Porez na kućne ljubimce

Znaci oni koji imaju macke usvojene sa ulice/iz azila mogu da....se slikaju :roll:. Znam da ne treba da ludujemo unapred, al' ne zvala se kako se zovem, vrlo skoro imacemo o ceme da pricamo, al' je pitanje da li cemo imati kome i hoce li biti efekta... Misiim, zvucim optimisticki, nema sta, al' sta cu... :D. Ne bih da se uljuljkavam u prazna nadanja :neutral:.

Otvorio se još poneki problem u vezi teme!
Keruša moje prijateljice donela na svet 4 mladih; to joj prvi okot, 3 muška i jedna ženkica. Pita me kako da ih udomimo, kao meni to ide od ruke...Odemo da pitamo čoveka za koga sam mislila da mu treba pas...Šta će mi, evo i porez će se plaća za njih, mala mi penzija i sve tako redom...Ja pokušala da objasnim da to još nije sigurno, ne vredi,,bilo na TV kaže.....

Ne mogu da se pronadjem u ranijim postovima da citiram samu sebe (ako moze Ruska J. mogu i ja :mrgreen:) gde sam vise nedelja unazad napisala da mozemo ocekivati ovakve reakcije :aha:. Mozda je krajnje vreme da krenem medj' vidovite i neku susku zaradim, da se nadje...:manikir:. Ovde samo problem do problema, a izlaza nema i shit nam se (verovatno) sprema .... :think: Izgubi' od sve muke inspiraciju za poeziju.... :neutral:

Znaci oni koji imaju macke usvojene sa ulice/iz azila mogu da....se slikaju :roll:. Znam da ne treba da ludujemo unapred, al' ne zvala se kako se zovem, vrlo skoro imacemo o ceme da pricamo, al' je pitanje da li cemo imati kome i hoce li biti efekta... Misiim, zvucim optimisticki, nema sta, al' sta cu... :D. Ne bih da se uljuljkavam u prazna nadanja :neutral:.

Važi i za mačke :) Al kao i svaki zakon traljavo pripremljen, i ovaj će samo da izazove kontraefekat. Umesto da se stimuliše čipovanje i sređivanje evidencije, samo će da nas vrati unazad.

Otvorio se još poneki problem u vezi teme!
Keruša moje prijateljice donela na svet 4 mladih; to joj prvi okot, 3 muška i jedna ženkica. Pita me kako da ih udomimo, kao meni to ide od ruke...Odemo da pitamo čoveka za koga sam mislila da mu treba pas...Šta će mi, evo i porez će se plaća za njih, mala mi penzija i sve tako redom...Ja pokušala da objasnim da to još nije sigurno, ne vredi,,bilo na TV kaže.....

Pronasla sam se :aha:. Datum donjeg posta je 20.04., datum gornjeg posta 18.05. Sta reci osim da mi intuicija nije losa i da mi se mozda smesi posao u sveri vidovitih :zper: :lol:. Salu na stranu, al' ne bih svoju intuiciju menjala za mnoge price koje nam se serviraju da bi smo se uteseli, valjda. Ne ide to bas tako u zivotu i u smrtu...:aha:. Naravno, ako pogresim - 'cu izedem tastaturu sa sve misa .... al' ako bidne od cokolade :mrgreen:. I na rate da jedem :mrgreen:.

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=13632032#post13632032

Važi i za mačke :) Al kao i svaki zakon traljavo pripremljen, i ovaj će samo da izazove kontraefekat. Umesto da se stimuliše čipovanje i sređivanje evidencije, samo će da nas vrati unazad.

Slicno mislim. Zasto bi neko pored svega sto cini za napustene zivotinje jos dobrovoljno isao da se cipuje, da ga evidentiraju (mislim na ljubimce, ali nije suludo ni da ce nas jednog dana cipovati, kako god sad kretenski zvucalo :roll::lol:), a pri tom citava ideja oko poreza na kucne ljubimce ne ostavlja bas pozitivan utisak :think:.

Slicno mislim. Zasto bi neko pored svega sto cini za napustene zivotinje jos dobrovoljno isao da se cipuje, da ga evidentiraju (mislim na ljubimce, ali nije suludo ni da ce nas jednog dana cipovati, kako god sad kretenski zvucalo :roll::lol:), a pri tom citava ideja oko poreza na kucne ljubimce ne ostavlja bas pozitivan utisak :think:.

Ali nekako mi i taj porez dobro zvuci u odnosu na to da moras da imam saglasnost svih stanara zgrade da bi mogao da imas psa u svom stanu :dash:

Ali nekako mi i taj porez dobro zvuci u odnosu na to da moras da imam saglasnost svih stanara zgrade da bi mogao da imas psa u svom stanu :dash:
U pravu si, kad sam videla vest za tu saglasnost, pomislila sam - ma da idemo mi da trazimo da nam odmah naplate taksu i to duplu. Salu na stranu, Novi Sad kao da nije u ovoj drzavi.
Niste u pravu, obe.
Šta bi bilo da se donese uredba po kojojsvakom psu koji živi u stanu i ima vlasnika, kao preventiva treba da se počupaju svi zubi?
Onda bi vam postojeća uredba opet bila "manje zlo".
Ne treba gleda šta je "manje zlo", već se zalagati za osnovne principe.
Što se mene tiče da neko i pomisli da odvoji člana moje porodice, koji nije ni kriv ni dužan, ja bih ga branio svim raspoloživm sredstvima. Apsolutno me ne interesuju ni uredbe ni zakoni. Porodica je iznad svega.

Niste u pravu, obe.
Šta bi bilo da se donese uredba po kojojsvakom psu koji živi u stanu i ima vlasnika, kao preventiva treba da se počupaju svi zubi?
Što se mene tiče da neko i pomisli da odvoji člana moje porodice, koji nije ni kriv ni dužan, ja bih ga branio svim raspoloživm sredstvima. Apsolutno me ne interesuju ni uredbe ni zakoni. Porodica je iznad svega.

u pravu si
a ovo za cupanje zuba me uopste ne bi cudilo,kako je krenulo :roll:

E jes' vala... Zaboravila sam i na taj momenat... A zato imamo stanare (bar ja, u zgradi od 4-5 spratova) koji djubre (iskoriscene pelene za odrasle) u najlon kesama bacaju u dvoriste (ne zele da im vonja u stanu ili na terasi, a kontejner koji je ispred zgrade - suvise je daleko :roll:), pa onda posle par dana izadju u dvoriste, pokupe kesu i bace u kontejner :eek:.

Ili stare tepihe kace po dvorisnoj ogradi umesto da ih bar ostave kraj kontejneru koji je 10-ak m udaljen od ulaznih vrata u zgradu.

Kada ce takvi da traze dozvolu za svoje nekultivisano ponasanje koje je izvor zaraze i nereda oko zgrade ?

Moje zivotinje nikog ne ugrozavaju jer o njima brinem maksimalno. I zbog njih i zbog svih ostalih. Znam da ne mogu sve porediti polazeci od sebe, ali pokusavam da naglasim da su problemi mnogo dublji od onih koje ljudi i drzava (zele da) vide i sankcionisu. Veliki problem je u ljudima. Ne svim, ali u nekima - itekako. I u mnogim oblastima zivota, a ne samo vezano za zivotinje napustene ili necije.

Poslednja izmena:
Niste u pravu, obe.
Što se mene tiče da neko i pomisli da odvoji člana moje porodice, koji nije ni kriv ni dužan, ja bih ga branio svim raspoloživm sredstvima. Apsolutno me ne interesuju ni uredbe ni zakoni. Porodica je iznad svega
.

Sjajno receno Cali :ok:.

Niste u pravu, obe.

U pravu si potpuno, pa valjda imamo pravo na trenutke umora i malodusnosti kad nam se sve smuci ?????? :besna: :besna: :besna:

Ja bih ovu odluku malko izmenila,ustvari malko vise izmenila. Recimo,za nas koji imamo registrovane odgaivacnice i koji svoje zivotinje razmnozavamo i prodajemo mladunce istih bi podigla malo ove cifre,jer ipak mi imamo makar kakvu takvu "dobit" od toga,znaci prodajemo nesto i sasvim je normalno da platimo porez. Ali bih zato ukinula placanje za one koji imaju sterilisane zivotinje ili mesance.

Zaista ne znam sta ce raditi oni koji imaju privatne azile,da li su oni izuzeti???

APSOLUTNO SE SLAZEM:super:

Ова јалова власт, уместо да подиже из мртвих привреду, сахрањује и ово мало предузећа која се како-тако боре да преживе и да функционишу. Све ће да продају својим пајтосима, који ће већину фирми да позатварају и претворе у грађевинско земљиште, јер плаћају цене које су далеко испод цена земљишта на коме се фирме налазе (ово не причам без везе, знам бар један пример у мојој околини). Па онда, пошто нема привреде, дакле прихода и нормално убраног пореза, као свуда у нормалном свету, власт измишља намете свих врста не би ли намакла још неку цркавицу са једином сврхом да опстане још неки дан. Како другачије описати порез на љубимце. Многи од тих љубимаца су били луталице, напуштене од претходних власника махом због немогућности да их и даље хране (додуше, известан број тих јадних животиња је напуштен када су њихови власници пожелели да набаве нешто расно, "наспрам себе"). Ово је земља глади и очаја. Па, свуда у свету се пореска основица умањује за део прихода усмерен у хуманитарне сврхе (у шта, нормално, спада и брига о животињама), само ћемо ми у Србији да плаћамо ДОДАТНИ порез на то. Дакле, ПОРЕЗ НА ХУМАНОСТ. Ако неко и треба да плаћа порез на животиње, нека плаћају власници расних паса. Могли су да одвоје стотине еура за куповину својих "аријеваца", па им не би требало да буде тешко да одвоје неколико стотина динара за порез на њих.

Живорад

Back