Portret - razne tehnike

MAX MOSER

Nemački umetnik Max Moser zvani ima dve strasti što se tiče slikanja-
gradski pejzaži i portreti.
To su portreti , zanimljivih varijacija , rađeni akvarel tehnikom.
Mnogo različitih osnova boja i mnogo linija koje
naglašavaju i uokviruju njegove ljupke portrete,

11-Weed-Leaves-Max-Moser-Paintings-of-Multicolored-Watercolor-Portraits-www-designstack-co.jpg

03-Fraktur-Max-Moser-Paintings-of-Multicolored-Watercolor-Portraits-www-designstack-co.jpg

08-Speed-Painting-Max-Moser-Paintings-of-Multicolored-Watercolor-Portraits-www-designstack-co.jpg

VYgHQaB.jpg

Victor WANG
Victor Sheng Wang (rođen 1956.) je kinesko -američki slikar realista i profesor umetnosti na Univerzitetu Fontbonne. Najpoznatiji je po mešavini svetlećih boja i puterastih tekstura sa ciljem
da dočara zagonetna okruženja u kojima izgleda da potiču trenuci meditacije. On koristi bogato obojene, gusto teksturirane, monumentalne portrete ekspresivnih zapadnih žena koje su uvek praćene motivima biljaka suncokreta koje predstavljaju uspomene iz njegovog seoskog vaspitanja.

nbaFGe5Anton Ažbe.jpg

Anton Ažbe

Anton Ažbe (30. maj 1862 - 5. ili 6. avgust 1905) bio je slovenski realistički slikar i učitelj slikarstva. Ažbe, bogalj od rođenja i siroče sa 8 godina, učio je slikarstvo kao šegrt kod Janeza Volfa i na Akademijama u Beču i Minhenu. Ažbe je sa 30 godina osnovao svoju školu slikanja u Minhenu
koja je postala popularna atrakcija za studente istočne Evrope. Ažbe je obučavao „veliku četvorku“ slovenačkih impresionista (Rihard Jakopič, Ivan Grohar, Matej Sternen, Matija Jama), čitavu generaciju ruskih slikara (Ivan Bilibin, Mstislav Dobužinski, Igor Grabar, Vasilij Kandinski, Dmitrij Kardovski i Kuzma Petrov-Vodkin, da navedemo samo neke) i srpske slikare Nadeždu Petrović, Betu Vukanović, Ljubomira Ivanovića, Borivoja Stevanovića, Kostu Miličevića i Milana Milovanovića.

Igor Kazarin

Rođen 1962 Skopin , Rusija-
Ruski umetnik , koji se bavi tradicionalnom likovnom umetnošću ,a crtanjem se bavi od detinjstva.

"Kada sam imao oko 15 godina, pohađao sam tečajeve slikanja akvarelom u gradu Skopinu u Palati kulture.
Neko vreme sam pohađao ove kurseve, što mi je dalo mogućnost početnog znanja o slikanju.
Zvanično umetničko obrazovanje nisam stekao, pa sam , da kažemo - samouk.."

anastasiya-1.jpg

"Ipak, umetnički život me je oduvek privlačio i slikao sam mnogo portreta,
pejzaža i mrtvih priroda, mnogo sam kopirao,
ali i slikao svoje kompozicije , crtao sam dosta skica , živote svojih prijatelja i porodice ...
Najviše me je privlačilo slikanje portreta i grafička umetnost."

Girl-With-a-Flower.jpg

31081afed1b718ced228ac21df78176a.jpg

Carne Griffiths

Carne-Griffiths-Feel-the-Sunshine-744x1024.jpg

Uklanja delove pažljivo iscrtanih linija, da bi ih kasnije ispunio ispranom bojom i apstraktnim oblicima,
Radeći prvenstveno sa mastilom za kaligrafiju, grafitom i tečnostima kao što su čaj, votka i viski,
on crta, a zatim manipuliše svojim zamršenim,,umetničkim delima

Carneovi radovi nas vode na putovanje eskapizma,
često se fokusirajući na scene strahopoštovanja i čuđenja,
pružaju gledaocu poziv da istražuje...
Carne-Griffiths-Flourishing.jpg

Karneove slike istražuju ljudske i cvetne oblike, figurativno i u apstraktnom smislu.
Fasciniran je protokom linija i „nevidljivim linijama“ koje nas povezuju sa prirodnim svetom.
Ovo se može smatrati energetskim ili duhovnim vezama između nas samih i našeg okruženja;
njegovo delo je često emocionalni odgovor na situacije koje se sreću u svakodnevnom životu.

Carne-Griffiths-Stepping-Back.jpg

Nakon što je završio Maidstone College of Art (Engleska),
Carne je služio kao pripravnik i 12 godina radio kao dizajner (rad sa zlatnim žicama)
Tokom svog boravka tamo , Carne je proizvodio zamršene dizajne za vojsku i
filmsku, pozorišnu, modnu i reklamnu industriju.

Carneovi ciljevi u karijeri su se 2010. promenili i on je osnovao sopstveni studio.

Dmitry Spiros

Rođen 1971 u Taškentu,gradu tihih ulica ,prelepih fontana i bazara,
,u gradu u kome je skoro tokom cele godine leto,
i samo nakratko zemlja pokrivena belim pokrivačem da se odmori od sunčevih zraka.

454481_b50bd6e4ae82bef8651fea0fd6b9a2fb.jpeg

"Moje detinjstvo je uglavnom proteklo u selima ,kao i u raznim gradovima bivšeg Sovjetskog Saveza.
Možda je najveći utisak bio – ovo je grad Lenjingrad, sa brojnim muzejima, parkovima i umetnicima
koji su verovatno takođe odigrali odlučujuću ulogu u mom životu.
Od detinjstva sam bez poteškoća u jednom potezu crtao i dizajnirao razne šolje i zidne slike,
u to vreme počeo sam da pokazujem posebno interesovanje za slikarstvo i proučavao slike
majstora koji su se svojim magnetnim silama rastvorili u mom svetu..."

ebeabed524197067ea831cd6067e3da6.png

serie_30987_ccadd75753809d61021a1f5364b06c46.jpeg

Back