Poređenje Rusije i Amerike i razlicito prezentovanje u gotovo istim i slicnim situacijama...

Ko je bolji ?

• Rusija

glasova: 4 66,7%
  • Amerika

glasova: 2 33,3%

• Ukupno glasova
    6

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.066
...

Dakle ovih dana slusamo prozapadne medije kako pricaju da je posle Prigozinovog pohoda na Moskvu...Putin gotov, da je Rusija oslabljena...ono...sto bi rekao Pero Deformero "Horor, strah, uzas, kraj..."

Ali...
Zaboravljamo da je koliko juce masa usla u Americki Kongres...sa sve onim indijancem/poglavicom...gde su se i kad su se kongresmenima bukvalno tresle gace, izvlacili su ih i spasavali kroz podrume...

O najcrnjoj epizodi kradje izbora u tom "bastionu demoNkratije" da ne pricamo...

A tek o izlapelom im Predsedniku BajBaj:bye:denu, koji ne zna da li bi piskio ili kakio...ispred ili iza bine...

Ali i pored svega toga..sektaski prozapadni mediji nam kazu kako je Amerika jaka...a Putin i Rusija su slabi...

Dakle ovde cemo porediti neke slicne ili iste situacije i razlicit medijski prikaz...

...

Poslednja izmena:
Sam vaš pokušaj da u istu ligu stavite Nemače Čarapa i ipak jednu silu kao što je Bajden, je traženje statusa.

Zato vam ne treba dozvoliti da ni vršite to poređenje
Ne znam o kakvom fetišu na čarape se radi...:think:
Ali ako imas neki...ok postujem...
Znaci vise volis Bajdena sa halterima?

...

Zabavlja me kako je ona Tramptartkinja dobila metak u čelo od organa reda na Kapitolu

Svi simpatizeri ruske književnosti ostali su zaleđeni tim prizorom

U Americi postoje samo organi nereda

Isti su napravili i Njujork 9.11.2001. zrtvujuci 3000 svojih gradjana u 10 minuta...a zarad "viseg cilja"
Isti su sami sebi ubili i Predsednika Kenedija opet "zarad viseg cilja"...

Ako tako sami sebi rade...sta onda da ocekuje ostatak sveta...

...

U Americi postoje samo organi nereda

Isti su napravili i Njujork 9.11.2001. zrtvujuci 3000 svojih gradjana u 10 minuta...a zarad "viseg cilja"
Isti su sami sebi ubili i Predsednika Kenedija opet "zarad viseg cilja"...

Ako tako sami sebi rade...sta onda da ocekuje ostatak sveta...

...
Ne, 9/11 je izvela Al-Kaida organizacija i gospodin Muhamed Ata

Vi Rusi ste tad bili u mišjoj rupi, gde i pripadate

Ne postoji idealno društvo. Razlika između demokratija i tiranija je samo u transparentnosti.

U demokratijama se otvoreno priča o svim problemima, negativci bivaju otpušteni ili idu u zatvor, protivnici imaju priliku da iznesu argumente, ide se na izbore, pobeđuje bolja politika itd... Zato i jesu demokratije.

U tiranijama se problemi kriju, sve mora da bude prezentovano kao da je idealno, različito mišljenje se guši a protivnici nestaju bez traga.

Evo prost primer: od kako je Putin počeo da ucenjuje Evropu gasom, pa za sve što mu se ne sviđa on zavrne slavinu, Evropa je odlučila da smanji zavisnost i gas nabavlja drugim putem (što je i logično, ko bi bio sa partnerom koji te ucenjuje). I obično kad propadne neki takav biznis, trpe obe strane. Trgovina je obostrani biznis. Jedni ostaju bez robe, drugi bez para. I onda dobijemo sliku recesije u Evropi, jer se ništa ne krije a u Rusiji sve idealno, propaganda i represija rade punom parom, čak im i raste BDP pod sankcijama. Naravno, svaki ekonomista zna da je to nemoguće ali naivan narod voli kad je slep. Upravljanje masom upravo i funkcioniše jer ljudi neće da uključe mozak.

Nasedanje na propagandu je uvek bio omiljen sport kod Srba. Zato i generalno više volimo tiraniju kao oblik vladavine. Probali demokratiju posle Slobe par godina i vratili se na staro. Jedini pametni ljudi su ovi što beže iz zemlje, svake godine po 50.000. Po tome gde oni idu možete da znate gde je bolje. Sad samo treba videti da li idu u Ameriku/EU ili Rusiju/Kinu. Evo ne znam ni ja, pa ako neko ima statistiku, to je najbolji pokazatelj.

Back