PORTUGAL

To ne može biti isplativo sem da ide puno auto pa da šetate tamo ovamo.Mislim da su putarine po pravcu blizu 200 € a odprilike toliko je i povratna karta iz Beograda za Lisabon. Leti Lufthansa preko Minhena ili Frankfurta i Alitalia preko Rima i Milana. Ja sam prošle godine letio Alitaliom za 153 € povratna karta i sve takse sa po parsati između letova.
Ako je u pitanju stah od aviona onda probaj vozom do nekog većeg grada Milana recimo pa onda dalje mada će te i to ispasti mnooogo para.
Ima ona neka mjesečna karta za voz 30 dana važi a ako si student relativno je prihvatljiva cijena ako ne ni to ne pomaže.
Ulazi u taj avion :)

To ne može biti isplativo sem da ide puno auto pa da šetate tamo ovamo.Mislim da su putarine po pravcu blizu 200 € a odprilike toliko je i povratna karta iz Beograda za Lisabon. Leti Lufthansa preko Minhena ili Frankfurta i Alitalia preko Rima i Milana. Ja sam prošle godine letio Alitaliom za 153 € povratna karta i sve takse sa po parsati između letova.
Ako je u pitanju stah od aviona onda probaj vozom do nekog većeg grada Milana recimo pa onda dalje mada će te i to ispasti mnooogo para.
Ima ona neka mjesečna karta za voz 30 dana važi a ako si student relativno je prihvatljiva cijena ako ne ni to ne pomaže.
Ulazi u taj avion :)

Ma idem sam kod jednog prijatelja, on živi oko 100 km od Lisabona, meni je cilj samo doći u Lisabon. ;D Nisam još išao avionom a ne bojim se nikako, mada sam ja na ovom linku za letove datom gore našao letove od 346 dolara pa nadalje. Alitalia je najjeftiniji, piše da je njihov let preko Rima ili Milana oko 350 dolara. Tako da ću da planiram avionom. :P

P.S: Evo sad nađoh i za 290 dolara.

http://www.skyscanner.net/flights/b...a-to-lisbon-in-july-2013-and-august-2013.html

Poslednja izmena:
290 dolara ti je 212 Eura (trenutno)

a sto se tice automobilom, po Michelinu, put od Centra Beograda do Centra Lisabona, ekonomicnom putanjom iznosi
Costs
412.99 € Avec un véhicule essence
Toll 33.10 € | Petrol 379.89 €

Time
60h39 with 09h52 on motorways
Distance
3286 km with 863 km on motorways

To za putarine 33.10 € ne može biti dovoljno za Hrvatsku i Sloveniju a kamo li do Lisabona.
Kolima do tamo može biti opcija kad ide puno auto ili familija pa lagano od grada do grada šetaju jedno mjesec dana-drugačije je izvan pameti da se i razmišlja u tom pravcu.
Čak i kad ide više ljudi pitanje je da li je bolje avionom pa uzeti tamo neko auto za 15-ak eura dnevno ili mlatiti 3 hiljade i kusur kilometara do tamo.

290 dolara ti je 212 Eura (trenutno)

a sto se tice automobilom, po Michelinu, put od Centra Beograda do Centra Lisabona, ekonomicnom putanjom iznosi
Costs
412.99 € Avec un véhicule essence
Toll 33.10 € | Petrol 379.89 €

Time
60h39 with 09h52 on motorways
Distance
3286 km with 863 km on motorways

Kuda si ti to odredio putanju
Evo kako to realno izgleda, ali u jednom pravcu. Znači tamo i nazad samo za put 1.100 evra bez spavanja i hrane i realno trajnanje tri dana puta sa dva spavanja (negde oko Đenove i negde oko granice Francuske i Španije), eventualno dva dana i jedno spavanje (negde oko Monpeljea) ako voze dvojica.

Beograd (Belgrade) – Lisboa (Lisbon)
Costs
540.71 €
Toll 166.78 € | Petrol 358.93 €

Time
31h40 with 30h30 on motorways
Distance
3157 km with 3111 km on motorways

Poslednja izmena:
Ekonomična putanja znači izbjegavanje autoputeva gdje god je to moguće zato je i predviđeno vrijeme puta 60 sati. Ako se podesi opcija rute koju preporučuje michellin onda vrijeme puta je oko 32 sata ili duplo kraće-što je opet mnogo a o 60 sati vožnje glupo je i pričati,bolje onda da se ode na reli Pariz Dakar :)

Momci, hvala za podatke i proračune, ali rekoh autom ne, jer ga nemam i svakako je skuplje od ovog ostalog. :D

Dakle, odlučio sam se za avion. Vamo na sajtu skyscanner piše jedna cena a kad kliknem da rezervišem karte izbaci drugu, manju. Tu je uračunata cena karte plus takse. Da li je to konačna cena ili da računam i prtljag na primer? :P

Zavisi kojom kompanijom-imaš na sajtu 3 kartice kao 3 shita u excelu prvi je cijena karte COMPARE PRICES pa imaš COMPARE TIMES i na kaju COMPARE AIRLINES gdje ti piše ima li u tu cijenu obroka i prtljaga ili se plaća.
Ako je Lufthansa ili Airitalia onda ne razmišljaj sve je uključeno sem 5-7 € ti klepi sajt.
Obrati pažnju da li su te manje cijene u funtama ??? Ako te vodi na E bookers to su britanske funte i nije jeftinije

Back