Markoni11
Poznat
- Poruka
- 8.441
Porodično preseljenje iz manjeg mesta u vece ili iz veceg u manje.Sta mislite koje su prednosti i mane i sta je po vama bolje za zivot ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam promenila 4 stana samo u jednoj uliciJa sam promenio četiri grada u životu i ukupno 15 stanova/kuća.![]()
Pa to.Porodicno preseljenje moze biti odluka bar bracnih drugova,ukoliko deca nisu odrasla i to: ako porodicni partneri nalaze razlog za bolji zivot.Ako je dobijen povoljan posao,ako se vec neko iz porodice nalazi u tom mestu,ukoliko dobijaju vise novca od prodaje nekretnine, iz veceg u manje mesto,ukoliko vole prirodu pa ce gajenjem zdrave hrane,stvoriti boljitak..Ima razlicitih situacija,ali je bitno da porodice treba da znaju da ce se u nekom periodu sresti sa nostalgijom,sa nesnadjenoscu itd..a tada ce se i odnosi unutar porodice izmeniti.
E ja jesam živeo u KnjaževcuJa sam promenila 4 stana samo u jednoj ulici
Nisam živela u Nišu, Knjaževcu i Pančevu.
Dobro, malo se šalim.
@Markoni11 nije off topic, naprotiv, ne "seljakaj" decu sem ako baš nisi primoran ili siguran u definitivan izbor. I jedno preseljenje teško pada akamoli nekoliko puta.
Ne znam da li već imaš decu ili se pripremaš, i nije mi jasno kako si postavio temu, pa jesi li u većem mestu ili u manjem?
@Markoni11 nije off topic, naprotiv, ne "seljakaj" decu sem ako baš nisi primoran ili siguran u definitivan izbor. I jedno preseljenje teško pada akamoli nekoliko puta.
Ne znam da li već imaš decu ili se pripremaš, i nije mi jasno kako si postavio temu, pa jesi li u većem mestu ili u manjem?
Evo ja sam se sa porodicom preselila iz Novog Sada na Palić (selo oko Subotice), pre 18 godina, iz čista mira, nikoga nismo imali tu ni od rodbine ni od prijatelja. Jednostavno nam se jednog septembra svidelo na Paliću, malo smo razmislili i u kratkom periodu smo uzeli kuću u zakup na godinu dana, da vidimo da li tu možemo funkcionisati, a posle toga prodali nekretninu u NS i kupili kuću na Paliću.podrazumeva se da ovi iz veceg mesta imaju nesto u manjem i obrnuto, tj. ne moraju da kupuju nista od nekretnina? ako da, treba uzeti sve u obzir.
npr. zivis sa porodicom u beogradu u stanu od 60 kvadrata. radis u beogradu. imas kucu u lupam vrcinu, umci, koji su 30-40min voznje do trga odatle. kuca je sredjena, ne zahteva neka veca ulaganja. u tom slucaju mogao bi da izdajes stan iz koga ides i da imas dodatne prihode koji nisu ni malo zanemarljivi. ako placas kiriju u gradu a imas isto tako u selu, isto dobro. ali podrazumeva se da to manje mesto/selo je blizu grada gde si do tad ziveo i radio. da odes na drugi kraj zemlje ili sto je daleko od mesta od kog ides onda to nikako nije pametno. npr iz novog sada si i ides u neko selo oko subotice.
verovatno imate para.Evo ja sam se sa porodicom preselila iz Novog Sada na Palić (selo oko Subotice), pre 18 godina, iz čista mira, nikoga nismo imali tu ni od rodbine ni od prijatelja. Jednostavno nam se jednog septembra svidelo na Paliću, malo smo razmislili i u kratkom periodu smo uzeli kuću u zakup na godinu dana, da vidimo da li tu možemo funkcionisati, a posle toga prodali nekretninu u NS i kupili kuću na Paliću.
I ni jednog momenta se niko od nas u porodici nije pokajao.
Iznenadio bi se koliko su kuće na Paliću jeftine. Prodali smo jednosoban stan na šestom spratu u NS, u staroj zgradi, a za te pare smo kupili kuću od 200 m2 u lepom delu Palića, sa lepim dvorištem.verovatno imate para.
a cim se bavite kad se tako lako selite.Iznenadio bi se koliko su kuće na Paliću jeftine. Prodali smo jednosoban stan na šestom spratu u NS, u staroj zgradi, a za te pare smo kupili kuću od 200 m2 u lepom delu Palića, sa lepim dvorištem.
manje mesto - prednosti - mir, tišina mane - radoznale komšije, ogovaranje, svako te zna, mali izbor poslovaPorodično preseljenje iz manjeg mesta u vece ili iz veceg u manje.Sta mislite koje su prednosti i mane i sta je po vama bolje za zivot ?
Pogledajte prilog 692383
a cim se bavite kad se tako lako selite.
Očekujem je u narednom periodu i već me hvata nelagoda, ali kada pomislim na razlog bude mi lakše.Selidba je po brojnim istraživanjima jedna od najnapetijih situacija kroz koju čovek može da prođe, ali je ponekad ona nužnost.
Očekujem je u narednom periodu i već me hvata nelagoda, ali kada pomislim na razlog bude mi lakše.
Ja i ne kažem da sam "saksija" koja je ceo život na jednom mestu, baš suprotno.
Ali šta ćemo, recimo, što dete kaže: "Ja ne želim da idemo."?
On je od rođenja tu, tu su mu drugari, to je njegovo rodno mesto, i njegova dečja glava i duša to drugačije posmatraju...