Портпарол ДС у сукобу интереса!

Па ето премијер Бразила има само основну школу, па је проглашен најбољим премијером на свету пре три године. Шта да ти кажем? Већина ваших кадрова у ДС изникла је из Брозовог шињела и бескрајно су га волели и поштовали. А иначе тај је имао баш доста од школе!

Ma nije u pitanju i skola , mnogi ljudi imaju i visoka akademska obrazovanja ,pa nisu sposobni da se snadju , nego zavrse kao neki analiticari i pri raznim drzavnim institutima i slicno . Problem je u proaktivnosti istih , kreativnoj komponenti i spremnosti da se preuzme rizik . Zato smo i pali u cabar u kom se nalazimo . Svako bi hteo da se bavi politikom i preko politike da gradi karijeru .

Значи, за њих има оправдање што су слушали човека који није имао никакву школу? Заиста си контрадикторна. Дај мало сабери се!

Jesam rekla da imam opravdanje? Nisam! I nemam tako da te molim da mi ne stavljaš u usta ono što nije izrečeno i da ne donosiš zaključke u moje ime.
Razlika je što su neki (ne svi) članovi DS-a čoveka bez škole slušali i poštovali dosta davno a od tog istog čoveka odraslog u vreme I. sv. rata (ako se ne varam 1896 godište) se i nije očekivalo da završi neke škole. Koji je to rat i stravična okolnost omeo Tomu Nikolića? Možda cunami?
Jedno je podržavati neobrazovanog čoveka u vreme kada je cela država pretežno poljoprivredna i ruralna (a Tito je tada dobio podršku koja je posle samo produžavana na sednicama SK) a drugo sasvim deseto je u doba kada smo kao društvo dosta razvijeniji i obrazovaniji nego u doba druga Tita biti na istom nivou stagnacije i osećati spokoj kada nas vodi grobljanski radnik iz Kragujevca. To uopšte ne govori o njemu nego o vama. Kakvi su vam ostali kada je on glavni i koje je rezultate imao u SRS pa da opet bude vodeća ličnost stranke?

Томислав Николић је пре неки дан испричао своју животну причу и зашто је био принуђен да прекине студирање. Не дај Боже да се то икоме догоди, а могла би мало обазривија да будеш када већ хоћеш неког да нападаш. Заиста, не дај Боже никоме оно што се Томи догодило. И он није необразован, далеко је образованији од многих ваших Брозовских академика.

Томислав Николић је пре неки дан испричао своју животну причу и зашто је био принуђен да прекине студирање. Не дај Боже да се то икоме догоди, а могла би мало обазривија да будеш када већ хоћеш неког да нападаш. Заиста, не дај Боже никоме оно што се Томи догодило. И он није необразован, далеко је образованији од многих ваших Брозовских академика.

Neki ljudi studiranje nastave i sa 30 i sa 40 godina pa ni Tomislava Nikolića niko nije sprečavao da ulaže u sebe da je hteo, pošto je uslove već stekao. Umesto što je čitao Šešeljeve baljezgarije na milion stranica mogao je da pročita i nešto što će mu stvarno koristiti. Uostalom, nije on ni prva ni poslednja osoba koja je ostala siroče i to nije nikakav izgovor. A priča o tome samo dokazuje da je totalno nesiguran pa je udario po patetici nakon što je 2008. izjavio da o tome nikada neće pričati za javnost i medije.

To od koga je on obrazovaniji ne znam. Slažem se da formalno obrazovanje nije uvek pravi pokazazelj znanja (primer Velje Ilića) ali ja još ne videh da Nikolić zrači intelektualnim ili bilo kojim drugim kapacitetom. Pritom je godinama bio neuspešan na čelu SRS-a i vi ga opet izabrali. Da ste dali šansu nekome drugom razumela bih, ovako ne vidim ništa pozitivno i korisno u SNS.

Еј, али неки људи тада стварају породице и граде нешто за будућност своје деце и унучади. Факултет се завршава до неких 26 или 27 година, после можеш само постдипломским студијама да се бавиш, ако то желиш. Онај ко иде да студира у 40 година значи да има неки комплекс или неке неостварене амбиције у животу. Узгред, ево ти линк па прочитај шта је све преживео и како се тешко сналазио, па ми реци да ли би ти била способна да ринташ по цео дан и да студираш.

http://www.pravda.co.yu/dogadjaji/5923/posle-machine-smrti-godinama-se-nisam-smeao

Еј, али неки људи тада стварају породице и граде нешто за будућност своје деце и унучади. Факултет се завршава до неких 26 или 27 година, после можеш само постдипломским студијама да се бавиш, ако то желиш. Онај ко иде да студира у 40 година значи да има неки комплекс или неке неостварене амбиције у животу. Узгред, ево ти линк па прочитај шта је све преживео и како се тешко сналазио, па ми реци да ли би ти била способна да ринташ по цео дан и да студираш.

http://www.pravda.co.yu/dogadjaji/5923/posle-machine-smrti-godinama-se-nisam-smeao

Pročitala sam, nažalost nemam sada onaj smajli koji povraća.
Da li bih bila sposobna da studiram u tim uslovima - ne znam ali ako ne bih bila onda se svakako ne bih trpala u politiku već bih znala gde mi je mesto i brinula o svojoj porodici i unučadi. Studiranje u poznim godinama nije lečenje kompleksa već samo može biti pohvalno kao i svaki vid obrazovanja, a kompleks je upravo kritika i negiranje nečijeg truda a pre svega pokušaj intelektualno nižih bića (pritom ne mislim na fakultet već na nedostatak ikakve pragmatičnosti i harizme) da pariraju superiornijima od sebe samo zato što su alavi na pare.

Ето видиш докле иде твоја мржња према некоме. Да је Тадић то доживео, и да оправдано није факултет завршио због тога, дубоко поштовање бих имао за њега што је данас ту где јесте. Пробијати се сам кроз живот, од сиромаха дођи до неког да ипак буде уважаван и неко и нешто у држави, велика је ствар. Али ти то, која си очигледно расла у свили и кадифи не можеш ни да замислиш.
То ти је слично Марији Антонети која је на то што сељаци нису имали хлеба рекла- ако немају хлеба, нека једу колача!

Ето видиш докле иде твоја мржња према некоме. Да је Тадић то доживео, и да оправдано није факултет завршио због тога, дубоко поштовање бих имао за њега што је данас ту где јесте. Пробијати се сам кроз живот, од сиромаха дођи до неког да ипак буде уважаван и неко и нешто у држави, велика је ствар. Али ти то, која си очигледно расла у свили и кадифи не можеш ни да замислиш.
То ти је слично Марији Антонети која је на то што сељаци нису имали хлеба рекла- ако немају хлеба, нека једу колача!

Ne znaš gde sam rasla tako da nemoj da pričaš napamet. Ne pričam ni ja o tebi kog ne poznajem. Ja Nikolića ne mrzim ni najmanje ali ne dozvoljavam da mi biće kao što je on kroji sudbinu i politiku. To da li bi ti Tadića u drugim okolnostima uvažavao ili ne je tvoj problem, ja Nikolića ne uvažavam ni u ovim a ni u bilo kojim drugim jer je pre svega jako loš čovek.

Predsednik se bira po znanju i sposobnostima i po moralnim kvalitetima a ne po patetičnim životnim pričama i po tome ko je koliko rođaka izgubio. I za tvoju informaciju nije ni Tadiću sve bilo med i mleko niti mu je bilo lako dok je studirao (čak naprotiv, kladim se da mu je bilo mnogo teže nego Nikoliću koji je majku i brata izgubio kao klinac a u godinama za studiranje se već snašao i osposobio) ali on za razliku od Nikolića ne dobija poene prepričavanjem tragičnih okolnosti iz intimnog života a veruj mi da ih je bilo dosta.

Vi kad ne znate šta da odgovorite odmah optužite nekoga da vas mrzi - najbolji način odbrane ali pomalo amaterski za navodno ozbiljnu stranku.

Па ето, ја као образован човек имам изузетно поштовање према Николићу, јер ми се допадају његови морални квалитети, изнад свега ценим његову способност и знање. Исто ценим и Тадића и Коштуницу. Али никада себи не бих дозволио као што ти причаш, не познајући животну причу неког, нити стање у којем је себе градио, да га тако омаловажавам. То је твој проблем, јер очито, нажалост, имаш неку личну фрустрацију.

Па ето, ја као образован човек имам изузетно поштовање према Николићу, јер ми се допадају његови морални квалитети, изнад свега ценим његову способност и знање. Исто ценим и Тадића и Коштуницу. Али никада себи не бих дозволио као што ти причаш, не познајући животну причу неког, нити стање у којем је себе градио, да га тако омаловажавам. То је твој проблем, јер очито, нажалост, имаш неку личну фрустрацију.

Opet on meni deli etikete jer ne može da nađe argumentaciju za svoje izjave. E neka si mi rekao, reci mi još da sam lopov, secikesa, bitanga i baraba pa da završimo u Vučićevom stilu z:D

Kažem ti lepo, tvoj problem i tvoja stvar što ti njih ceniš - ja sam iznela moj stav koji je drugačiji a to je da Nikoliću ne bih dala da mi čuva ni dve nacrtane ovce i kao što vidiš moj stav je još uvek stav većine koja ga do sada nije izabrala. Ne moram da znam nečiju životnu priču da bih po njegovim nastupima zaključila da je zla i podmukla osoba. Ostavljam mogućnost i da grešim ali sve dok se lično ne uverim u to neće me ubediti neka pričica na forumu. Uostalom, ja Nikolićeve privatne probleme i situacije nisam ni pomenula već si ti pribegao priči o tome da bi skrenuo sa teme a onda mene optužio da sam ovakva i onakva nakon što se ni na ovom polju razgovora nisi snašao. Stvarno galantno i politički korektno, nema šta. z:lol: Ako Toma ima takve saradnike, neprijatelji mu ne trebaju. z:D

Види, ти немаш став. Из тебе извире нека ненормална мржња. По твојим постовима само тако то могу да закључим.

Nije tačno da ja nemam stav niti da bilo koga mrzim već ti nemaš argumente i hoćeš da odbraniš neodbranivo. Da možeš sa mnom da diskutuješ zasnovano na činjenicama ne bi se služio takvim sredstvima i izjavama ali samo dokazuješ da si neozbiljan sagovornik na kog ne treba trošiti vreme. z:poz:

Па ја сам ти их изнео на десетине. То што ти не капираш да је то аргумент, твој је проблем. Уосталом, прочитај све уназад па ћеш видети да си у полемици тотално изгубила. Пре свега што ти постови одишу неком нетрпељивошћу. То није добро ни за здравље, а посебно ако се бавиш политичком дискусијом.

Па ја сам ти их изнео на десетине. То што ти не капираш да је то аргумент, твој је проблем. Уосталом, прочитај све уназад па ћеш видети да си у полемици тотално изгубила. Пре свега што ти постови одишу неком нетрпељивошћу. То није добро ни за здравље, а посебно ако се бавиш политичком дискусијом.

Mislim da ne samo što nisam izgubila nego sam jedno 90% u pravu. Dozvoli da treća strana da sud umesto što hvališ sam sebe. z;)
Uopšte nisam netrpeljiva, samo nisam ljigava da hvalim sve živo a da potajno te iste koje "poštujem" ne mogu da smislim. Kad mi se neko ne sviđa ja to lepo i otvoreno kažem pa neka je on živ i zdrav ali dalje od mene.

Тачно. Најмање 90 % си управу да неког мрзиш. У то нема дилеме. И није тачно да ја не могу да смислим Тадића. Далеко од тога. Ја само кажем да га поштујем као противника и образованог човека, а твој је проблем што ти противнике не можеш да смислиш. У томе је највећа разлика између тебе и мене, а на моју срећу та чињеница је по мене позитивна, а по тебе крајње негативна.

Тачно. Најмање 90 % си управу да неког мрзиш. У то нема дилеме. И није тачно да ја не могу да смислим Тадића. Далеко од тога. Ја само кажем да га поштујем као противника и образованог човека, а твој је проблем што ти противнике не можеш да смислиш. У томе је највећа разлика између тебе и мене, а на моју срећу та чињеница је по мене позитивна, а по тебе крајње негативна.

Nije istina da ti bilo koga ceniš, pa ni Tadića, već imate partijski zadatak da nikoga ne pljujete dok se ne utvrdi kome ćete se uvući za koaliciju. Da ti odmah kažem da se ne mučiš - džabe ste krečili z:mrgreen:

Back