Poreklo Albanaca i Albanije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto je , Epir , Ilir , govori se za isti narod .
Albanci su se zvali nekada Epiroti ..

Andrea de Poza Spanierin 1587 , “Albaner nannte man früher Epiroten”

G. Skaliger Franzose(1540 - 1600) 1599 Buch: Langues europeennes, “die epirotische Sprache von früher ist die albanische Sprache von heute”

Шта ћемо са старијим изворима који тврде да Илири,Трачани,Македонци имају сличан језик...

Ти кажеш да су Епирци они кажу да су Илири....ај одлучите се...

Epirci su bili i Grko-Iliri, Novo Iliri, Novo Epir

Epirus_%26_modern_borders.jpg

Ali nisu bili isti sto i Staro-Iliri, Epirci su dobili naziv Novo-Ilir zato sto su kolonizovali deo Ilirije (za vreme rimljana) i dobili po toj regiji to ime.

Ajd da kazemo da su postojali ti Manijakovi albanci i zbog njegovog poraza ostali na tom prostoru da zive, jel 10.000 vojnika dovoljno da formira jednu naciju??? Pre su se ti Sicilijanski/kavkaski Albanci utopile u Arbanase (Epir) nego obrnuto. Sloveni mesani sa Arbanasima su stvorili Arnaute...

Procitaj moj uvodni tekst i razmotri rimsko-latinski uticaj na grke-epirce, nemoj odmah zbog anti-albanskog raspolozenja da negiras svaku povezanost Arbanasa i Epiraca.

Epicentar Arbanije je danasnja srednja Grcka i oni su se kasnije sirili prema severu gde su se sreli sa Trako-Ilirima i Makedoncima koji su po autohtonistima Sloveni.

To dokazuje autohtonost skoro svih danasnjih naroda na balkanu sem hrvata (avari) i bugara (tatari) i cini Balkansprachbund ili balkanska jezička zajednica
A odakle ti Epirski Arbanasi tamo za pocetak.
Poznato je da su se Sloveni helenizovali sto je i normalno jer su tu naleteli na Grke,da su se albanizovali do sada nisam cuo.
Rimsko-latinski uticaj naravno da postoji ali to ne dokazuje da su albanci bivsi Grci ili latini.
Hrvati jos uvek neznaju sta su koliko znam,kod Bugara manje od 10% stanovnistva ima tatarske gene.
Mesanje je nastalo kasnije,treba prvo da se vidi da li je postojalo nesto albansko ranije u Epiru i sta je to?
Ako ih je bilo tamo onda mora da postoje neki dokazi,nemoguce da su tamo bili a sve primili,jezik,kulturu,obicaje,cas od Grka cas od Slovena i latina.

Ко се свађа? Ма можеш и да си од Белу Паланку све једно ми је...
Чисто дискутујемо,нисам ти ја Куманово..
Ne mislim u taj smisao da se svadjamo , nego tvoj stil Istorije je drugacij , obicno copy-paste sta nisu uvek realne te postove , cilj je da ucis sam , sustinu itd..
Da su stari Makedonci bili Iliri , to kazhu vasi Istroicari , zapamti ,vasi .

Nisu Albanci napisali da su starosedeoci nego stranci , i sumnjam da tada bio ko pismen od Albanaca u to vreme ..

Kako niko nije bio pismen,kako su onda ostavili pomene o svom poreklu?
Recimo ja znam da albanski jezik nema veze sa ilirskim,sto znaci da Albanci nisu Iliri,a posle Ilira na te prostore dolaze Sloveni.I Iliri i Sloveni su ostavili tragove tamo,sta bi bilo Albansko tamo.
Sto se tice teksta on moze i da se odnosi i na geografsku odrednicu grad Arban,koji je tada postojao.
Njegovi stanovnici bi bili Arbanci ali ne u etnickom smislu.

To su davna vremena, sad navijajte za Dinamo iz Zagreba vasu bracu a okanite se Partizana

Hocemo jer ste nas pobedili (Shkendiju ) , al cudo navijaci Partizana nisu bili nacionalisti kao sto si ti :(
Kako niko nije bio pismen,kako su onda ostavili pomene o svom poreklu?
Recimo ja znam da albanski jezik nema veze sa ilirskim,sto znaci da Albanci nisu Iliri,a posle Ilira na te prostore dolaze Sloveni.I Iliri i Sloveni su ostavili tragove tamo,sta bi bilo Albansko tamo.
Sto se tice teksta on moze i da se odnosi i na geografsku odrednicu grad Arban,koji je tada postojao.
Njegovi stanovnici bi bili Arbanci ali ne u etnickom smislu.
Nisu Albanci napisali Istoriju , npr. Za Epir od preko 500 godina , ovaj npr.:
Orbis Seraphicus. Historia de Tribus Ordinibus a Seraphico ...
Dominicus de Gubernatis - 1689

os6gt1.jpg

2wmkv86.jpg

Ili ovaj :
Quintiliano Mandosio - 1584
1sh4xw.jpg

2uf4wn5.jpg

I koji Ilirski jezik mislis ?
Ja znam da ne postoji ILIRSKI jezik ?

Nas treba vise da brine jedno drugo pitanje a to je kako su se Albanci nasli na Kosovu. Dokazano je da su Albanci prvi put naselili Kosovo u 17. veku posle velike seobe Srba, onda su siptari sa podrucja Albanije uskocili u prazna srpska naselja. Medjutim najveca najezda siptara na podrucje Kosova je za vreme Tita kada granica izmedju Albanije i Kosova prakticno nije ni postojala

Da dopunim :
Deti jon (jonsko more)
Dhe moter (Demetra )
Hera
Athen (Grad antike)
Afer dita
I liri ( ILIRI)
E per (Epir)
itd..
sva ova imena od Grckih ( u stvari je realno Pleazgijski) Bogova, ah ima jos (jer me mrzi da trazim ) zasto se mozhe razumeti samo preko albanskog jezika i ne danashnjim "grckim"?
Ako ne verujes idi sam u translate .

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back