pormena IMEI

Cini mi se da neces moci tako lako ni uz SINALKO da promenis jer je broj u ugradjen u CIP. Registracioni broj mobilolnog bas zbog toga. Ti se posle objasnjavaj kako si dosao do njega

Na nekim telefonima moze da se promeni imei koji izlazi na ekranu kada otkucas *#06#, medjutim u mrezu se uvek salje originalni imei zato sto je zapisan u otp kolu (otp - one time programming). Nekada nisu bili otp pa je moglo da se muva, i zato nemoj da se zayebavas...

Nemoras da se brines da ce te uhvatiti policija ili vlasnik osim ako nema veze u policiji. Meni su ukrali fontel pre 2 god. i odneo sam u muriju sve sa garanciom i imei kodom i naravno nisu nasli ili su nasli i uzeli sebi.
Ako hoce da nadju telefon naci ce ga za dan, cim se telefon prijavi na neku mrezu oni ce ga locirati i pronaci, ali nece to je problem.

Jasan mi je princip triangulacijom, upotrebom 3 servera ( vojno iskustvo ). Ali da mi neko objasni poblize, prakticne rezultate..."kao doticni se nalazi u hali 14 Bg-sajma - ' vataj ga !". I nikad nisam video tipove sa rucnim goniometrima po ulici ( radio-amatersko iskustvo ). Mislim sve to ima svoje granice. Ovde se radi o otkrivanju vrlo ( ! ) pokretnog i sitnog cilja. S' druge strane prisluskivanje je nesto sasvim drugo, perfidnije i konacno lakse !

imei se ne moze promjeniti sakriti isl! sto se tice lociranja moze se naci svaki tel na podruciju srbije a mozda sad vec i kod nas posto je mtel preuzeo i nas nekadasnji mobis! ps nece te traziti hali 14 sacekace te da izadjes :lol:

Da, to sam "malopre" objasnio, jedan deo, 'al pazi sad....
Pa, jel neko nekada video, nekog da nekome, preglede i pretresa telefon, na ulazu, izlazu, autobuskoj ili bilo gde ? Jesi li bio nekad u hali 14 ili bilo kojoj ? Znas li koliko tu ljudi stane ili prodje ?! Zastrasujuce...a cekati nekoga (!?) tek tako, da izadje ?! :-(

A-man:
Da, to sam "malopre" objasnio, jedan deo, 'al pazi sad....
Pa, jel neko nekada video, nekog da nekome, preglede i pretresa telefon, na ulazu, izlazu, autobuskoj ili bilo gde ? Jesi li bio nekad u hali 14 ili bilo kojoj ? Znas li koliko tu ljudi stane ili prodje ?! Zastrasujuce...a cekati nekoga (!?) tek tako, da izadje ?! :-(

nece ni od svakoga klosara i ni svaku kantu ni traziti na taj nacin! a i vecinom se traze ako se sta jos desilo uz kradju tel, tipa ranjavanje, otmica isl! poz

i jos jedno precizno objasnjenje, ukoliko nisi ukrao telefon, nestavljaj bateriju u telefon jer je i kada je iskljucen telefon u funkciji i salje podatke gde se nalazis , u kom reonu!!! Dakle budi veoma obazriv sa time, najbolje ti je da taj telefon sutnes negde preko grane samo nemoj ovde, imaces dosta neprijatnosti od strane SUP-a. Eto i ja sam jednom nagrabusio ni kriv ni duzan, kupio na pijaci mob i to sa svem karticom, tip koji mi je prodao je reko da mu treba kinta, a telefon ionako nekoristi pa ga prodaje zajedno sa karticom, normalno nista mi nije bilo sumnjivo posto lik daje i karticu uz telefon, ali kroz tri dana zove neki drugi lik i kaze da ta kartica na koju sam pozvan pripada njemu i da me zamoljava da mu je vratim naravno uz novcanu nadoknadu, na sta sam i pristao posto nisam nista krivicno uradio!! Medjutim umesto da dodje lik na moju adresu koju sam mu dao posto sam verovao da se radi o postenoj osobi, on je poslao muriju kod mene, pa sam imao problema da dokazem da nemam nikakve veze ni sa kradjom ni sa telefonom sem da sam ga kupio kao i svaku drugu robu koju kupujete na pijaci koja se nudi!!! I eto posle dve godine sudskog mrcvarenja poslali mi presudu u kojoj pise da se odustaje od daljeg krivicnog gonjenja zbog nepostojeceg krivicnog dela, prosto receno da nisam nista krivicnocno uradio, e sad ajde ti se busi sa birokratijom i drzavom zasto su me maltretirali 2 godine po sudovima kada nisam nista uradio!!! To je svima za primer moje iskustvo sta da radite ako vam se javi vlasnik kartice ili telefona, nikako mu negovorite ko ste i odakle vam, vec prosto, karticu bacite, bar su sada jeftine pripaid kartice, a telefon gledajte da ga sutnete na stranu ili eventualno stavite neku novu karticu gde vasi prijatelji nezanju taj broj, jer oni prate preeko poziva ko te zove i koga zoves, dakle koristi telefon samo u nuznu svrhu!! Pozdrav

Back