Porodično preseljenje

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Porodično preseljenje iz manjeg mesta u vece ili iz veceg u manje.Sta mislite koje su prednosti i mane i sta je po vama bolje za zivot ?

87628909-h-720.jpg

podrazumeva se da ovi iz veceg mesta imaju nesto u manjem i obrnuto, tj. ne moraju da kupuju nista od nekretnina? ako da, treba uzeti sve u obzir.
npr. zivis sa porodicom u beogradu u stanu od 60 kvadrata. radis u beogradu. imas kucu u lupam vrcinu, umci, koji su 30-40min voznje do trga odatle. kuca je sredjena, ne zahteva neka veca ulaganja. u tom slucaju mogao bi da izdajes stan iz koga ides i da imas dodatne prihode koji nisu ni malo zanemarljivi. ako placas kiriju u gradu a imas isto tako u selu, isto dobro. ali podrazumeva se da to manje mesto/selo je blizu grada gde si do tad ziveo i radio. da odes na drugi kraj zemlje ili sto je daleko od mesta od kog ides onda to nikako nije pametno. npr iz novog sada si i ides u neko selo oko subotice.

Ja sam promenio četiri grada u životu i ukupno 15 stanova/kuća. :D
Ja sam promenila 4 stana samo u jednoj ulici :lol:

Nisam živela u Nišu, Knjaževcu i Pančevu.
Dobro, malo se šalim.

@Markoni11 nije off topic, naprotiv, ne "seljakaj" decu sem ako baš nisi primoran ili siguran u definitivan izbor. I jedno preseljenje teško pada akamoli nekoliko puta.
Ne znam da li već imaš decu ili se pripremaš, i nije mi jasno kako si postavio temu, pa jesi li u većem mestu ili u manjem?

Porodicno preseljenje moze biti odluka bar bracnih drugova,ukoliko deca nisu odrasla i to: ako porodicni partneri nalaze razlog za bolji zivot.Ako je dobijen povoljan posao,ako se vec neko iz porodice nalazi u tom mestu,ukoliko dobijaju vise novca od prodaje nekretnine, iz veceg u manje mesto,ukoliko vole prirodu pa ce gajenjem zdrave hrane,stvoriti boljitak..Ima razlicitih situacija,ali je bitno da porodice treba da znaju da ce se u nekom periodu sresti sa nostalgijom,sa nesnadjenoscu itd..a tada ce se i odnosi unutar porodice izmeniti.

Porodicno preseljenje moze biti odluka bar bracnih drugova,ukoliko deca nisu odrasla i to: ako porodicni partneri nalaze razlog za bolji zivot.Ako je dobijen povoljan posao,ako se vec neko iz porodice nalazi u tom mestu,ukoliko dobijaju vise novca od prodaje nekretnine, iz veceg u manje mesto,ukoliko vole prirodu pa ce gajenjem zdrave hrane,stvoriti boljitak..Ima razlicitih situacija,ali je bitno da porodice treba da znaju da ce se u nekom periodu sresti sa nostalgijom,sa nesnadjenoscu itd..a tada ce se i odnosi unutar porodice izmeniti.
Pa to.
A ovo za nostalgiju ne mora da znači. Ako ćemo tako, onda bi sve izbeglice pocrkale od nostalgije, iz rođene kuće u piizdu materinu, drugu državu,itd.
Na bolje se lako navikne. Šta je ustvari "nostalgija"? Žal za "boljim vremenima". Ako ti je trenutno super, nećeš biti "nostalgičan", ako ti je loše onda je "nostalgija" izgovor.

Ja sam promenila 4 stana samo u jednoj ulici :lol:

Nisam živela u Nišu, Knjaževcu i Pančevu.
Dobro, malo se šalim.

@Markoni11 nije off topic, naprotiv, ne "seljakaj" decu sem ako baš nisi primoran ili siguran u definitivan izbor. I jedno preseljenje teško pada akamoli nekoliko puta.
Ne znam da li već imaš decu ili se pripremaš, i nije mi jasno kako si postavio temu, pa jesi li u većem mestu ili u manjem?
E ja jesam živeo u Knjaževcu :D

Ne, ne selim se ja nigde,trenutno sam prijavljen na 3 adrese 1.Malo mesto,2.Srednje mesto. i 3 Veliki grad od 2 miliona stanovnika gde zivim i radim a deca su vec odavno velika.

Tema nije zbog mene samo sam hteo da cujem misljenja od ostalih. :kafa:

podrazumeva se da ovi iz veceg mesta imaju nesto u manjem i obrnuto, tj. ne moraju da kupuju nista od nekretnina? ako da, treba uzeti sve u obzir.
npr. zivis sa porodicom u beogradu u stanu od 60 kvadrata. radis u beogradu. imas kucu u lupam vrcinu, umci, koji su 30-40min voznje do trga odatle. kuca je sredjena, ne zahteva neka veca ulaganja. u tom slucaju mogao bi da izdajes stan iz koga ides i da imas dodatne prihode koji nisu ni malo zanemarljivi. ako placas kiriju u gradu a imas isto tako u selu, isto dobro. ali podrazumeva se da to manje mesto/selo je blizu grada gde si do tad ziveo i radio. da odes na drugi kraj zemlje ili sto je daleko od mesta od kog ides onda to nikako nije pametno. npr iz novog sada si i ides u neko selo oko subotice.
Evo ja sam se sa porodicom preselila iz Novog Sada na Palić (selo oko Subotice), pre 18 godina, iz čista mira, nikoga nismo imali tu ni od rodbine ni od prijatelja. Jednostavno nam se jednog septembra svidelo na Paliću, malo smo razmislili i u kratkom periodu smo uzeli kuću u zakup na godinu dana, da vidimo da li tu možemo funkcionisati, a posle toga prodali nekretninu u NS i kupili kuću na Paliću.
I ni jednog momenta se niko od nas u porodici nije pokajao.

Evo ja sam se sa porodicom preselila iz Novog Sada na Palić (selo oko Subotice), pre 18 godina, iz čista mira, nikoga nismo imali tu ni od rodbine ni od prijatelja. Jednostavno nam se jednog septembra svidelo na Paliću, malo smo razmislili i u kratkom periodu smo uzeli kuću u zakup na godinu dana, da vidimo da li tu možemo funkcionisati, a posle toga prodali nekretninu u NS i kupili kuću na Paliću.
I ni jednog momenta se niko od nas u porodici nije pokajao.
verovatno imate para.

Malo proizvodnja, malo prodaja, malo analiza ljudi i tržišta. Ali nije nam stran bilo kakav rad. Živimo opušteno i kada se ukaže prilika za zaradom, mi ne razmišljamo, uđemo u posao makar da probamo.
Evo, na primer, sad je sve stalo od poslova koje smo radili. Prihoda 0 od toga poslednja dva meseca. Onda je mm počeo za neki restoran da radi dostavu hrane i to je sasvim pristojan prihod.

Svako preseljenje podrazumeva odredjeni stres i zabrinutost a ujedno i zelju i volju za necim novim i boljim.Mislim da svako ko se odluci na takav korak pre toga mora dobro razmisli o svemu i informise se na vise mesta, da zna bar nesto unapred sta ga ocekuje da ne bi doslo do nekih razocarenja zbog velikog ocekivanja.

Ja i ne kažem da sam "saksija" koja je ceo život na jednom mestu, baš suprotno.
Ali šta ćemo, recimo, što dete kaže: "Ja ne želim da idemo."?
On je od rođenja tu, tu su mu drugari, to je njegovo rodno mesto, i njegova dečja glava i duša to drugačije posmatraju...

Ja i ne kažem da sam "saksija" koja je ceo život na jednom mestu, baš suprotno.
Ali šta ćemo, recimo, što dete kaže: "Ja ne želim da idemo."?
On je od rođenja tu, tu su mu drugari, to je njegovo rodno mesto, i njegova dečja glava i duša to drugačije posmatraju...

e pa sad za vise ciljeve nekw "zrtve moraju da se podnesu" ...a savkako dete se uvek i svuda brze prilagodi :D...bicento sve ok...siguran sam

Back