Porodica

Pa, može, ALI ... ako ti je dečko, on NIJE tvoje 7. polje. Ako ti je muž, ako živiš s njim u zajednici onda Ok, moglo bi ... Ali, opet jedno "ali" ... Mislim da je to nepotrebno komplikovanje, najlakše i najpouzdanije je ipak stvari koje se tiču te osobe ipak gledati iz njenog/njegovog natala.

Znachi, Elle, tvoj konachan odgovor je da mozhe.. :?
Ma to me strashno zbunjuje, poshto.. 7. kutja je valjda
bilo kakav partner, chak i poslovni, jel!? :?

Ipak nisam bila najjasnija.

Dakle,
...ako ti je dečko, on NIJE tvoje 7. polje.
Ako je veza u pitanju, predbračna - to je 5. polje. Jedino ako je brak ili zajednički život, partner može da se gleda kroz 7. polje.

Inače ne znam koliko bi bila precizna analiza da gledaš dečkov posao kroz tvoje 5. polje, ja stvarno nemam toliko iskustva sa tim gledanjem tzv. derivatnih kuća, znam samo najosnovnije. Možda se neko iskusniji uključi pa kaže svoje mišljenje.
Ali kako god okreneš, ako imaš podatke te osobe mislim da je nepotrebno odgovore na takva pitanja tražiti iz tvog natala. Postoji li specijalan razlog za tako nešto, ili ... ?

Tvoj decko ima svoj horoskop i svoje 6. i 10. polje, svoje aspekte. Upoznavanjem sa tobom on ce dobiti i deo simbolike tvoj polja rada tvog decka *sesto polje od 5. natalnog, *ako zivite zajedno onda 6.polje od tvog 7.
U praksi ovo se jeste pokazalo kao pomocna, ali ne i primarna tehnika, i kao sto Elle rece gledaj njegovo 6. polje, ono ce pokazati sve. Njegovo 6. polje, po principu derivatnih kuca moze biti dodatno objasnjeno nekim tranzitom, ali primarno ces to moci da vidis u njegovim serijama 6 i 10. Nista ne moze ostati sakriveno u njegovom horoskopu, a da ti to vidis kroz svoj horoskop, bilo tranzitima, solarom, progresijama... - ali je povoljno ako se npr. njegovo polje rada ugrozeno, a kod njegove devojke/partnerke stabilno.

Tvoje sesto polje od 5. ili 7.u natalnom se ne menja, i nemoguce je da svi tvoji momci/partneri imaju isti posao, ili deseto od 5. ili 7. pa imaju iste sefove. Zato to i jeste primarno tvoj horoskop, a samo neki vazan detalj moze biti opisan principom derivatnih kuca.

Kada analiziramo cetvrtu kucu u kontekstu majke ,kuce,porodice,parametre koje uzimamo u obzir su:4.KUCA , PLANETE U NJOJ,VLADAR,DISPOZITOR,MESEC I NJEGOVI ASPEKTI,I DISPOZITOR ,ZNAK RAKA. Ako hocemo da analiza bude uspesna, moramo uzeti sve signifikatore u obzir za odredjenu oblast.Ne treba odmah doneti odluku ako vidimo saturna u 4.kuci i reci da u kuci nema topline,da je tesko,sumurno...treba pogledati sta nam kaze polozaj meseca ili znak raka.Ako se losa konstalacija potvrdi i na drugim mestima onda je stvar jasna.Saturn pored tih losih stvari koje nosi polozen u 4.kuci,ne mora da ukaze na tu vrstu problema.Moze da ukaze i na veoma odgovorne,ambiciozne,tradicionalne ili starije roditelje,koji su veoma brizni ali i veoma uspesni.Dobar polozaj meseca ce sigurno umanjiti los polozaj malefika u 4.kuci.

Da i moze samo znaciti da je kuca, stan ili plac nasledstvo od dede tj. dedovina. Da stan kuca nije okrenut na suncanoj strani naprotiv tu sunce izlazi ujutru a preko dana bas i nema mnogo svetla, pa se teze zagrevaju prostorije. Al ne mora znaciti nista strasno. Sve kako kaze Biljica2341973 zavisi od aspekata, dispozitora i Meseca ( jer je on sam po sebi signifikator naseg doma i situacije u njemu ). I da, roditelji mogu biti strogi pri odgoju dece, imaju visoke kriterijume i sami mogu biti karijeristi, to je porodica koja ima jasnu proslost ( sve porodice naravno imaju proslost ali je sve ne znaju ili ona nije nista posebno bitna ), ovde nesto moze biti bitno u istoriji porodice, mozda neki clan porodice, istorijski dogadjaj u kome je ucestvovao ( ali ne i dogadjaji masovne prirode kao ratovi )...Neki deda je jako naglasen u porodici ili je jos uvek bitan njegov uticaj ( makar on i ne bio ziv ), zivo je nesto sto porodicu vezuje za njega - neka se tu stara pravila i dalje postuju.

Back