у годину све горе и горе.

Не знам само како је штенцима, немају ни три недеље још увек. Надам се да су на мајку па неће угинути од страха.

Bacaju bezobzino uznemiravauci bebe, ali pazi... nemoj slucajno neko da plasi genetski modifikovane rase, koje zlostavljaju ljudi, cuvajuci ih u stanu, da bi zalecili samocu i sebicnost koju je izazvala poremecenost nerazumevanja drugih. i pored svih deformacija tih jadnih zivotinja, uzeci u obzir poremecaje koje im stvaraju od svetlosnih, temperaturnih itd.. da ne idemo u detalje, neko ce me kazniti jer je deo takvih istomisljenika... bacili smo pola kile piraterije. kaznite prvo zlostavljace zivotinja standzije, pa nas. sto se beba tice, postujem i ne bacam u njihovoj blizini

Bacaju bezobzino uznemiravauci bebe, ali pazi... nemoj slucajno neko da plasi genetski modifikovane rase, koje zlostavljaju ljudi, cuvajuci ih u stanu, da bi zalecili samocu i sebicnost koju je izazvala poremecenost nerazumevanja drugih. i pored svih deformacija tih jadnih zivotinja, uzeci u obzir poremecaje koje im izazivaju od svetlosnih, temperaturnih itd.. da ne idemo u detalje, neko ce me kazniti jer je deo takvih istomisljenika... bacili smo pola kile piraterije. kaznite prvo zlostavljace zivotinja standzije, pa nas. sto se beba tice, postujem i ne bacam u njihovoj blizini
Ви сте за казну свакако и без животиња. И то дебелу, да пуца по џепу. То што радите је право правцијато терорисање у сваком смислу речи. Срећа ваша што живите у банана држави па вам се може, боли вас уво.

Ви сте за казну свакако и без животиња. И то дебелу, да пуца по џепу. То што радите је право правцијато терорисање у сваком смислу речи. Срећа ваша што живите у банана држави па вам се може, боли вас уво.
https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3611137-ovako-se-pred-tuziocem-branila-violeta?ref=BlicApp

Ma mi smo mi, a vi ste glumci.
Буди сигуран да нико нема разлога да глуми да му смета смрад барута, целодневна бука и учење деце да баратају опасним пиротехничким средствима.

Никакве везе с темом.

Budi siguran da svako ima pravo na srecu, sobzirom da ne ugrozava druge. Kad smo vec kod ugrozavanja, daj da ugrozimo decu, nemojmo odrasle ljude koji su osetljivi na miris baruta i i pse iz epruvete, ugrozene po rodjenju da bi usrecili tvoje istomisljenike. Sto se pasa i ne samo pasa tice, vec svih zivotinja koje beze od buke, tj. od nas ljudi koji zauzimamo njihovu teritoriju, i ja udomljavam pse. Upravo mi umire jedan i to najinteligentniji od svih 20-ak koje sam imao u zivotu, zbog retke neizlecive bolesti. Ovo je cetvrti mesec, borbe za njegov zivot. Hranim ga prstima i pojim spricevima. Veterinari mu ne mogu pomoci. Doslo je dotle da razmisljam o uspavljivanju, ali necu. Zivece dokle god sam pored njega. Taj se ne plasi pucnjeva, niti mu smeta miris baruta, nista mu ne smeta, osim bolesti koja ga je napala, pre godinu ipo dana. Inteligentniji je i bolji od vecine ljudi koje poznajem. Ako sam omasio temu, nastavite sebicno da ogranicavate deciju srecu i sudite ljudima koji nisu vasi istomisljenici.

Budi siguran da svako ima pravo na srecu, sobzirom da ne ugrozava druge.
Али угрожавате друге тим смећем и ограничавате њихово право на срећу узнемиравањем. И други око вас имају то право, а ви им га нарушавате. Животиње немају појма о чему се ради и иако већину не дотиче пуцњава, део њих дословно свисне од страха, али вас за то боли уво и скрећете фокус на друге ствари, релативизујете, правдате и избегавате кривицу. У то спадају и опекотине и губици прстију и других делова тела, то треба свакако споменути иако је ово потфорум за дискусије о животињама.

Kad smo vec kod ugrozavanja, daj da ugrozimo decu, nemojmo odrasle ljude koji su osetljivi na miris baruta i i pse iz epruvete, ugrozene po rodjenju da bi usrecili tvoje istomisljenike.
Већ су угрожени само то некима не смета и буне се јер им бране да се забављају, ваљда је њихова забава важнија од здравља и безбедности осталих, не знам.

Sto se pasa i ne samo pasa tice, vec svih zivotinja koje beze od buke, tj. od nas ljudi koji zauzimamo njihovu teritoriju, i ja udomljavam pse. Upravo mi umire jedan i to najinteligentniji od svih 20-ak koje sam imao u zivotu, zbog retke neizlecive bolesti. Ovo je cetvrti mesec, borbe za njegov zivot. Hranim ga prstima i pojim spricevima. Veterinari mu ne mogu pomoci. Doslo je dotle da razmisljam o uspavljivanju, ali necu. Zivece dokle god sam pored njega. Taj se ne plasi pucnjeva, niti mu smeta miris baruta, nista mu ne smeta, osim bolesti koja ga je napala, pre godinu ipo dana. Inteligentniji je i bolji od vecine ljudi koje poznajem. Ako sam omasio temu, nastavite sebicno da ogranicavate deciju srecu i sudite ljudima koji nisu vasi istomisljenici.
Ма супер си, само то ни на који начин не оправдава нити ти даје право да друге смараш, узнемираваш и угрожаваш.

Али угрожавате друге тим смећем и ограничавате њихово право на срећу узнемиравањем. И други око вас имају то право, а ви им га нарушавате. Животиње немају појма о чему се ради и иако већину не дотиче пуцњава, део њих дословно свисне од страха, али вас за то боли уво и скрећете фокус на друге ствари, релативизујете, правдате и избегавате кривицу. У то спадају и опекотине и губици прстију и других делова тела, то треба свакако споменути иако је ово потфорум за дискусије о животињама.

Већ су угрожени само то некима не смета и буне се јер им бране да се забављају, ваљда је њихова забава важнија од здравља и безбедности осталих, не знам.

Ма супер си, само то ни на који начин не оправдава нити ти даје право да друге смараш, узнемираваш и угрожаваш.
Sebican do poslednjeg daha. Nemamo o cemu vise da razgovaramo. Nemoj me citirati, ocigledno da si me kristalno jasno razumeo koliko si u krivu, a pak nastavio sa raspravom u prazno. btw. dopada mi se tvoj avatar. Hristos se rodi ti pazljivi, brizni, neustrasivo inteligentni glumce.

moram dodati, da ako decaci ne znaju da bacaju petarde, vrv. nece znati ni da rukuju automasktim oruzjem. Tako da.. nece biti u mogucnosti da odbrane svoje majke, sestre, zene, decu. Jer kao sto vidis, desava se treci svetski rat, i pre ili kasnije doci ce momenat kad ce im trebati osnovno znanje o koriscenju oruzja i osnovnom znanju o tome cemu sluzi barut. Niko pametan ne zeli ratove, ali eto... ti si najpametniji pa sam te sobzirom na ovu prepisku svrstao u nesposobne muskarce savremenog doba, krcatog onih prethodno spomenutih, manje inteligentnijih i sposobnijih od mog psa koji upravo umire, ali ne zbog petardi.

Poslednja izmena:
Sebican do poslednjeg daha. Nemamo o cemu vise da razgovaramo. Nemoj me citirati, ocigledno da si me kristalno jasno razumeo koliko si u krivu, a pak nastavio sa raspravom u prazno. btw. dopada mi se tvoj avatar. Hristos se rodi ti pazljivi, brizni, neustrasivo inteligentni glumce.
На јавном си месту, ако не желиш да те цитирају и обраћају ти се, не јављај се.

moram dodati, da ako decaci ne znaju da bacaju petarde, vrv. nece znati ni da rukuju automasktim oruzjem. Tako da.. nece biti u mogucnosti da odbrane svoje majke, sestre, zene, decu. Jer kao sto vidis, desava se treci svetski rat, i pre ili kasnije doci ce momenat kad ce im trebati osnovno znanje o koriscenju oruzja i osnovnom znanju o tome cemu sluzi barut. Niko pametan ne zeli ratove, ali eto... ti si najpametniji pa sam te sobzirom na ovu prepisku svrstao u nesposobne muskarce savremenog doba, krcatog onih prethodno spomenutih, manje inteligentnijih i sposobnijih od mog psa koji upravo umire, ali ne zbog petardi.
Каква гомила фекалија. Не брини, не могу да ти одузмем право да бацаш своје вољене петарде, далеко било да ти угрозим право на срећицу и радост пуцњаве, нема потребе да какиш толико и патетишеш. Иди у болницу и свим родитељима оне деце која су остала без прста, ока, итд, реци им како је то за њихово добро, јер ако не могу да поднесу губитак мањег дела тела од петарде, неће моћи сутра да бране земљу.

:bljak:

На шта све нећу налетети овде, сачувај ме и саклони, Боже.

Back