Poreklo Slovenaca ?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.509
Ko su Slovenci ?

Dejan Lucic polticki anataliticar, u emisji Srbia Info ,kod Tese izjavio je da su Slovenci Alpski Srbi, odnosno Karantenski Srbi, isrpicao je neku teoriju, ali nije rekao sta su mu doakzi.
Predrag Raus u emsiji Nocna Mora kada su raspravljali o Slovencima, izjavio da je Slovenija ustvari Alpska Hrvatska, ai da su Slovenci ustvari Hrvati, koji pricaju neku mesavinu zagorskog i ?, i da je Kralj Aleksandar izmislio Slovence u Kraljevini SHS, da mi smanjio Hrvatsko stanovnisto.
Seselj je za Slovence rekao - da se zovu Slovenci jer nemaju pojma ko su, i da su oduvek bili pod Nemcima, Italijanima,Madjarima, i da su se pojavili tek 1918 stvaranjem SHS, i da Slovenci pricaju jednu viskvarenu arijantu srpskog., da Slovenci nemaju istoriju, i da im je kralj Aleksandar formirao akademiju.
Da Slovenci nemaju nijednog ozbiljanog pisca, ni jedno ozbiljno knjizevno delo.
Ko su Slovenci poreklom ???:think:
Postcard_of_Bled_1966.jpg

121125058-003.jpg

 
Malo Avari, puno vise Germani danas Bosanci.
Avari su uzeli te teritorije vec krajem 6. veka a onda su pali pod vlast Franaka i Bavaraca i od tada du XX veka su bili pod uticajem germana, sa kratkim osmanskim ili slicnim osvajanjima.
Originalno su neki avarsko-slovenski miks.
 
Slovenci najnormalniji narod na ovim prostorima. Bar najvecim delom.

Za razliku od drugih jugoslovenskih naroda, kompletna slovenačka elita je šešeljevska. Kod njih su i liberali kao Branimir Glavaš. Ekstremni nacionalizam i netrpeljivost prem drugim narodima, potpuni je mejnstrim njihove političke elite.

Kod Hrvata i Srba, za promenu, postoje heterogene zajednice i pluralizam mišljenja. Dok je s druge strane kod Slovenaca to bio gotovo isključivo otrovni nacional-šovinizam (ogromnim delom prikriven pod plaštom liberalizma). Da su slovenački lideri bili na čelu Beograda i Zagreba, verovatno bi bilo oko 500.000 mrtvih minimalno.

Preporučujem temu: https://forum.krstarica.com/threads/slovenacki-memorandum-1985-7.787693/

Oni su u značajnoj meri i odgovorni za eskalaciju sukoba i raspad SFRJ.

Kako je došlo do toga da se elita jednog naroda složi da je u SR Sloveniji izvršena vojno-odbrambena kastracija slovenačkog bića u 1980-im godinama, voleo bih da mi neko objasni.
 
1602834600028.png



Slovenska narečja

Karta slovenskih narečij



Slika: Slovenska narečja, razdeljena v sedem narečnih skupin.


Narečje, ki mu s tujko pravimo tudi dialekt, je jezikovna zvrst, specifična za prebivalce določenega ozemlja, ki se ponaša z lastnim besediščem, glasoslovjem ipd. Slovenščina je zaradi bogate zgodovine naseljevanja Slovenije in njene geografske lege na razpotju med romanskimi in germanskimi jeziki narečno zelo razčlenjena, saj pozna približno 50 različnih narečij, ki jih delimo v sedem narečnih skupin, med seboj pa jih ločimo s pomočjo izoglos – črt, ki povezujejo kraje z enakimi jezikovnimi pojavi.


Slovenska narečja, razčlenjena na podlagi narečnih skupin, prikazuje spodnja tabela:





dolenjska narečna skupinagorenjska narečna skupinakoroška narečna skupinapanonska narečna skupinaprimorska narečna skupinarovtarska narečna skupina štajerska narečna skupina
dolenjskogorenjskomežiškohaloškobriškocerkljanskojužnopohorsko
vzhodnodolenjski govorvzhodnogorenjskoobirskomedmurskobanjškočrnovrškokozjansko-bizeljsko
severnobelokranjsko selškopodjunskoprekmurskočiškohorjulskoposavsko
južnobelokranjsko rožanskoprleškoistrskopoljanskosrednjesavinjsko
kostelsko severnopohorsko-remšniškoslovenskogoriškokraškoškofjeloškosrednještajersko
mešani kočevski govori ziljsko nadiškotolminskozgornjesavinjsko
kranjskogorski govor notranjsko baški govor solčavski govor
obsoško kozjaški govor
rezijansko zagorsko-trboveljski govor
tersko laški govor
rižansko sevniško-krški govor
šavrinski govor
 
Zmago Jelincic ispade popularan jer gostuje po domacim internet medjima. U Sloveniji je nebitniji od Seselja trenutno u Srbiji.

Nisam govorio o Jelinčiću, već o slovenačkoj akademiji nauka i umetnosti; o Spomenki Hribar, o Jelku Kacinu i drugima.

Kada čitaš sve te slovenačke tekstove nastale između 1986. i 1991. godine, doslovno vidiš između redova...

Nfgq.gif
 
Karantanci...
pod tim imenom ih pominje ruska primarna hronika među podunavskim Slovenima (tu su i Srbi i beli Hrvati) pre velikog povlačenja tih Slovena pred Vlasima (Rmljanima) preko Karpata u oblast reke Vistule.
ako pogledamo imena panonskih plemena vidimo tamo ime Cornacates što bi moglo da bude Karantanci zapisano na latinskom...
 

Back
Top