Poručili mušteriji: Patike su pukle jer loše hodate

cronamm

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
300
Iako se novi Zakon o zaštiti potrošača primenjuje već godinu dana, kupci se i dalje susreću sa problemima pri pokušaju reklamacije. Primera radi, trgovci ih ubeđuju da se obuća raspala jer loše hodaju ili da je se tehnika pokvarila zbog lošeg rukovanja.
Marko P. kupio je patike koje su se posle nekoliko nošenja raspale. Trgovci su mu reklamaciju odbili jer je referentna laboratorija utvrdila da je za raspad patika kriv njegov loš hod.

- Prodavci koji nisu uvažavali opravdane reklamacije potrošača nalaze se na našoj crnoj listi. To su “Vojvodina sport”, “Sport vižn”, “N sport” i “Planeta sport” - kaže Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača.
Dalibor Šarić, direktor “N sporta”, kaže - kako navodi list "24 sata" - da je ovaj lanac sportske opreme na crnu listu Nacionalne organizacije potrošača dospeo zbog jednog slučaja.
- Treba uvažiti svaku opravdanu reklamaciju, a tu su i nadležne institucije koja treba da utvrde šta je dovelo do reklamacije - kaže Šarić.

Slično se može čuti i u prodavnici “Sport vižn” u Beogradu, gde kažu da tehnolozi određuju da li je reklamacija opravdana ili ne
Izvor Blic online na sajtu : www.***************

Kakva su to nasa prava, sem da damo pare

Svakodnevno niču razne firme robe široke potrošnje. Od njihovog tretmana mušterija zavisi koliko će dugo raditi. Ako izuzmemo prodavnice sa političkom zaledjinom kojima ni tržišna inspekcija ne sme ništa treba itekako voditi računa šta i od koga kupujemo. Ekonomska situacija u ovoj državi nije dobra pa se kupcima nudi roba lošeg kvaliteta. Jedino što može biti problem jeste takozvano nivelisanje cena "kineskih patika" sa cenom patike pristojnijeg kvaliteta. Isto je i sa računarskom opremom - zarad uštede od par hiljada dinara za nešto što bi trebalo da služi sledeće tri četri godine ljudi prečesto nasednu na agresivne oglase političkih miljenika koji prodaju tehnološko djubre gde će vas ubrzo zavlačiti sa servisom u nadi da ćete vi biti ta strana koja će da popusti.

Navodjenje imena firmi sa jedne strane spada u klevetanje a opet sa druge strane i dobronamerno upozorenje.
Nažalost budimo realni - ovde je tačno navedeno kako se zove koja prodavnica, čak ih ima nekoliko a zbog jednog para patika a te prodavnice optužuje anonimna osoba putem pseudoimena tj nicka.

Sada kada bih ja napisao da je Pakom gomila prevaranata oni mogu da traže brisanje ovog komentara sve dok ne bih skenirao sve moje žalbe inspekciji i postavio javno sa imenom i prezimenom. Pošto sam odavno rekao daleko im lepa kuća i pošto im Dinkić više neće upumpavati evropske donacije koje su bile prvenstveno druge namene ostaje činjenica da na našem tržištu posluju firme sa ne toliko bombastičnim oglasima i velikom mrežom prodajnih mesta ali sa stabilnim poslovanjem i solidnim kvalitetom robe. Sad da navedem imena tih firmi meni ne bi išlo ni iz džepa ni u džep a njima bi bila besplatna reklama.

Nemojte štedeti na onome što bi trebalo da potraje bar godinu dana :D

Poslednja izmena:
А пре непуних месец дана, кад је почео да се топи сав онај снег и кад су људи навалили да купују "непропусне" чизмице, у свакој радњи где сам питала: "Да ли су непромочиве?", добијала сам исти одговор: "Не гарантујемо да су непромочиве". Наравно, ради се о јефтинијој обући, не знам какви су одговори продаваца на то питање кад је у питању скупа обућа.

Дакле, продавци су се унапред оградили од потенцијалних рекламација, и шта остаје просечном српском купцу да уради - да купи јефтинију обућу и да моли Бога да не пропусти воду већ при првом ношењу, јер од рекламације нема ништа.

Iako se novi Zakon o zaštiti potrošača primenjuje već godinu dana, kupci se i dalje susreću sa problemima pri pokušaju reklamacije. Primera radi, trgovci ih ubeđuju da se obuća raspala jer loše hodaju ili da je se tehnika pokvarila zbog lošeg rukovanja.
Marko P. kupio je patike koje su se posle nekoliko nošenja raspale. Trgovci su mu reklamaciju odbili jer je referentna laboratorija utvrdila da je za raspad patika kriv njegov loš hod.

- Prodavci koji nisu uvažavali opravdane reklamacije potrošača nalaze se na našoj crnoj listi. To su “Vojvodina sport”, “Sport vižn”, “N sport” i “Planeta sport” - kaže Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača.
Dalibor Šarić, direktor “N sporta”, kaže - kako navodi list "24 sata" - da je ovaj lanac sportske opreme na crnu listu Nacionalne organizacije potrošača dospeo zbog jednog slučaja.
- Treba uvažiti svaku opravdanu reklamaciju, a tu su i nadležne institucije koja treba da utvrde šta je dovelo do reklamacije - kaže Šarić.

Slično se može čuti i u prodavnici “Sport vižn” u Beogradu, gde kažu da tehnolozi određuju da li je reklamacija opravdana ili ne

Ne zavaravaj se novi Zakon o zastiti potrosaca je mnogo gori od prethodnog po kupca.Jedino sto treba da uradi prodavac je da te pusti da napises reklamaciju i tu se stvar zavrsava.,Za nadalje nadlezan je sud a to sebi ne moze da priusti vecina ljudi.

А пре непуних месец дана, кад је почео да се топи сав онај снег и кад су људи навалили да купују "непропусне" чизмице, у свакој радњи где сам питала: "Да ли су непромочиве?", добијала сам исти одговор: "Не гарантујемо да су непромочиве". Наравно, ради се о јефтинијој обући, не знам какви су одговори продаваца на то питање кад је у питању скупа обућа.

Дакле, продавци су се унапред оградили од потенцијалних рекламација, и шта остаје просечном српском купцу да уради - да купи јефтинију обућу и да моли Бога да не пропусти воду већ при првом ношењу, јер од рекламације нема ништа.

Nema potrebe pitati prodavca da li je obuća nepromočiva, postoji deklaracija na kojoj piše da li jeste ili nije i u slučaju da piše da su nepromočive, a propuštaju vodu, moraju da ih zamene.

komsija je kupio frizider...posle nekoliko dana prodavnica u kojoj je frizider kupljen kao i firma uvoznik bele tehnike je zatvorena...sta se desava u tom slucaju..??-
-ja sam pogodio plasticnu stolariju na celom stanu-spolja a drvenu unutra..dobio garancije--da ne nabrajam na sta i na koliko godina...posle 5-6 meseci--vlasnik radionice je zatvorio radnju...
naredne zime po stavljanju--vakum staklo je pocelo unutra da se znoji...reklamiram---bivsi vlasnik ladno kaze da radnja vise ne postoji...i sta sad..??

Mojoj ženi nikada još nije bilo da nisu varatili pare !!!
Ona ponekad kupi cipele, nosi par meseci, a onda ih vrati jer joj se nešto ne svidi ili popusti neki šav....

Ja sam za zadnje dve godine presao 8 000 km. Kupio sam poluduboke cizme u "Planici" kao i patike (isto u "Planici") Toliko sam hiljada kilometara presao nigde nisu pukle i popustile! Plus sto ti noga uopste ne smrdi u njima! Pride sam kupio i silikonske uloske od 25 e koje ti omogucuju da hodas dnevno sigurno 25 km bez ikakvog umora i bola u nogama!

od slovenaca kupujes :bljak:
sad si me razocarao :mrgreen:

komsija je kupio frizider...posle nekoliko dana prodavnica u kojoj je frizider kupljen kao i firma uvoznik bele tehnike je zatvorena...sta se desava u tom slucaju..??-
-ja sam pogodio plasticnu stolariju na celom stanu-spolja a drvenu unutra..dobio garancije--da ne nabrajam na sta i na koliko godina...posle 5-6 meseci--vlasnik radionice je zatvorio radnju...
naredne zime po stavljanju--vakum staklo je pocelo unutra da se znoji...reklamiram---bivsi vlasnik ladno kaze da radnja vise ne postoji...i sta sad..??

Ako uspes da nadjes ko je bio uvoznik mogao bi da tuzis njih.Ali odmah da ti kazem da ti sanse nisu vece od 30%

Ja sam za zadnje dve godine presao 8 000 km. Kupio sam poluduboke cizme u "Planici" kao i patike (isto u "Planici") Toliko sam hiljada kilometara presao nigde nisu pukle i popustile! Plus sto ti noga uopste ne smrdi u njima! Pride sam kupio i silikonske uloske od 25 e koje ti omogucuju da hodas dnevno sigurno 25 km bez ikakvog umora i bola u nogama!

Pa ti imaš veći godišnji prebeg hodanjem nego neko autom....!!!:hahaha:
Ja godišnje ne pređem više od 20km pešaka.

Ako uspes da nadjes ko je bio uvoznik mogao bi da tuzis njih.Ali odmah da ti kazem da ti sanse nisu vece od 30%

ma to je ona afera sa zatvaranjem onog velikog uvoznika bele tehnike..pisano je ovde...
ali mene vise zanima ovaj drugi slucaj....kad ugovoris posao..u ugovorenu cenu ide garancija..a posle se firma zatvori....
primera radi--sta se desava kad neki covek ugovori izgradnju kuce...isfinansira je...dobije garancije za uradjeni posao...i nakon godinu dana izvodjac radova zatvori firmu...a garantni rok recimo 5 godina...

ma to je ona afera sa zatvaranjem onog velikog uvoznika bele tehnike..pisano je ovde...
ali mene vise zanima ovaj drugi slucaj....kad ugovoris posao..u ugovorenu cenu ide garancija..a posle se firma zatvori....
primera radi--sta se desava kad neki covek ugovori izgradnju kuce...isfinansira je...dobije garancije za uradjeni posao...i nakon godinu dana izvodjac radova zatvori firmu...a garantni rok recimo 5 godina...
Mnogo složena pitanja postavljaš.... ti bi još da ti ispoštuje garanciju zatvorena firma. To je nemoguće !
Ako je zatvorena, znači da nema obaveze prema tebi. Drugo je pitanje kako je mogla da se zatvori?

Ako je preduzece ono garantuje svojom imovinom koja je obicno nikakva ako je preduzetnik tu je situacija malo bolja on odgovara licnom imovinom i mozes ga tuziti za to.

Back