Portret - razne tehnike

Michal Lukasiewicz
E73lFLgVIAkzTct

Michal Lukasiewicz 1974
Michal Lukasiewicz - Tutt'Art@ (26).jpg

Michal Lukasievicz je rođen u Pulaviju u Poljskoj, a od 1995. živi i radi u Antverpenu u Belgiji. "Moje slike su ljudskog oblika, meke nežnosti koju može preneti na gledaoca; nikada bes sveta, već mir i harmonija za koje su ljudi sposobni. Na mene su uticali život u Belgiji i slikari Beneluksa zemlje i pokušavamo da pokažemo mirnu stranu subjekta koristeći svetlost, refleksiju svetlosti i senke kako bismo naglasili oblik subjekata i krivine ".
Michal Lukasiewicz - Tutt'Art@ (3).JPG

"Nikada ne koristim boju, već suptilnost tona za postizanje ovih efekata. Trudim se da postignem glatkoću kože i tela tako da gledaoci ne vide poteze četkom.
Razvio sam ovu tehniku za slikanje ljudskog tela i imam dela u mnogim zbirkama ".

Repin_Head_of_a_peasant_kmriilya repin peasant portraits.jpg

Ilya Repin- Peasant portraits
Repin je rođen u Čugujevu, u Harkovskoj guberniji, Rusko carstvo (sada Čuhuiv u Ukrajini, Harkovska oblast) u porodici ruskih „vojnih doseljenika“. Njegov otac je trgovao konjima, a
baka je vodila gostionicu. Ušao je u vojnu školu da bi studirao geodeziju. Ubrzo nakon što
je anketni kurs otkazan, njegov otac je pomogao Repinu da postane šegrt kod Ivana Bunakova, lokalnog slikara ikona, gde je preko komisija restaurirao stare ikone i slikao portrete lokalnih uglednika. 1863. otišao je na Sankt Peterburšku umetničku akademiju da studira slikarstvo,
ali je prvo morao da upiše pripremnu školu Ivana Kramskoja. Upoznao je kolegu umetnika
Ivana Kramskoja i kritičara Vladimira Stasova tokom 1860 -ih, i njegovu suprugu,
Veru Shevtsovu 1872. (ostali su u braku deset godina). 1874–1876 izlagao je na Salonu u
Parizu i na izložbama Društva putnika u Sankt Peterburgu. Zvanje akademika dobio je 1876. godine.

Back