Portoriko traži nezavisnost od SAD

Да ли Србиај треба да подржи захтев Порторика?

• Ukupno glasova
    47
  • Anketa je zatvorena .
Pa kada su to teksashani trazili. Kada je bila ona frka...

Takodje je i u Severnoj Irskoj bio referendum i pogodi... da, ostali su u Velikoj Britaniji. A i sto bi isli...

Čekaj, druže, mislim da frka koja je bila u Teksasu nije imala nikakve veze sa referendumom. Prilično sam siguran da takvog referenduma nije bilo. Dakle, proveri gde si video tu informaciju, pa mi daj link, molim te.

Takodje je i u Severnoj Irskoj bio referendum i pogodi... da, ostali su u Velikoj Britaniji. A i sto bi isli...
U Severnoj Irskoj nikad nije raspisan referendum. A i da jeste, propao bi iz cistog razloga sto su protestanti vecina. Onog momenta kad se to promeni (a hoce, posto katolici, slicno jednom nepokornom plemenu koje dobro znamo, ne gotive preterano kondom), referendum ce biti raspisan i uspece. Ne zato sto je V. Britanija lose mesto za zivot, posto nije, nego zato sto Irci ne mogu da zaborave Englezima hiljadu godina klanja, silovanja i ropstva. Zamisli.

U Severnoj Irskoj nikad nije raspisan referendum. A i da jeste, propao bi iz cistog razloga sto su protestanti vecina. Onog momenta kad se to promeni (a hoce, posto katolici, slicno jednom nepokornom plemenu koje dobro znamo, ne gotive preterano kondom), referendum ce biti raspisan i uspece. Ne zato sto je V. Britanija lose mesto za zivot, posto nije, nego zato sto Irci ne mogu da zaborave Englezima hiljadu godina klanja, silovanja i ropstva. Zamisli.

Ne mogu da verujem da bi neko otisao od jedne napredne evropske zemlje. Nisi ti to dobro procitao, Britanija je sad u EU. Tamo takvih problema nema ;)

Pa kada su to teksashani trazili. Kada je bila ona frka...

Nikada nije bio nikakav referendum o nezavisnosti Teksasa, niti je ikada iko to potencirao.....
To je glupava prica , proturena na forume od patriJota i slicnih idiota, a osnova joj je , sukob u Waco ( Texas ) gde je nacionalna garda razvalila neke sektase Davida Koresha, i ubila 73 osobe.........

PatriJote i neznalice godinama proturaju tu pricu kao navodno , neku borbu za nezavisnost Teksasa.........takav pokret , za nezavisnost Teksasa jednostavno nikada nije ni postojao........pa upravo Teksas je najamerickija , redneck drzava u US.....tamo nema prozora bez americke zastave.........:roll:

Kako te nije sramota da citiras moj post i da pricas gluposti. Neverovtno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland_referendum,_1973

Nikada nije bio nikakav referendum o nezavisnosti Teksasa, niti je ikada iko to potencirao.....
To je glupava prica , proturena na forume od patriJota i slicnih idiota, a osnova joj je , sukob u Waco ( Texas ) gde je nacionalna garda razvalila neke sektase Davida Koresha, i ubila 73 osobe.........

PatriJote i neznalice godinama proturaju tu pricu kao navodno , neku borbu za nezavisnost Teksasa.........takav pokret , za nezavisnost Teksasa jednostavno nikada nije ni postojao........pa upravo Teksas je najamerickija , redneck drzava u US.....tamo nema prozora bez americke zastave.........:roll:

Ne secam se da su patriJote ikada govorile istinu :think:

Neki profa na TV-u je pricao o Texasu. Ja zapamtio kao da je bilo neko izjasnjavanje...

Ne secam se da su patriJote ikada govorile istinu :think:

Neki profa na TV-u je pricao o Texasu. Ja zapamtio kao da je bilo neko izjasnjavanje...

Ispada da ipak nije bilo takvog referenduma u Teksasu. Teksas je druga država po veličini, i površinski i po broju stanovnika (u SAD). Takođe je druga država po obimu proizvodnje naftnih derivata i među prve tri po gotovo svim ekonomskim pokazateljima. Dakle, odvajanje Teksasa od SAD bi napravilo vrlo negativan udar na ukupnu ekonomiju. Zato se takav referendum nikada neće desiti. Tu se već ne dozvoljavaju demokratska pitanja - ulog je prevelik i onda o demokratiji niko ne sme ni da pisne.

Bio sam tamo pre nekoliko godina i slušao o ovome, pa sam mislio, verovatno bi mi rekli da su imali takav referendum. Zato pitam...

Mislis ovaj referendum sto su ga bojkotovali katolici? Evo, sav se crvenim. :rumenko:

Ti si rekao da referenduma nije bilo. Evo vidis da je bilo. Nema potrebe da se izvlacis. Al' ajde. Izaslo je 58% gradjana Severne Irske sto je dobra izlaznost. 99% od tih 58% je glasalo da SI ostane u VB. Znavi, imas oko 58% gradjana SI koji su sigurno za ostanak u VB. Sigurno ima i onih koji su z tu opciju, ali nisu izasli na referendum. Mozda su neki bojkotovali taj referendum, ali zelja gradjana SI je jasna.

Back