Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Već će i Zastava/Fijat da krene sa tim u Kragujevcu, a iskopavanja litijuma nema bez fabrika baterija i električnih automobila. Proveriti šta Demostat misli o tome, kao da se svi iz srpske politike sa iole mozga oko toga slažu. Lopovski Rio Tinto će biti najuren, a možda uspemo da dovedemo Nemce i Kineze, nije loše da bude tu malo konkurencije.Organizovanje i izvođenje čitavog proizvodnog procesa električnih automobila u Srbiji je u domenu naučne fantastike. Nemamo ni materijalnih ni ljudskih kapaciteta za tako nešto. Bile bi potrebne decenije da se osposobimo za to, a i tada bi bilo pitanje da li bi sve te kompanije htele da dolaze u Srbiju. Ne možeš da uceniš Rio Tinto iskopavanjem litijuma pa da onda Rio Tinto ucenjuje Teslu i druge uključene u proces da premeste proizvodnju u Srbiju ako hoće baterije. Sem toga, sve veće strane investicije u Srbiju proteklih godina su privučene zahvaljujući državnim subvencijama, za koje verujem da ti nisu drage.
Umesto toga, pogledaš ko danas u Srbiji živi lepo od svog rada:
1) zaposleni u Ziđinu u Boru
2) oni čiji su poslovi vezani za američke kompanije i koji te poslove obavljaju preko interneta
Razlika između njih je što prvi polako ali sigurno ubijaju sve nas a drugi ne. Dakle, budućnost je u ovoj drugoj grupi. Onda vidiš da su pametne zemlje to shvatile odavno i da takođe beže od svega što zagađuje životnu sredinu. To znači da treba usmeriti radnu snagu ka drugoj grupi poslova. Rudarstvo, proizvodnju automobilskih guma i slične industrije zadržati samo ukoliko ispunjavaju ekološke standarde. Naravno, to ne može odmah, ali može da se krene ka tome.
Ovo govori o tebi i jedino o tebi - niti živim u Srbiji, niti uopšte glasam, niti sam fan lika i dela AV.
Ne skači odmah, mislio sam ''biće para, biće para''.Ovo govori o tebi i jedino o tebi - niti živim u Srbiji, niti uopšte glasam, niti sam fan lika i dela AV.
Neka bude para za našu Srbiju.Ne skači odmah, mislio sam ''biće para, biće para''.
Bilo bi super da se to sve sprovede a da se ispoštuju ekološki standardi.Već će i Zastava/Fijat da krene sa tim u Kragujevcu, a iskopavanja litijuma nema bez fabrika baterija i električnih automobila. Proveriti šta Demostat misli o tome, kao da se svi iz srpske politike sa iole mozga oko toga slažu. Lopovski Rio Tinto će biti najuren, a možda uspemo da dovedemo Nemce i Kineze, nije loše da bude tu malo konkurencije.
Koliko god da me nastup AV živcira ne vidim da je ovo loš potez.
Samo izbeći Rio Tinto, svi drugi su ipak manje drski.Bilo bi super da se to sve sprovede a da se ispoštuju ekološki standardi.
Samo da ne bude kao u Linglongu, da Kinezi dovedu robove iz nekog Vijetnama a mi da konzumiramo zagađenje.
Neće biti moguće da otvore rudnik litijuma bez fabrika litijumskih baterija i električnih automobila. I EU je zainteresovana i “podstiče” vladu Srbije, a to isto misli i Sputnik. Dakle, ekologija mora da se ispoštuje, i moramo da dobijemo fabrike onoga za čime će potražnja rasti, a sve ostalo je manje važno.
А то је подухват шта?
Гласачи у Србији се никада нису прославили својим изборима, благо речено.