Porudzbine preko Alija (AliExpress)

Tek drugi put sam nešto naručila preko alija.
Prve dve sitnice su mi stigle relativno brzo, jedna u paketomat, drugu mi je doneo poštar na vrata.
Pre par dana sam naručila 5 stvarčica i sada čekam :)
Nisam ni razmišljala da mi pošiljke možda ne stignu, ali ako se to desi, gde je to za žalbu?
Pogrešno mi je što sve gledam na telefonu, a tu je sve sitno i stisnuto, jedva i vidim :cistinaocare:
Ostaju li moje porudžbine negde zabeležene, pa da nekad pogledam šta sam sve kuupovala, ili...?
Verovatno negde na mom nalogu. Mislim da ipak treba da se prebacim na laptop.
I još, dve stvari sam naručila tako što sam slučajno kliknula na "kupi sada" umesto "ubaci u korpu" a kartica mi je na sajtu stavljena na izvol'te :fdlan: Sreća da su bile sitne i free dostava
funkcioniše to i na telefonu, imaš tracker i pratiš pošiljku, ako ne stigne u razumnom roku, onamo gde si poručila, javiš se da ti nije stigla pošiljka pa ili ponovo pošalju ili vrate novac
uglavnom su korektni

Tek drugi put sam nešto naručila preko alija.
Prve dve sitnice su mi stigle relativno brzo, jedna u paketomat, drugu mi je doneo poštar na vrata.
Pre par dana sam naručila 5 stvarčica i sada čekam :)
Nisam ni razmišljala da mi pošiljke možda ne stignu, ali ako se to desi, gde je to za žalbu?
Pogrešno mi je što sve gledam na telefonu, a tu je sve sitno i stisnuto, jedva i vidim :cistinaocare:
Ostaju li moje porudžbine negde zabeležene, pa da nekad pogledam šta sam sve kuupovala, ili...?
Verovatno negde na mom nalogu. Mislim da ipak treba da se prebacim na laptop.
I još, dve stvari sam naručila tako što sam slučajno kliknula na "kupi sada" umesto "ubaci u korpu" a kartica mi je na sajtu stavljena na izvol'te :fdlan: Sreća da su bile sitne i free dostava
za sebe i poznanike i prijatelje sam do sada imao sigurno stotinjak porudzbina.
svaka je stigla ili je bila refundirana jer nije stigla ili je bio los proizvod.
kad se zalis proveravaju i tebe, ako si korektan, ako kao kupac imas dobru ocenu posto i prodavci tebe ocenjuju i vazno je i koji si nivo..ja sam sad platinasti clan, oni vode racuna o tim stvarima i cesce resavaju sporove u tvoju korist ako imas dobre reference.

Потребна ми је помоћ.
Хоћу преко Али Експреса да купим торбу попут ове:
forXfH8.jpg

Укуцао сам на АлиЕкспресу појам bag али нисам успео да пронађем то шта сам хтео.
Јел може помоћ како да пронађем тавку торбу коју желим?

Amazon NEMA free shipping za vrednosti iznad $49 kao sto je neko gore napisao sem ako nije na Prime Amazon. Tako, naprimer, kada narucujes TV oderu te za dostavu sem ako prodavac nije u tvom gradu i ako ga ne daje na Prime Amazon. Recimo, sad sam upisao u search Amazona Sony 65", cijena sitnica $2998 a shipping cost $199. Naravno, Prime Amazon radi u USA/Canadi i pretpostavljam u EU, tamo gde ima Amazonovih warehouse-ova u blizini kupca.

Aliexpressova roba se uglavnom salje avionom, narucili je free shippingom ili nekom expres sluzbom, samo bas gabaritne stvari salju brodovima a dosta robe veci prodavci drze po skladistima u EU ili Turskoj ( za nas preko bare u USA i Kanadi) pa je odatle delivere. Kad narucite robu imate tracking number i mozete pratiti kako putuje te vidite da dok prodavac posalje robu delivery kompaniji obicno prodje nedelju dana, zatim ta roba cuci negde u Szenzenu na carini i nekom velikom skladistu gde se radi zbirni transport za EU ili USA (natovare avion za distributivni centar u EU recimo). Roba tako jos dodatnih 10-20tak dana cuci u Kini i onda odjednom, paf, stigne u EU, bar tako kaze tracking. Onda cuci u tom stovaristu u EU dok se ne odrade papiri i formira posiljka (kontejner) za Srbiju recimo, 10-15 dana. Zatim stigne u Srbistan, tamo se iscarini (carinici pokupe sto im zanimljivo), pa salje dalje u distributivne centre onog ko se bavi logistikom (bio to Postexpress ili neko drugi) i onda dostavlja na adresu kupca, na sta ode jos 10-tak dana. Zato imate tih 50-tak dana dopreme, brodom bi to trajalo jos 50 dana minimalno.

Aliexpress ne objedinjava posiljke, objedinjava ih isti prodavac (kupite 2 stvari kod jednog prodavca i on to posalje istom posiljkom).

Kupio sam gomilu stvari preko Aliexpresa, cak i skuplje (smartphone i smartwach) ali sam provalio da tehniku treba kupovati preko sajtova direktnih trgovaca. Zadnja dva telefona sam kupio preko TradingShenzhen-a, isporuka je brza nego preko Aliexpressa jer imaju svoje warehouse u EU (za vas) ili u USA a uz put odrade i carinske formalnosti tako da ne morate placati carinu kad vec jednom platite telefon (napomena, ovo vredi za USA/Canadu i EU) sto sa kupovinom preko aliexpressa nije slucaj.
Ako sam te dobro razumeo, ako poručim iz Srbije zavisi od carinika da li će (a hoće) ocariniti. A ako naručim iz EU, npr Češka, cena kojom se poruči telefon je ujedno ukupna cena uređaja? Koje je tvoje iskustvo pri kupovini ta dva telefona?

Ljudi moji u zadnje vreme na Aliju ima gomile "prodavaca" koji ne šalju robu. Pare vam stoje zarobljene i onda refundacija počne jer stvar nije poslata i izgubite na kursu još. Ti fejk prodavci nabiflaju da imaju preko 300.000 prodaja za tu nedelju/mesec a ustvari nisu poslali i prodali ništa. U čemu je fora? Da li konkurencija šalje Aliju te prevarante da se kupci naljute i odustanu od Alija. Ja stvarno ne mogu više da znam ko je pravi ko lažni prodavac tamo

zato se uvek gleda broj porudzbina i ocena prodavca.
sobzirom da isti proizvod cesto imas u vise prodavnica ne kupuj tamo gde je najjeftinije nego gde ima najvise prodaja i gde je najvisa ocena

gledaj da ne kupujes tamo gde je manje od 500+ prodaja i ocena manja od 4.8

cesto porucujem i do sad mi se ovo o cemu pricas nije desilo.
ali se vodim logikom kupovine koju sam ti rekao

pozdrav narode da vas obavestim da dobro pripazite na alliexpress ja sam naseo nekoliko puta narucis platis i nikad ne dobijes pises im nema odgovora jedva sam uspeo preko paypal da povratim moje pare zato nemojte placati sa vasom platnom karticom ako niste u mogucnosti da vratite vase pare veoma su teski i prevaranti a mogu reci i lopovi licno iskustvo hvala na razumevanju

Nesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.

Da li je neko od vas vec porucivao preko Alija?

Zanima me i ako porucim par stvari od razlicitih proizvodjaca u istoj korpi, da li dolaze pojedinacno ili u paketu?

Znam da se ceka oko 50..60 dana ali kad krenu da stizu, da li stizu odjednom ili recimo razbacano u nekoliko dana pojedinacno?

2560px-Aliexpress_logo.svg.png
pripazi druze ja sam naseo nekolko puta sa par stotina eura uz pomoc paypal jedva sam povratio svoje pare na sitnice nekad nema prevare ali na krupno oce jednom sam sa 220€ drugi put 200€ hvala paypal koji su mi pomogli zato dobro pazi

Back