Poruka iz Brisela: Političari neće vam proći, ne damo BiH

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1641880178121.png

1641818580-thumbnail_de03c601-93b9-43a4-981f-e15e7867ef31-750x422.jpg

Izvor: N1 10. jan. 2022

Hamdija Draganović, član Upravnog odbora organizacije Platforme Bosna i Hercegovina s adresom u Briselu, obratio se danas bh. dijaspori koja je u ovom gradu izašla na proteste kako bi pružila podršku Bosni i Hercegovini.

20220110_2_51667298_72401612.jpg

Protesti se ne održavaju samo u Briselu već u mnogim gradovima širom svijeta, kao i u Sarajevu i Tuzli. Ipak, u Brisel je stigao veliki broj građana iz Nizozemske, Belgije, Njemačke, Austrije, Francuske, Crne Gore i drugih zemalja.

“Sve nas pokreće naša ljubav za Bosnu i Hercegovinu i naš patriotizam. Iza nas stoje ostali građani BiH kao i prijatelji naše domovine kojima je stalo do mira i njenog prosperiteta. Mnogi nas u medijima i na društvenim mrežama prozivaju i pitaju ko smo mi i šta želimo. Naš odgovor je bio i ostat će – mi smo Bosanci i Hercegovci koji smo najčešće silom protjerani i kasnije ekonomski primorani da napustimo našu BiH. Grupa građana BiH koji ne mogu više šutjeti, a inicijator ovih mirnovnih protesta je Suad Pašalić iz Srebrenice koji je preživio genocid”, pojasnio je Draganović.

Draganović je istakao da je i on 1992. godine proveo šest mjeseci u koncentracionim logorima Keraterm, Omarska i Manjača te da je uz mnoge njegove sapatnike jasno vidio zlo rata.

1641818613-thumbnail_09483171-a26b-40c2-b195-e3494988fe6a-750x422.jpg

“Tada smo bili naivni i bespomoćni i zato smo platili visoku cijenu. U posljednje vrijeme vidim neke stvari koje me podsjećaju na trenutke koji su prethodili ratovima u regiji i agresiji na našu domovinu. To su loša ekonomska situacija, sve veće nastojanje da se probude podjele naroda u BiH, zli jezici koji dolaze iz vladajućih struktura iz RS, šutnja i na neki način saučesništvo nekih drugih politika i političara u BiH, zveckanja oružjem i secesija BiH. To nam je bila lekcija koju sam mislio da smo 90-ih godina naučili i da će nas ona osvijestiti i zbližiti, ali oni koji su imali sreće preživjeti rastjerani su po cijelom svijetu i većina nas se uspavala i zaboravila šta se sve može desiti i da se historija vrlo lako može ponoviti”, naglasio je.

1641879051640.png

Poručio je da nije puno tražiti da se održi mir i država Bosna i Hercegovina.
“Nije puno tražiti da djeca imaju lijepo djetinjstvo, a da se njihovi roditelji samo brinu o tome gdje da idu sa svojom djecom na godišnji odmor, a ne kako da idu. I zato s ovog mjesta imamo nekoliko poruka prva je našim građanima da se probude i sjete lekcija iz prošlosti koje su nas dovele ovdje, zatim, političarima koji rade protiv BiH – budite svjesni da vam neće proći, ne damo BiH, ima mjesta za sve. Političarima u EU – ne podcjenjujte BiH i ne zaboravite da je i ona Evropa i da su Bosanci i Hercegovci dio Evrope. U EU ćete biti bh. kulturom kada jednog dana budemo dio vas”, poručio je Draganović dok su prisutni uzvikivali “Bosna” kao i to “da je uvijek bilo i da će je biti”.

link

Још једном је Додик постигао ефектан аутогол - успео је да пробуди грађански оријентисане Босанце, СВЕ ТРИ КОНФЕСИЈЕ! Јуче су се у западно-европским метрополама вијориле заставе БиХ, а протеста Босанаца било је и у САД и Канади. Протести су итекако уродили плодом: јуче су се као на покретној траци ређале изјаве подршке грађанској Босни од стране високих европских званичника!

I ovo:
Kme, kme... Velika Srbija, bla, bla..... Nego, u jednom su svi 'pljuvači' po Srbima u PRAVU: NISMO više onakve NAIVNE budale kao 1989-e!
Valjda je i zadnjoj budali jasno sa kim smo živeli u 'bratstvu i jedinstvu'? Onaj Srbin kojem to nije jasno postalo nakon legendarnog Tuđmanovog "IMAMO Hrvatsku", najbolje da se ubije i ne sramoti Srbe! A ostalo je i dosta nerešenih individualnih, imovinskih i drugih nesređenih računa.....

Okupilo se nekih 50ak ljudi sa nekim natpisima, nemoj da se šalite.
Ako postoje i neki drugi uzroci, dosta je kap da prelije čašu.....

Ako postoje i neki drugi uzroci, dosta je kap da prelije čašu.....

Iskreno mislim da bi ishod ovog puta bio malo drugačiji što se tiče nas Srba, ali opet, ko zna, stranci igraju veliku ulogu, a njih stranci otvoreno brane dok mi imamo neka kuloarska uverenja da će nas neko pomagati. Bez stranaca mi možemo da ratujemo sa svima u okruženju praktično.

БРАВО ЗА УРБАНЕ БОСАНЦЕ!

У СРИД СРИДЕ!
Tako je! I ja ih podržavam! I molim Boga da im se pridruže svi ostali pripadnici islamske veroispovesti koji žive u EU-državama! :bravo:

Iskreno mislim da bi ishod ovog puta bio malo drugačiji što se tiče nas Srba, ali opet, ko zna, stranci igraju veliku ulogu, a njih stranci otvoreno brane dok mi imamo neka kuloarska uverenja da će nas neko pomagati. Bez stranaca mi možemo da ratujemo sa svima u okruženju praktično.
Mislim da si potpuno omašio moju izjavu! Ja pričam o stanju i statusu muslimana u EU članicama! I o čaši koja je tamo....

Pogledajte prilog 1082895

Nikolaidis na protestu u Podgorici: Ako padne Bosna neće biti ni Crne Gore

1641817744-nikolaidis-750x433.png

10. jan. 2022

Ispred sjedišta Delegacije EU u Podgorici održano je građansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini u želji za očuvanje mira i stabilnosti, nezavisnosti i cjelovitosti naše države.

“Kako je moguće da i dalje, bespogovorno, sve genocidne akcije budu predvođene iz Beograda? Koja je svrha Haškog tribunala ako će zločini koji su osuđeni biti ponovljeni? Čime će zapadni saveznici ugasiti ratni požar? Sankcije koje upućuju Miloradu Dodiku, on ismijava, nemaju svrhu”, poručio je književnik Andrej Nikolaidis sa protesta “Zajedno za mir”, ispred Delegacije EU u Podgorici.

“Milorad Dodik mora biti zaustavljen, to nije pitanje mira na Balkanu, već pitanje pravde i etičnosti”, kazao je, između ostalog, Nikolaidis.
Obraćanje Nikolaidisa ispred sjedišta EU u Crnoj Gori prenosimo u cijelosti:

“Dvije i po decenije po završetku rata u Bosni i Hercegovini ta se zemlja ponovo nalazi pred neposrednom ratnom opasnošću. Ratni cilj je ponovo isti: otcjepljenje dijela Bosne i Hercegovine i njegovo pripojenje Srbiji. Ideologija koja tu zemlju vodi u sukob je ponovo ista: velikosrpski nacionalizam. Tek su realizatori drugi: umjesto Karadžića i Mladića, tu je sada nastavljač njihovoga zločinačkog projekta, Milorad Dodik. Inspirator i mozak operacije je ponovo isti: zvanični Beograd.

Kako je to, uopšte, moguće?

Kako je moguće da je velikodržavni srpski projekat, odgovoran ne za jedan, nego za više genocida na teritoriji Bosne i Hercegovine i dalje aktivan?

Kako je moguće da ideologija Homogene Srbije/Velike Srbije/Otvorenog Balkana, zarad čijih ciljeva su počinjeni ti genocidi i dalje dozvoljena i djelatna?
Kako je moguće da projekat u ime i zarad kojega su počinjeni genocidi ponovo bude vođen iz Beograda?

Sva ta pitanja postavljamo baš danas, baš ovdje – pred sjedištem Evropske unije u Podgorici, jer upravo je Evropska unija, skupa sa Sjedinjenim Američkim Državama, adresa na koju treba poslati ova pitanja.

Koje je svrha dvije i po decenije angažovanja naših „zapadnih saveznika“ na Balkanu ako je region ponovo na ivici rata? Koja je svrha Haškog tribunala ako će zločini za koje je taj tribunal sudio biti ponovljeni, u ime istih velikodržavnih ciljeva? Koja je svrha Haškog tribunala ako su teritorijalni ciljevi zarad kojih su počinjeni zločini kojima se taj sud bavio – ostvareni?

Nije li sve rečeno jasan znak katastrofalno pogrešne politike zapada prema Balkanu, prije svega prema Bosni i Hercegovini, a danas i Crnoj Gori?

Čime će naši “zapadni saveznici” ovoga puta gasiti ratni požar, kojem su oni dozvolili da se razbukta? Sankcijama, kojima se Milorad Dodik ismijava, dok ničim ometan godinama postavlja eksploziv u temelje Bosne i Hercegovine? Podrškom Otvorenom Balkanu, najnovijoj verziji velikodržavnog projekta koji je 1992. zapalio Bosnu, u koji će silom utjerati i Sarajevo i Podgoricu? Novom verzijom ingeniozno ciničnog embarga na uvoz oružja kojim je zapad onomad Bošnjake pokušao da spriječi da se brane od istrjebljenja? Podrškom Crkvi Srbije, koja je samo Crno srce beogradskog velikodržavnog projekta?

Ako ima onih koji se u samodovoljnoj političkoj nepismenosti pitaju “zašto se Podgorica bavi Bosnom, kada imamo mnoštvo svojih problema”, podsjećanje: niti jedna zemlja, kao niti jedan čovjek, nije ostrvo. I zato se ne pitaj za kim zvono zvoni: ono uvijek zvoni za tobom. Ako padne Bosna, neće biti ni Crne Gore. Sudbine te dvije države danas su neraskidivo povezane.

Vremena za greške više nema.

Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država. Ona nije ničiji plijen. Ona ne može biti cijepana i dijeljena, ne više nego bilo koja druga država čiji teritorijalni integritet štiti međunarodno pravo. Danas Bosna i Hercegovina, sutra Crna Gora. Niti jedan nacionalizam, niti jedan velikodržavni projekat susjeda nema pravo na dijelove Bosne i Hercegovine, niti takva ideja smije biti tolerisana pod krinkom „pragmatične politike“ i „smirivanja tenzija“ na Balkanu.

Bosna i Hercegovina mora biti oslobođena luđačke košulje Dejtonskog sporazuma, koji je zaustavio rat, no istovremeno zaustavio i razvoj bosanskohercegovačkog društva ka funkcionalnoj demokratiji.

Mi ovdje okupljeni podržavamo građansku, cjelovitu, nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu.

Ja, Andrej Nikolaidis, podržavam Bosnu i Hercegovinu u kojoj nosilac suvereniteta neće biti nacije, nego građani, dakle Bosnu i Hercegovinu u kojoj će važiti osnovno demokratsko načelo – jedan čovjek, jedan glas. Sve ostalo je etno-klijentelistička travestija demokratije, kakvoj nažalost danas svjedočimo.

Pogledajte prilog 1082896

Milorad Dodik mora biti zaustavljen. Ideje o podjeli Bosne i Hercegovine među susjedima moraju biti ugušene. To nije samo pitanje mira na Balkanu, nego pitanje elementarne pravde i etičnosti.

Sva odgovornost za mir u Bosni i Hercegovini je na Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama, jer oni imaju sve mehanizme da mir obezbijede.
Činjenica da je mir u Bosni i Hercegovini ponovo ugrožen je skandalozna i po EU i SAD teško optužujuća.

Pogledajte prilog 1082897

Politika zapada prema nacionalističkim politikama koje ugrožavaju cjelovitost Bosne i Hercegovine, time i mir na Balkanu, treba hitnu i radikalnu reviziju.
U nadi da će ovaj kritički govor prema njihovoj politici na Balkanu shvatiti shodno retoričkoj podršci koju ne propuštaju dati kritičkom govoru svake vrste, ovaj tekst predajemo predstavnicima Evropske unije u Crnoj Gori.

Neka u miru i vječno živi cjelovita, nedjeljiva, građanska i demokratska Bosna i Hercegovina!”

Ovaj pao sa Marsa? Kada bi suđenja uspela da spreče druge od ponavljanja zločina i kriminala, mi bi davno bili savršeno društvo bez takvih stvari! :zcepanje:
Koja je svrha Haškog tribunala ako će zločini koji su osuđeni biti ponovljeni?

Brate, opet ću ti reći kao i do sad, koga boli uvo za EU članice? Ne pitaju se doslovno ništa, Amerika objavljuje ratove i oni moraju učestvovati u njima kao deo NATO pakta i tačka.
MENE! Neke su učestvovale u bombardovanju Srbije 99-e i red je da sada i njima muslimani prirede ono za što smo mi Srbi ispali genocidni zločinci!
Božja Pravda ( za SVE:zbanana:)

Pogledajte prilog 1082894

1641818580-thumbnail_de03c601-93b9-43a4-981f-e15e7867ef31-750x422.jpg

Izvor: N1 10. jan. 2022

Hamdija Draganović, član Upravnog odbora organizacije Platforme Bosna i Hercegovina s adresom u Briselu, obratio se danas bh. dijaspori koja je u ovom gradu izašla na proteste kako bi pružila podršku Bosni i Hercegovini.

20220110_2_51667298_72401612.jpg

Protesti se ne održavaju samo u Briselu već u mnogim gradovima širom svijeta, kao i u Sarajevu i Tuzli. Ipak, u Brisel je stigao veliki broj građana iz Nizozemske, Belgije, Njemačke, Austrije, Francuske, Crne Gore i drugih zemalja.

“Sve nas pokreće naša ljubav za Bosnu i Hercegovinu i naš patriotizam. Iza nas stoje ostali građani BiH kao i prijatelji naše domovine kojima je stalo do mira i njenog prosperiteta. Mnogi nas u medijima i na društvenim mrežama prozivaju i pitaju ko smo mi i šta želimo. Naš odgovor je bio i ostat će – mi smo Bosanci i Hercegovci koji smo najčešće silom protjerani i kasnije ekonomski primorani da napustimo našu BiH. Grupa građana BiH koji ne mogu više šutjeti, a inicijator ovih mirnovnih protesta je Suad Pašalić iz Srebrenice koji je preživio genocid”, pojasnio je Draganović.

Draganović je istakao da je i on 1992. godine proveo šest mjeseci u koncentracionim logorima Keraterm, Omarska i Manjača te da je uz mnoge njegove sapatnike jasno vidio zlo rata.

1641818613-thumbnail_09483171-a26b-40c2-b195-e3494988fe6a-750x422.jpg

“Tada smo bili naivni i bespomoćni i zato smo platili visoku cijenu. U posljednje vrijeme vidim neke stvari koje me podsjećaju na trenutke koji su prethodili ratovima u regiji i agresiji na našu domovinu. To su loša ekonomska situacija, sve veće nastojanje da se probude podjele naroda u BiH, zli jezici koji dolaze iz vladajućih struktura iz RS, šutnja i na neki način saučesništvo nekih drugih politika i političara u BiH, zveckanja oružjem i secesija BiH. To nam je bila lekcija koju sam mislio da smo 90-ih godina naučili i da će nas ona osvijestiti i zbližiti, ali oni koji su imali sreće preživjeti rastjerani su po cijelom svijetu i većina nas se uspavala i zaboravila šta se sve može desiti i da se historija vrlo lako može ponoviti”, naglasio je.

Pogledajte prilog 1082893

Poručio je da nije puno tražiti da se održi mir i država Bosna i Hercegovina.
“Nije puno tražiti da djeca imaju lijepo djetinjstvo, a da se njihovi roditelji samo brinu o tome gdje da idu sa svojom djecom na godišnji odmor, a ne kako da idu. I zato s ovog mjesta imamo nekoliko poruka prva je našim građanima da se probude i sjete lekcija iz prošlosti koje su nas dovele ovdje, zatim, političarima koji rade protiv BiH – budite svjesni da vam neće proći, ne damo BiH, ima mjesta za sve. Političarima u EU – ne podcjenjujte BiH i ne zaboravite da je i ona Evropa i da su Bosanci i Hercegovci dio Evrope. U EU ćete biti bh. kulturom kada jednog dana budemo dio vas”, poručio je Draganović dok su prisutni uzvikivali “Bosna” kao i to “da je uvijek bilo i da će je biti”.

link

Још једном је Додик постигао ефектан аутогол - успео је да пробуди грађански оријентисане Босанце, СВЕ ТРИ КОНФЕСИЈЕ! Јуче су се у западно-европским метрополама вијориле заставе БиХ, а протеста Босанаца било је и у САД и Канади. Протести су итекако уродили плодом: јуче су се као на покретној траци ређале изјаве подршке грађанској Босни од стране високих европских званичника!

**** te,ima vas više na protestu u Briselu nego u bosanskom Teher.. ovaj Sarajevu.

успео је да пробуди грађански оријентисане Босанце, СВЕ ТРИ КОНФЕСИЈЕ!
Све три: суни, шије и ибади...

јуче су се као на покретној траци ређале изјаве подршке грађанској Босни од стране високих европских званичника!
Колико се тих званичника одлучило на пресељење у Сарајево, Тузлу и Фочу?

link

Комшо, да ли верујеш да правим компилацију твојих ретардизама. Нису то теме које отвараш, већ твоји ретардирани и умоболни коментари где заиста доминираш. Иначе, да те исправим, није протест Босанаца, већ Бошњака. Научи мало ту инстант толеранцију.

Ови невиђени протести, ако они на обуздају брата Додика, ја не знам шта хоће. Па човек ће колико данас да се попи.ша по овој паради мизерије. Муслимани који су сами напустили БиХ, највише након рата, јер не виде перспективу, из читавог света позивају на очување државе. Људи који још нису сами са собом договорили да ли је бурек са сиром или је то пита мисле и највећи светски просјаци трипују да су данас исто битни као почетком 90их. Нису наравно, данас су шоу преузели Сиријци, Авганистанци, Ирачани и други. Ови су ипак последња рупа на свирали.

EU accepts Bosnia Herzegovina’s membership application but what about ISIS flags already waiving there?​

The European Union’s 28 member states on Tuesday accepted Bosnia Herzegovina’s membership application, taking a step forward in what is certain to be a long process that Sarajevo hopes will eventually give it a place in the bloc. (Reuters)
The European Commission will now send a questionnaire to Bosnia seeking thousands of answers about its suitability to join. It will assess Bosnia’s economy, the state of democracy in the country, its adherence to the rule of law and human rights, and its ability to respect the obligations of membership. (The Independent)

images

But what about Bosnia Herzegovina’s problems to face Islam fundamentalisms and ISIS threat?
Italian war reporter Fausto Biloslavo interviewed different people in the village of Gornja Maoca for “Gli Occhi della Guerra“: “Loosing a son is horrible but Insha’Allah (if Allah wills), I am fine”, says a father of a Bosnian kamikaze dead in Iraq. To be noted that the village of Gornja Maoca is 700 km from Wien (Austria), 600 from Trieste (Italy) and only 500 km from Lubjiana (Slovenia).

We live for Allah and we are ready to die for Allah” says another woman in the Bosnian city of Buzim.
Radical Islamists have found a new refuge in Bosnia. They recruit fighters, promote jihad and preach a fundamentalist interpretation of Islam — just across the border from the European Union, according to Der Spiegel.
Isis produced a recruitment video, targeting the Balkans region and Bosnia and Herzegovina in particular. The 20-minute film, entitled Honour is in Jihad, features several Bosnian Isis fighters exhorting their fellow countrymen to join the battle in Syria or carry out opportunistic attacks on perceived enemies of Islam at home. (The Guardian)
You can find more picture on “Gli Occhi della Guerra

http://europeanpost.co/eu-accepts-b...-what-about-isis-flags-already-waiving-there/

Back