ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.806
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не. Из твојих премиса не следе твоји закључци.Ako su odredjenja tacna, onda je osnovano, zar ne?
Не. Из твојих премиса не следе твоји закључци.
Нон секвитур писанија која наведох и на која одговорих у својој првој објави.Sta su moji "zakljucci"?
Filip Višnjić (1767-1834) i Tešan Podrugović (1775-1815) bili guslari 1990-ih.Pa bitno je shvatiti da gusle kod Srba u danasnjici su postojale "popularne" iskljucivo na polju nacionalizma, prije svega 90-tih.
A van Crne Gore i nekih djelova Hercegovine, gusle kod Srba su bile nepopularne do poslije Vuka Karadzica ko ih je koristio (opet) u svrhu nacionalizma - kosovski ciklus.
Dakle gusle kod Srba se sluze samo kao izvor nacionalizma, ratovanja itd.
Al i bez obzira na sve ovo, gusle u Srbiji danas su prilicno nepopularne i omrazene kod vecine omladine i ljudi koji nijesu skorijim porijeklom iz CG.
Dakle da sumiram - gusle kod Crnogoraca su etnografska tradicija - a kod Srba samo alatka nacionalizma i huskanja.

Нон секвитур писанија која наведох и на која одговорих у својој првој објави.
Filip Višnjić (1767-1834) i Tešan Podrugović (1775-1815) bili guslari 1990-ih.![]()
Čak i da smo ih dobili preko crnog đavola dovoljno dugo ih baštinimo i osjećamo svojim.Premisa = gusle/ganga muzicki pripadaju albanskom narodnom melosu a ne srpskom/hrvatskom
Zakljucak = dinarski Srbi i Hrvati su dobili gusle preko Albanaca
Argumentuj tacno dje i kako je nesto ovdje ova logika netacna
Čak i da smo ih dobili preko crnog đavola dovoljno dugo ih baštinimo i osjećamo svojim.
Ja govorim u ime Srba, a ne samo Krajišnika. Filip, Tešan i mnogi drugi čuveni guslari su bili Srbi i jednako pravi na njih imaju i Srbi iz Šumadije i oni iz Hercegovine i Krajine i sa juga itd.Kako "bastinite"? Mozes li navesti 3 poznatih narodnih guslara iz Krajine?
Ово нису премисе на које сам одговорио.Premisa = gusle/ganga muzicki pripadaju albanskom narodnom melosu a ne srpskom/hrvatskom
Zakljucak = dinarski Srbi i Hrvati su dobili gusle preko Albanaca
Argumentuj tacno dje i kako je nesto ovdje ova logika netacna
Ово нису премисе на које сам одговорио.
Шта значи "gusle/ganga muzicki pripadaju albanskom narodnom melosu"?
Шта значи "
a ne srpskom/hrvatskom"?
Srpske narodne pjesme = u duru
Hrvatske narodne pjesme = u duru
Albanske narodne pjesme = u mikrotonalitetu (kao i gusle ganga itd)
Dakle gusle/ganga poticu iz albanske muzicke tradicije jer bukvalno svaka im pjesma zvuci kao gusle/ganga.
Dok obicna srpska ili hrvatska pjesma potpuno drugacija, veselija, zapadnija zvuci. Razumijes li?
Лоше.To sam objasnio tu:
Gusle spadaju u kulturnu baštinu Srba i nema tu nikakvog nacionalizma. A to što gusle spadaju i u kulturnu baštinu nekih drugih naroda nije nikakav problem. Nisu gusle jedina stvar koju djele više naroda.Pa to sam rekao, kod vas Srba gusle su samo alatka nacionalizma, a ne tradicija. ->
https://en.wikipedia.org/wiki/Formal_fallacyNedostatak argumenta od tebe samo potvrdjuje da je dobar
Naravno da gusle spadaju i u kulturnu bastinu Srba ali krisna pobogu kako nema nacionalizma tu? Jesi ti bio odrastao u 80 tim kad su se gusle svim drugim narodima zgadile ?Gusle spadaju u kulturnu baštinu Srba i nema tu nikakvog nacionalizma.
Filip Visnjic je bio bogalj slijepac i jedino bio cuven po tome sto ga je pratio Vuk Karadzic, inace vjv je prejadno pjevao.
Nije fallacy vec prosta logika. Ja sam argumentovao A-Š a ti izbjegavas odgovor sa jeftinim "lose" sto samo govori da nemas sta da kazes, odnosno ne mozes argument da pobjedis.
Momak pjeva o nečemu što odnosu na prošlost Crne Gore, u čemu je problem?Naravno da gusle spadaju i u kulturnu bastinu Srba ali krisna pobogu kako nema nacionalizma tu? Jesi ti bio odrastao u 80 tim kad su se gusle svim drugim narodima zgadile ?
Reci mi je l ti ovo primjer
Pa ovo je dovoljno da krenemo da se poubijamo ka sto jesmo
Ти не увиђаш да је ова мисао поштеђена било какве логике?Pokusavas li reci da Srbi/Hrvati su pjevali u mikrotonalitetima (kao danas albanci) u proslosti?