PORTRETI I STUDIJSKA FOTOGRAFIJA

vidim da radish sa aparatom koji nema izmenjivu optiku... najbolje bi bilo da u postprodukciji ako zelis DOF koristis recimo AlienSkin Bokeh... dobices mnogo prirodniji bokeh...

То ми је и највећа мука... зато сам очистио од прашине Зенит ТТЛ, и неки стари на План Филм 9х6... још само да набавим филмове и хемикалије и одох мало и у аналогне воде... пошто од неке ДСЛР варијанте нема леба у скорије време.

20ifb6p.jpg

2vn03tz.jpg

j79oaq.jpg

Uf... ako je sve ovo tvoja oprema... zelim ti puno srece jer su ovo jako dobri aparati... i iskreno, svim pochtnicima (ma kog nivoa) iskreno savetujem da pochnu da uche na filmashima... prvo zato sto je taj osecaj super a onda jer se nauchi jako mnogo o onome sto zelis da fotkash i kako zelis da fotkash... :)

Да све је ово моје, тј. породично, поседујем све потребно за аналогну фотографију музејским примерцима. Са деде на тату (овај средњеформатни и Јашика44), од другог деде Лајка (чини ми се прва послератна серија), татин је Зенит. Плус пун кофер идиота.

За развијање ми фале само хемикалије, сијалица и папир.

Нашао сам у ценовнику Хаммер Фотоа да 6х9 ваљда 50 комада кошта 1600 динџи, па још око 1000 за хемију... тренутно ми је баш много. Имам велику жељу да фоткам њиме па да сам развијем и филм и фотографију. Зенитом сам последњи пут фоткао 2002., онда је кренула дигитализација, и то само неке породичне. Узео сам филм па ћу да шкљоцам ових дана.

Ал удавих са овим. Ако хоћеш поставићу фотке и Јашике и Лајке.

Dobro ti to Bagbie, samo ta sminka nosa desne devojke totalno odudara, kao da je umetnula nesto, ali to nije do tebe.

Evo nesto od mene, ovo je proizvod polu probe, znaci nije cak ni proba, nego bas na brzinu, ne vodeci racuna o svetlu, kompoziciji i tako to:

Back