Porodica i njena priča

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Koliko vam je bitno u kakvom je okruzenju odrastao neko sa kim biste mogle uci u vezu?mislim na odnose u porodici...otac alkoholicar ili obrnuto,brat kriminalac,sestra sponzoruša,druga sestra narkofan i tako dalje...koliko vam je bitno iz kakve porodice dolazi vas ljubavni partner?
boli vas uvo ili ne?

Koliko vam je bitno u kakvom je okruzenju odrastao neko sa kim biste mogle uci u vezu?mislim na odnose u porodici...otac alkoholicar ili obrnuto,brat kriminalac,sestra sponzoruša,druga sestra narkofan i tako dalje...koliko vam je bitno iz kakve porodice dolazi vas ljubavni partner?
boli vas uvo ili ne?

Te stvari, kao i sve druge sporedne, postanu bitne kad ljubavi nema ... tako da je bitno svima koje ne vole, i nije bitno nikom ko voli :D

Vidi, nisu stari džabe rekli:
Gledaj majku, biraj ćerku,
Iz dobre porodice verovatno dobiješ dobru ženu.

Ali, takodje, iz alkoholičarske porodice
često dobiješ ogorčenog borca protiv alkohola,
jer ne želi da njena deca odrastu kao ona.

Te stvari, kao i sve druge sporedne, postanu bitne kad ljubavi nema ... tako da je bitno svima koje ne vole, i nije bitno nikom ko voli :D
Otprilike ovako.

Elem, dokazano je da se u globalu preuzimaju porodični modeli odnosa, ali je dokazano i da taj global ima svoje izuzetke i da je introspektivna i samosvesna osoba sposobna da loše porodične modele prepozna, odbaci ih i izgradi u svom životu nove modele. Tako da bi mi bilo bitnije, kad već gledamo bitnosti, da je samosvestan i sposoban da razmišlja, ma kakva mu bila porodica.

boli vas uvo ili ne?

Ma važno da ima pigmenta i da zna gde su joj polni organi. Za sve ostalo će ljubav pobediti.

U neku ruku jeste bitno u neku nije.To sto je njen otac alkoholicar,sestra ku***,brat klosar a keva kockar ne mora uopste da znaci da ce ona biti losa osoba i da ce imati neki tako problematican porok.Meni licno ne bi bilo bitno ali mi na pamet,kao potencijalni problem,padaju neke neprijatnosti na rodjendanima,slavama ili porodicnim okupljanjima.Na primer zenin cale upadne oduzet od alkohola,sestra obucena kao sa stajge,tvoj cale zatekne njenog brata kako se fiksa u WCu a njena keva zica kintu od tvoje strine za rulet.
Tako da ako neko dolazi iz dobre porodice to uopste nije garant da ce i ona biti dobra i obrnuto.

О каквом то полусвету причате, јбт...Неким људима стварно треба дати да копају канале, од досаде им свакаква срања падају на памет.

Kako volim ovu rec. :zaljubljena:

Kada bih se ponovo zenio PRVO bih gledao roditelje i porodicu iz koje dolazi.

JAKO VAZNO! :rtfm:

Svi li su isti kad zadju u neke godine...Fora porodica je vazna,njeni roditelji,ovo-ono i svi kvazi mudraci a svi bi,da ponovo imaju 20 godina,ko bez glave ponovo trcali za sisama i dupetima.

boli vas uvo ili ne?

nije mi bilo bitno, shto je pogreshno, jer svako vuche neke posledice okruzenja u kome je odrastao , o genetici ne bih ..
sad mi tek nije bitno, jer ne planiram ni sa kim da podelim na duze staze svoj duh lik i delo :lol:

boli vas uvo ili ne?

Bitan mi je odnos osobe prema sebi, drugima i meni. Kako vidi život, kako doživljava druge a kako sebe. I iz stabilne i iz problematične porodoce može izaći sjajna osoba i labilac. Iz oba okruženja može nastati kompleksaš bilo da se potcenjuje ili precenjuje, ali i samosvesna osoba. Može nastati poročno biće slično sredini u kojoj je raslo ali i neko ko zna šta ne želi i šta ne valja.
Prvo su mi na pamet pala deca iz doma, bez roditelja. Ima ih, još koliko koji su porodični ljudi posvećeni svojoj deci. A ima i onih koji su čuvani kao malp vode na dlanu, uz roditelje, braću i sestre, pa im je vrhunac pažnje koju nekome mogu uzvratiti čivava kojoj lakiraju kandzice :lol:

boli vas uvo ili ne?

Bitno jeste u smislu da okvirno imate sličan vrednosni sistem koji se stiče u porodici. To se vidi i bez tih taksativnih podataka. Nekad iz na oko savršenih porodica koliko hoćeš devijacija. Ali ne mislim samo na devijacije, već uopšte na odnos prema partneru, braku, porodici.

razlicitosti se privlace, a slicnosti ljude zadrzavaju na okupu

kad je neko iz socijalnog haosa i kad ima ljubavi - super
ta ljubav kratko traje..par godina samo
a kad nastanu problemi, tad prava slika izadje na povrsinu
i krene kajanje

boli vas uvo ili ne?

Bitno mi je ako planiram potomstvo, ali ne preterano... jer jelte ima i kod mene ludaka...
I bitno mi je ako planiram da budemo bliski...

boli vas uvo ili ne?

slusaj dobro sta ce ti drugarica mjau reci:
ako na putu zivota naidjes na bice dovoljno slepo u ociju i gluvo u uhama da bi te takvog trpela,ti pohitaj sa osmehom k njoj i trpi sve sto ona nosi sa sobom,jer se takve prilike retko pruzaju...jos ako ti nikad nije dosadno i pola dana o njojzi mislis onda teraj to pred oltar a onda i pred sporet da ti za vo vjek i vjekova pravi burek,i ubi kad zaboli x):heart2::lol:

boli vas uvo ili ne?

normalno da je bitna porodica, jer ona oblikuje osobu

iskren da budem, ne znam šta me više užasava - fina devojka iz fine dobrostojeće porodice po pravilu razmažena i više manje zadojena feminaci modernizmom libtardizmom i tripom o moćnim ženama karijeristkinjama ili neka gladnica sponzodroca iz krnjače sa burazerom kriminalcem... uostalom uticaj porodice na oblikovanje dece u zadnje vreme je minimalan, vaspitaju ih svi sem roditelja tako da...

Back