Porez na Partizan

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
131.360
BEOGRAD 19. 09. 2010
PRESS
Porez na Partizan: A od Zvezde pola miliona

Objavljivanje reklame „Elektroprivrede Srbije" na ćirilici na stadionu Arsenala u Londonu moraće da plate svi građani Srbije, pa i zvezdaši

0202-FoNet.jpg

Fudbalski klub „Crvena zvezda" je finansirao učešće Partizana u evropskoj Ligi šampiona sa tačno 5.704 dinara! Reč je o prostoj računici koja proističe iz sponzorskog ugovora Partizana i „Elektroprivrede Srbije", vrednog 800.000 evra, koji će da plate svi zaposleni građani Srbije, pa i zvezdaši.
Naime, pošto je EPS državno preduzeće u velikim gubicima, koje se finansira iz budžeta, znači da će svaki od 1.820.000 zaposlenih građana u Srbiji na račun Partizana „uplatiti" tačno 0,44 evra ili 46 dinara. To znači da će i Vladan Lukić morati da časti Partizan sa 46 dinara, a 124 zaposlena u FK „Crvena zvezda" sa 5.704.
Ćirilica u Londonu?
Kako su juče iz EPS-a potvrdili Pressu, ova kompanija do sada nije sponzorisala sportske klubove jer im to po statutu nije dozvoljeno, ali se kompanija „suočila sa situacijom da fudbalski šampion Srbije u najkraćem mogućem roku mora da nađe sponzora, jer bez generalnog sponzora nije moguće učešće u Ligi šampiona". Pošto je reč o državnom preduzeću, ovaj ugovor će morati da „prođe" i na sednici Vlade Srbije, a kako saznajemo, ugovor još nije prošao ni Upravni odbor EPS-a, iako su fudbaleri Partizana već odigrali jednu utakmicu Lige šampiona sa „EPS-om na srcu".
- Dobro je, to znači da sam i ja pomogao srpski sport - kaže za Press ekonomista Goran Nikolić, koji smatra da je ovo jedan od najbesmislenijih sponzorskih ugovora za koje je čuo.

eps.jpg

- Ne postoji logika po kojoj EPS može da ima korist od promovisanja svog logoa na ćirilici po Evropi, jer je reč o monopolisti na tržištu koji ne učestvuje u tržišnoj utakmici. Bilo bi potpuno logično da se na taj način reklamira „Telekom", jer učestvuje na tržišnoj utakmici u zemlji, a promocijom „Telekoma" država bi čak mogla da podigne cenu ove kompanije i u eventualnoj prodaji zaradi još koji milion. Moglo bi da se kaže da je napravljen dobar posao za EPS jedino u slučaju da država planira da proda EPS, što prema izjavama državnih zvaničnika, očigledno nije slučaj - kaže Nikolić.
Skače cena struje
Vest o potpisivanju sponzorskog ugovora EPS-a i Partizana naišla je na negativan odziv u javnosti, pošto ovo preduzeće važi za najvećeg gubitaša među javnim preduzećima, koje ne može da naplati 75 milijardi dinara za neplaćenu struju, a građane je pogotovo iznerviralo to što EPS u plan za 2011. godinu već računa trošak od 800.000 evra, a istovremeno traži od Vlade Srbije povećanje cene struje. Najavljeno je i povećanje „obračunske snage" za 300 dinara. Zato su na najpoznatijoj društvenoj internet mreži Fejbuk već počele da se formiraju grupe koje poručuju da ne žele da plate „porez na Partizan".
U svetu nije običaj da monopolisti na tržištu finansiraju sportske klubove. Zanimljivo je da HEP (Hrvatska elektroprivreda) sponzoriše košarkašku reprezentaciju „lijepe njihove", ali je reč o državnom preduzeću koje posluje u „debelom plusu".
Goran Nikolić kaže da veliki prihodi ne opravdavaju takve aranžmane, ali da se u slučaju HEP-a radi o finansiranju nacionalne reprezentacije.
Zanimljiva je i računica po kojoj svaki građanin finansira Partizan, imajući u vidu istraživanja koja govore da na jednog navijača Partizana dolaze dva navijača Zvezde, jer to praktično znači da su posredno navijači Crvene zvezde pomogli crno-bele sa 530.000 evra?!

.................

bruka kako ova vlast pljacka ovu jadnu drzavu i grajdane.

posle EPS nece imati novca za investicije, i onda ce da dodju na genijalnu ideju da do para dodju kroz novo poskupljenje struje.

sve ce to narod pozlatiti tj platiti

ma da je i vode delije ja bih tako nesto kritikovao.

jednostavno to sto oni rade nije u redu.

nece namerno 10 godina da donesu novi zakon o sportu da mogu svi klubovi da se privatizuju , vole drugari demokrate da gazduju nad tudjim

ma da je i vode delije ja bih tako nesto kritikovao.

jednostavno to sto oni rade nije u redu.

nece namerno 10 godina da donesu novi zakon o sportu da mogu svi klubovi da se privatizuju , vole drugari demokrate da gazduju nad tudjim

Наравно............нека их финансирају приватне или стране фирме колико год хоће, то је ОК али немојте мене присиљавати да плаћам нечије навијачке склоности.........исто сам писао и када је паркинг сервис финансирао КК Црвена Звезда.

Kaav retardiran clanak , u temi o ovoj nevidjenoj pljacki gradjana oni brinu koliko za to placa maloumni orangutan Lukic i njegov raspali kolekiv , a obicne gradjane koji nemaju veze sa tim romsko -komunistickim tvorevinama ko yebe . :roll:

Kaav retardiran clanak , u temi o ovoj nevidjenoj pljacki gradjana oni brinu koliko za to placa maloumni orangutan Lukic i njegov raspali kolekiv , a obicne gradjane koji nemaju veze sa tim romsko -komunistickim tvorevinama ko yebe . :roll:

ajd pročitaj ponovo............plaćaju svi a EPS (inače monopista koji nema nikakve potrebe za reklamiramjem) nema love za remont i traži poskupljenje struje................komedija koju moraju da plaćaju svi građani.
P.S.
EPS-u je prema statutu zabranjeno sponzorisanje sportskih klubova.

kapiram ja shta je problem, mada je ovo malo licemerno, jer ciganima ne bi smetalo da je zvezda u pitanju

...glupost, smeta bilo ko da je u pitanju...smeta mi vise toliko ulaganje u fudbal, eto, ja volim da gledam umetnicko klizanje, zasto ne da narod novac za umetnicko klizanje:mrgreen:...fudbalski klubovi van drzave:rtfm:, ko nadje sponzora nasao je ko nije i nije neka steta ako cemo posteno:mrgreen:...

Bice ti zao sledeci utorak , kad budes gledao rough gangbang na onom Titovom stadionu . :mrgreen:
ajd pročitaj ponovo............plaćaju svi a EPS (inače monopista koji nema nikakve potrebe za reklamiramjem) nema love za remont i traži poskupljenje struje................komedija koju moraju da plaćaju svi građani.
P.S.
EPS-u je prema statutu zabranjeno sponzorisanje sportskih klubova.
To sve stoji , al ne znam koji ce qurac u tom tekstu o ovoj skandaloznoj odluci , neki neobrazovani celavi majmun i zaposleni u njegovoj propaloj firmi , ko da su oni bitniji od ostalih gradjana koji takodje moraju protiv svoje volje da placaju ovo sranje . :roll:

Koja banda (stranka) drzi EPS?
Ko su (ciji su)

UPRAVNI ODBOR JP ELEKTROPRIVREDA SRBIJE

Slobodan Mihajlović
Desimir Stević
Radoslav Savatijević
Obren Ćetković
Živojin Vuletić
Vladan Vasić
Mihajlo Gavrić
Dr Ivan Bučevac
Milan Đorđević
Dr Slavoljub Lukić

...glupost, smeta bilo ko da je u pitanju...smeta mi vise toliko ulaganje u fudbal, eto, ja volim da gledam umetnicko klizanje, zasto ne da narod novac za umetnicko klizanje:mrgreen:...fudbalski klubovi van drzave:rtfm:, ko nadje sponzora nasao je ko nije i nije neka steta ako cemo posteno:mrgreen:...
Томиславу караџићу, лопужи југословенске националности држава помаже да сазида "кућу фудбала" (један од извођача и чувени мома Спас, јуше ухапшен због хохштаплераја, иначе венчани кум томислава караџића) а ватерполисти, нађа хигл, чавић....немају услове за тренинг па тренирају на сувом.

Срамно.

Back