Poreklo Zla

Verovatno znaš mnoge koji su prošli kroz pakao narkomanije...ili one koji su prokockali veliki novac.

Pa jel' oni ne znaju da je to zlo ili iz straha to rade?

Ni jedno ni drugo.
Znaju oni dobro...njihova jadna deca ne znaju, ali vide da nešto nije u redu dok se porodice raspadaju...

Ono što nije dobro treba nazvati pravim imenom...Nema tu zabave, ima samo zla...

I ne treba od gorkog praviti slatko i obratno...i to zlo je vetar u leđa takvima...
Ima vecina znanja o drogi ali jace je ono.Sta meni moze droga ili kocka.Ne veruju drugima da je to zlo moraju na sebi da isprobaju.Byda lepo kaze ne verujte nikome proveri sam haha.

Verovatno znaš mnoge koji su prošli kroz pakao narkomanije...ili one koji su prokockali veliki novac.

Pa jel' oni ne znaju da je to zlo ili iz straha to rade?

Ni jedno ni drugo.
Znaju oni dobro...njihova jadna deca ne znaju, ali vide da nešto nije u redu dok se porodice raspadaju...

Ono što nije dobro treba nazvati pravim imenom...Nema tu zabave, ima samo zla...

I ne treba od gorkog praviti slatko i obratno...i to zlo je vetar u leđa takvima...
Kod tebe je sve tamo negde i kod drugih i sve je tako osuđujuće. :confused:

1.Strah je Otac Zla

2.Nasilje i sve devijacije su unuci samog straha

3.Glavni neprijatelj Straha je Sloboda ona ga unistava

4.Cerka Slobode je Ljubav

5.Uslov da bi bili svoji i dobri i puni ljubavi je da nemate strah od neprihvatanja,to je kljuc svega.

6.Najaci moguci strah u covjeku je strah od neprihvatanja.Zato ljudi ratuju,debatuju i robuju vlastima da bi bili prihaceni od drugih da bi dobili potvrdu u njihovim ocima a u stvari zive u ropstvu

Strah je prirodni pokretac da covjek vrsi represiju na drugima,nasilje itd,ljudi ce reci pa ima potrebe bolesne itd al to su posledice straha.

Muskarac koji npr tretira lose zene,ne samo da ih maltretira nego ide i dalje od toga je upravo muskarac kojima ima strah od inferiornosti zato u krevetu mora da bude najbolji mora da bude pun sebe,jer ima strah da je inferirorno bice a ne nadmocno,zato sprovodi silu nad zenom da se ne bi plasio

Diktator koji ojadi narod i muci ih,radi to zbog straha od neprihvatanja i nevoljenosti.Nikada nije dobio ljubav od drugih ljudi i zeli to silom da postigne, zato mora da kontrolise druge ljude vlada njima.On vapi volite me makar na silu.Kontrola je posledica straha
Ma moš ga pakovati u šta hoćeš...nus produk je uvek isti...patnja...

Zlo je zlo i to je pravo ime...I tu nema opravdanja ovim onim...jer uvek je krajnji rezultat nečija patnja...
Pa ako je on pokvaren (kao aparat), zar i mi moramo biti takvi?!
Ili da budemo savremeni pa da smišljamo neke nove termine i da sve pakujemo u ukrasni papir...
Kako radimo tako nam i jes...

Ma moš ga pakovati u šta hoćeš...nus produk je uvek isti...patnja...

Zlo je zlo i to je pravo ime...I tu nema opravdanja ovim onim...jer uvek je krajnji rezultat nečija patnja...
Pa ako je on pokvaren (kao aparat), zar i mi moramo biti takvi?!
Ili da budemo savremeni pa da smišljamo neke nove termine i da sve pakujemo u ukrasni papir...
Kako radimo tako nam i jes...
Opravdanje i obrazloženje nije isto. Pa ako se kaže da je uzrok zla u strahu
ili u neznanju, to nije opravdanje. Niko ti ne kaže da i ti trebaš biti takav.
Zašto boraviš u strahu? Kakvo opravdanje za to imaš? Bog je ljubav i ta ljubav
je sušta suprotnost strahu.

Ima vecina znanja o drogi ali jace je ono.Sta meni moze droga ili kocka.Ne veruju drugima da je to zlo moraju na sebi da isprobaju.Byda lepo kaze ne verujte nikome proveri sam haha.
Ili kada kažu...treba sve probati u životu...

Pa uzmi slomi sebi nogu ako treba sve probati...šta čekaš...

Nee...dok puca po tuđim leđima ništa ne boli...to je to...izgovor za sve postoji a za svoje postupke je uvek najveći...

Opravdanje i obrazloženje nije isto. Pa ako se kaže da je uzrok zla u strahu
ili u neznanju, to nije opravdanje. Niko ti ne kaže da i ti trebaš biti takav.
Zašto boraviš u strahu? Kakvo opravdanje za to imaš? Bog je ljubav i ta ljubav
je sušta suprotnost strahu.
O kom neznanju ili strahu pričaš?

Gde ti vidiš strah i neznanje kod okorelog kockara?
U kladionice i kockarnice idu 'zreli' ljudi, i te kako su svesni posledica koje donose njihovi postupci...
I tu se ne radi o strahu...
Već o jasno deklarisanom zlu prema kome treba gajiti mržnju a ne da mu trčiš u zagrljaj...

O kom neznanju ili strahu pričaš?

Gde ti vidiš strah i neznanje kod okorelog kockara?
U kladionice i kockarnice idu 'zreli' ljudi, i te kako su svesni posledica koje donose njihovi postupci...
I tu se ne radi o strahu...
Već o jasno deklarisanom zlu prema kome treba gajiti mržnju a ne da mu trčiš u zagrljaj...
Ko kaže da mu treba trčati u zagrljaj? Jesam li možda napisala nešto
slično? Ukazujem ti prijateljski na nešto što bi moglo da ti škodi. Meni
je svejedno. Tvoje negativne emocije ne mogu mene da razbole.

Zelja za kockanjem je opet posledica straha,covjek kocka zbog nedostatka slobode i licne kreacije u zivotu jer je po prirodi slobodno i kreativno bice a kocka mu je imaginarni privid toga odnosno kocka mu je kompenzacija za ono sto mu fali.

Sta je osnovna crta covjeka koji se bavi necim kreativnim i stvaralackim,pa to da je zaokupiran necim cijeli dan.E sada reci da je kocka nesto stavralacki i kreativno nije al kod kockara stvara privid da jeste.Jer mu daje slobodu da ulozi koliko hoce i da igra na nacin na koji hoce to je imitacija slobode i kreacije

U kocki niko nije ogranicen kako ce da ulaze nema sefa nad glavom nema ogranicenja,imas svoj nacin igre ,slobodu cak i da bankrotiras a da nikom sem sebi ne polazes racune.Kockari su u biti ljudi koji nisu pronasli sebe u zivotu i otkrili svoj stvaralacki i umjetnicki potencijal nazalost zbog uslova raznih (porodice,sredina...) i nazalost zive u iluziju toga zato su zavisni od kocke to ih vuce nikako novac

Novac je sredstvo za kockara a cilj mu je sloboda,covjek kocka jer ima strah od gubitka slobode.

Strah radja zlo ali takodje i iluzije.Iluzija da neko zivi srecan i slobodan zivot npr a zivi klasicno ropstvo u kojem mu je stvoren privid da zivi srecno.Strah opstaje na iluzijama.

Diktator ima podsvjesnu iluziju da ce mu narod na silu dati ljubav koju mu u djetinjstvu nisu dali roditelji ili koju mu nije dala djevojka u mladosti.Logicno je da primjenjuje represiju i agresiju kao posledicu straha od nevoljenosti ili od nemanja ljubavi.Zato je bitna kontrola masa i da mu se dive i da ga vole.Diktator zivi u iluziji i stvara sebi privid da ga mozda neki vole a ne voli ga niko biti ce ikada.Ljubav se ne moze dobiti silom jer je posledica slobode i nemanja straha

Zelja za kockanjem je opet posledica straha,covjek kocka zbog nedostatka slobode i licne kreacije u zivotu jer je po prirodi slobodno i kreativno bice a kocka mu je imaginarni privid toga odnosno kocka mu je kompenzacija za ono sto mu fali.
Nekada se čovek namerno dovodi u situacije kada će osetiti strah. Kockar se
kocka sa novcem, a neko ko se bavi ekstremnim sportovima kocka se sa životom.
Strah je jedna od retkih negativnih emocija koja daje nekakvu energiju. Dobar
procenat ljudi danas su adrenalinski zavisnici, jer gde nema ljubavi, nema ni
volje ni snage za životom, pa jedino adrenalin može da ih pokrene. Kada nisu
pod stresom, prosto su umrtvljeni.

Nekada se čovek namerno dovodi u situacije kada će osetiti strah. Kockar se
kocka sa novcem, a neko ko se bavi ekstremnim sportovima kocka se sa životom.
Strah je jedna od retkih negativnih emocija koja daje nekakvu energiju. Dobar
procenat ljudi danas su adrenalinski zavisnici, jer gde nema ljubavi, nema ni
volje ni snage za životom, pa jedino adrenalin može da ih pokrene. Kada nisu
pod stresom, prosto su umrtvljeni.

Covjek nije svjestan tog straha jer mu proizvodi nesto cega je on svjestan.Da to podjednostavim covjek nije svjestan da ima strah od neprihvatanja npr al je svjestan da je npr fini decko !!! koji pred svima se povija,koji nikada ni na poslu ni u drustvu nece iznijeti svoj stav i misljenje i previse je ljubazan i pasivan kontra od loseg lika !!!.E sada on je svjestan svega ovoga sto sam nabrojao al nije svjestan da ima strah od neprihvatanja.Zato sto je taj strah uzrok a sve ovo drugo posledica.

Svaki kockar misli da to radi zbog novca,al on tako samo misli a sustini ima strah od nedostatka slobode u zivotu.Kocka je privid slobode,licno sam dugo kockao doduse ne toliko drasticno al sam kockao i pronasao sam uzrok tome radom na sebi,istrazivanjem.Uvijek sam bio spontan i zeljan kreacije al okolnosti su mi to gusile itd.Ulazak u kladionicu je kao kada maknes okove sa tijela kao da si rob,zivis u iluziji slobode,tako je npr i kada covjek ide u kafanu.Ne ide zato sto voli iako to misli,ide jer mu fali sloboda i vjeruje podsvjesno u tu iluziju da ce je tu dobiti.Iluzija je cerka Straha kao i Zlo.Cesto mu i vise slobode fali kuci sa zenom,ili mu vice ne postuje ga,uredjuje mu u zivot i on ima tu iluziju da je slobodan jer u kafani konobarica ga mnogo ljepse tretira nego njegova zena,ne vice mu, zove ga gospodine,a voli i da popije malo sve je to ok.Al to je iluzija koju mu strah prodaje

Ja cim sam poceo npr da sviram instrumente toliko sam se time okupirao da nisam imao vremena da pomislim da igram tikete u kladionci.Prava sloboda mi je makla taj strah koji me je godinama mucio strah od gubitka sebe,slobode te sirine,svi to lelujavi ljudi imaju,a ne bave se stvaralastvom jer ne razumiju kako funkcionise sloboda niti su imali od koga da nauce

Poslednja izmena:
Strah se pobjedjuje kreativnim radom i stvaralastvom jer to su djelovi Slobode.

Strah je uvijek Vatra a ta Voda koja ga gasi je uvijek Sloboda (kreacija + stvaralastvo,)

Iluzije kao produkt straha (Hedonizam,Zabava)

Takodje i svi ljudi koji se nose uvijek po zadnjoj modi ili ljudi koji sa lijepim autom idu po gradu da budu primjeceni.To rade iz straha od neprihvatanja,jer oni svoj status i vrijednost vide samo ako ih drugi tako vide,znaci oni svoju vrijednost gledaju kao nesto sto zavisi od misljenja drugih.

Zasto ljudi idu na svadbe,takodje vecina ide iz straha od neprihvatanja, jer tamo ima pravilnik,kako da ce da se ponasa.A ljudi ne razumiju da vrijednost lezi u njima i njihovom radu na sebi a ne u misljenju drugih ljudi

Dva gosta kada se svajdjaju na tv ,oni takodje to rade iz straha od neprihvatanja.Jer biti u pravu znaci biti prihvacen od strane publike.I to je opet iluzija koju prodaje strah i drzi covjeka u ropstvu.

Ideologije nastaju iz straha od neprihvatanja,jer neko pocinje na margini pa zeli da se pita

Jel možeš malo da opišeš taj rad na sebi i istraživanje?

Citanje na tu temu,onda rad na sebi od sviranja instrumenata, price sa duhovnjacima,molitvom,onda i hiponterapije,ucenje o tome pa i isao sam na terapije ne zato sto sebe gledam kao bolensog ili zdravog,vec sto zelim da upoznam sebe,van onoga sto su mi usadili roditelji i sredina.Al biti uvijek otvoren prema svim vrstama znanja i naci neku sredinu i sebe.Sve je bitno i hiponterapija,teologija,medicina,alternativa,fizioterapije,i ucenje sviranja instrumenata klavir,gitara.Istrazivanje biologije prave

Citanje na tu temu,onda rad na sebi od sviranja instrumenata, price sa duhovnjacima,molitvom,onda i hiponterapije,ucenje o tome pa i isao sam na terapije ne zato sto sebe gledam kao bolensog ili zdravog,vec sto zelim da upoznam sebe,van onoga sto su mi usadili roditelji i sredina.Al biti uvijek otvoren prema svim vrstama znanja i naci neku sredinu i sebe.Sve je bitno i hiponterapija,teologija,medicina,alternativa,fizioterapije,i ucenje sviranja instrumenata klavir,gitara.Istrazivanje biologije prave
Da, sve je nekako doprinelo. Važno je da si imao volju da sebi pomogneš
pa se onda i načini nađu.

1.Strah je Otac Zla

2.Nasilje i sve devijacije su unuci samog straha

3.Glavni neprijatelj Straha je Sloboda ona ga unistava

4.Cerka Slobode je Ljubav

5.Uslov da bi bili svoji i dobri i puni ljubavi je da nemate strah od neprihvatanja,to je kljuc svega.

6.Najaci moguci strah u covjeku je strah od neprihvatanja.Zato ljudi ratuju,debatuju i robuju vlastima da bi bili prihaceni od drugih da bi dobili potvrdu u njihovim ocima a u stvari zive u ropstvu
To je sve psiholoski
Uzrocnici zla su Sotona i Demoni
posto oni uticu na ljude tesko je onda i odvagati koliko je neko zlo do samog coveka a koliko pod uticajem Demona

Takodje mnogi izvrse ubistvo ili samoubistvo pod uticajem tih Zlih sila

Ko kaže da mu treba trčati u zagrljaj? Jesam li možda napisala nešto
slično? Ukazujem ti prijateljski na nešto što bi moglo da ti škodi. Meni
je svejedno. Tvoje negativne emocije ne mogu mene da razbole.
Moje negativne emocije neće tebi škoditi...niti će tvoje pozitivne meni pomoći...
Ali dece u raspalim brakovima uzrokovanim kockom, će sve više biti...kvalitet života tih mališana i u emocionalnom i materijalnom smislu će biti mnogo gori...
To je poenta...i bojim se da je to samo lanac, o kome pričate, koji će još više ljudi uvući u ralje kocke...jer pravi sve više labilnih i nezrelih ličnosti, koje ne umeju da razlikuju dobre od loših postupaka...

A zašto je to tako i šta je uzrok dečijoj nesreći jeste postojanje kockarnica...
Da li je to zlo, po porodicu i društvo...? Da...

U zašto onda ja imam negativne misli ako zlo zovem pravim imenom?

Moje negativne emocije neće tebi škoditi...niti će tvoje pozitivne meni pomoći...
Ali dece u raspalim brakovima uzrokovanim kockom, će sve više biti...kvalitet života tih mališana i u emocionalnom i materijalnom smislu će biti mnogo gori...
To je poenta...i bojim se da je to samo lanac, o kome pričate, koji će još više ljudi uvući u ralje kocke...jer pravi sve više labilnih i nezrelih ličnosti, koje ne umeju da razlikuju dobre od loših postupaka...

A zašto je to tako i šta je uzrok dečijoj nesreći jeste postojanje kockarnica...
Da li je to zlo, po porodicu i društvo...? Da...

U zašto onda ja imam negativne misli ako zlo zovem pravim imenom?
Kako će tvoje negativne emocije da pomognu da se poboljša kvalitet
bilo čijeg života? Negativne su emocije jer osuđuješ jedne, sažaljevaš
druge. Nigde vere nema ni u jedne ni u druge, ni vere u Boga da će
ih na pravi put izvesti. Samo osude..

O kakvom ja lancu pričam i kakve labilne osobe i nerazlikovanje dobrih
od loših postupaka? Ja samo kažem da je uzrok loših postupaka u
neznanju. A onda ti kažeš da ja opravdavam, pa da zagovaram da to
što rade nije zlo.. sav si se pogubio.. ne razmišljaš, nego napamet
nešto pričaš.. a to negativne emocije čine od čoveka.. nerazmišljajući
automat..

Kako će tvoje negativne emocije da pomognu da se poboljša kvalitet
bilo čijeg života? Negativne su emocije jer osuđuješ jedne, sažaljevaš
druge. Nigde vere nema ni u jedne ni u druge, ni vere u Boga da će
ih na pravi put izvesti. Samo osude..

O kakvom ja lancu pričam i kakve labilne osobe i nerazlikovanje dobrih
od loših postupaka? Ja samo kažem da je uzrok loših postupaka u
neznanju. A onda ti kažeš da ja opravdavam, pa da zagovaram da to
što rade nije zlo.. sav si se pogubio.. ne razmišljaš, nego napamet
nešto pričaš.. a to negativne emocije čine od čoveka.. nerazmišljajući
automat..
To što ti radiš je maskiranje onog što se zove zlo.

Da li treba da dozvolim da bilo kome padne jedna suza zbog mog lošeg postupka?!
I tako dan za danom, srljam i uvek se kao svinja vratim u svoje blato...kao pas na svoju bljuvotinu...
I da to pravdam time... ja ne znam...
A kad tebe zaboli znaš...
Licemerno i egoistično...zar ne?!

Stavi tvoj muž 100.000 na tiket padne danas padne sutra...pogodi po nekad.
Ali kada se na kraju podvuče crta nema 30.000€...

Da li bi ti rekla pa dobro, uradio si to iz neznanja...

Vetar u leđa...daj da prodamo i onaj plac tamo da se vadimo...

A zamisli suze liju tvoja deca... zbog tvojih loših postupaka...
Šta misliš kako Bog gleda na to?..pusti ljude..

1. Timoteju 5,8Ako li se tko za svoje, a osobito za ukućane ne brine, odrekao se je vjere i gori je od nevjernika.

To što ti radiš je maskiranje onog što se zove zlo.

Da li treba da dozvolim da bilo kome padne jedna suza zbog mog lošeg postupka?!
I tako dan za danom, srljam i uvek se kao svinja vratim u svoje blato...kao pas na svoju bljuvotinu...
I da to pravdam time... ja ne znam...
A kad tebe zaboli znaš...
Licemerno i egoistično...zar ne?!

Stavi tvoj muž 100.000 na tiket padne danas padne sutra...pogodi po nekad.
Ali kada se na kraju podvuče crta nema 30.000€...

Da li bi ti rekla pa dobro, uradio si to iz neznanja...

Vetar u leđa...daj da prodamo i onaj plac tamo da se vadimo...

A zamisli suze liju tvoja deca... zbog tvojih loših postupaka...
Šta misliš kako Bog gleda na to?..pusti ljude..

1. Timoteju 5,8Ako li se tko za svoje, a osobito za ukućane ne brine, odrekao se je vjere i gori je od nevjernika.
jbt, al ti patetišeš.. :lol: Pa ko je rekao da to što je uradio nije zlo? Ko?
Jel ti možeš da napraviš razliku između uzroka i posledice? Uzrok je
jedno, posledica drugo. Šta je tu nejasno?

Back