porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupila sam 3 bodica i jednu benkicu! :P Rodjaka koja je trudna i "bezi mi" za 7 dana je vec sve kupila, kaze kupuj sada dok si pokretna, mozda ce ti biti tesko kasnije, a onda ce to morati drugi da rade, sto je bezveze.Planiram da pocnem pomalo da kupujem garderobicu, a dusek (krevetac dobijam), posteljinu, nosiljku i sl. malo kasnije.Da, za jedno mesec dana i torba da se puni za porodiliste.Cak sam cula da u nekim porodilistima (N.front, npr) ne daju da se unosi torba, nego stvari moraju da budu u kesama.

Ja jos ne znam sta nosim (ali imam neki osecaj da je decak),tako da mi je rano za bebi-shoping.Termin mi je tek 26.aprila,pa cu ja to pocetkom aprila sve da pokupujem,ali i sad obilazim bebi shopove,pa se sva topim kad vidim te male stvarcice,joj jedva cekam da poljubim moju bebanu :-) .

Eto nam jos jedne trudnjacice!:D Ja otkrila baby diskont u komsiluku, uhhh, srece! I stvarno su mnooogo jeftiniji od drugih, a garderoba je uglavnom od domacih proizvodjaca! Npr. svedske pelene su 40 i kusur din, a kod drugih nemas ispod 60 ili tu negde...Bodici oko 200din...

Epidural mislim da je 200 evra. Kako mislis da li se daje u svim bolnicama - za sta ti treba epidural, je l' za trudnocu? Daje se u onim ustanovama za koje postoje hiruski programi, pa i u akuserskim klinikama. Za obicne hiruske intervencije (sve u kojima je epidural indikovan) ne placa se nista (bar ne bi trebalo) sem za porodjaj koji se normalno obavlja bez anestezije a ako je trazis onda moras da je platis. Mislim, epidural i materijal su jeftini, ti zapravo placas anesteziologa koji tokom celog porodjaja mora da bude uz tebe, to je to. Samo bodenje je malo neprijatno, ali prijatnije je nego svisnuti od bolova (porodjajnih) pa i ne primetis kad ti je daju. Od posledica - neko vreme ne osecas noge, sto je neprijatno. Ali to je otprilike to. Jedna od najsigurnijih anestezija i hirurzi je preferiraju u odnosu na opstu. Pozdrav.

evo i mene ...opet....
izvinjavam se...ali sve teze sedim za racunarom pa.....
elem...neko je pitao za cenu epidurala....
ja moram da spremim oko 700 eur......kako drugi -ne znam....
sto se tice bebecih stvarcica....dosta sam spremila...
pelenice, zekice, benkice, flasice....sve oprano i spremno..a sledece nedelje mi stize krevetac.....;-)
inace, drage moje...ja svaki dan mogu da -pojurim ka bolnici- .....zbog otvorenosti, kontrakcija.......i ako mi je termin skoro isto kao -zauzetoj-....;-)
nisam svoju torbu spremila za bolnicu.....
treba jos da proverim sta mi treba....
pozzzzzzzz.............
greskice...pisi nesto ...nemoj samo da kritikujes...;-)

Suzy:
evo i mene ...opet....
izvinjavam se...ali sve teze sedim za racunarom pa.....
elem...neko je pitao za cenu epidurala....
ja moram da spremim oko 700 eur......kako drugi -ne znam....
sto se tice bebecih stvarcica....dosta sam spremila...
pelenice, zekice, benkice, flasice....sve oprano i spremno..a sledece nedelje mi stize krevetac.....;-)
inace, drage moje...ja svaki dan mogu da -pojurim ka bolnici- .....zbog otvorenosti, kontrakcija.......i ako mi je termin skoro isto kao -zauzetoj-....;-)
nisam svoju torbu spremila za bolnicu.....
treba jos da proverim sta mi treba....
pozzzzzzzz.............
greskice...pisi nesto ...nemoj samo da kritikujes...;-)

Zdravo Suzy!
Ja cu u toku sledece nedelje znati cenu epidurala u NS pa cu javiti.
Nesto sam se i ja nosila mislju da probam epi, ali bojim se i mislim da od toga nece biti nista, osim ako me neko stvarno ne ubedi da nema razloga za strah, mada sumnjam...
Sve najbolje Suzy!

Suzy, a sta ti sve obuhvata tih 700 eur i u kojoj bolnici? (I ja se spremam polako pa me interesuje, jer se razlikuju od porodilista do porodilista zvanicne cene epidurala i sl. kao i "cascenje" doktora, anesteziologa, babica...)

ja sam prmila epid. i mogu da kazem svim zenama da ko nema problema sa kicmom moze da je primi. Malo je cudan ubod ali trenutan nekako tup bol, ali bolje taj nego se muciti celo vreme porodjaja.posle porodjaja oko 2sata neosecate noge ali zbog anestezije posle je sve normalno.Moze se neome javiti zbog anestezije glavobolja ali meni nije.I mislim ako si tog dana porodjaja bolesna i imas tempera. nemozes je primiti.SLOBODNO ZENE NEPLASITE SE zasto da taj trenutak neprodje bez bola kad moze

Imam za sobom tri porodjaja.I svaki je bio prica za sebe.Potpuno drugacije.Nema pravila.

U svakom slucaju,porodjaj je nesto sto nemoze da se poravna ni sa cim.Velicanstveni trenutak rodjenja.

A meni je u tom trenutku proslo kroz glavu:A zato se kaze - ko iz pi...

Sta mislite o vodjenju trudnoce na privatnoj klinici ,cula sam da Papic klinika radi i porodjaje,znate li nekog sa takvim iskustvom,svako iskustvo mi je dragoceno obzirom da sam u dilemi
hvala i pozdrav svima

Dobar dan!
Interesuje me ima li nekog ko se porodio pod epiduralnom anestezijom ili poznaje nekog ko se porodio pod epiduralnom anestezijom, a sve se to odigravalo u Betaniji u Novom Sadu, i ako ima zamolila bih da iznese svoje utiske ili prenese utiske onog drugog, kao i ko od doktora i anesteziologa je bio prisutan.
Unapred hvala!

Back