Poražavajuće :(

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Тај твој комуњарски професор и јесте идиот, јер сам га лично слушао када је изјавио да је спровео по школама: "тест интЕлегенције" - џукела најобичнија необразована.

п.с.
Иначе, за твоју информацију дипломирао сам са просечном оценом 8,32 - а дипломски са оценом 9...... и зато не кењ**...

pa ako si studira od devedesete pa naovamo onda si slab.od tad je devetka prosecna ocena i kosta 100 evra.

pa normalno da mora da dodje do izliv mozgova kad pre dvaes godina sve zivo islo na studije.svi oce u direktori.e pa toliko mesta za direktori nema ni u japan.iako se poso za pravnika i ekonomistu cekao i po deset godina narod studirao.i to nije nikakav odliv mozgova jer kolko sam cuo mlogi nasi socijalisticki fakulteti nisu priznati na zapad tako da sad nesudjeni direktori radu slopatu i smetlu.zapad se nije mlogo okoristio osim mozda sa par doktori i inzinjeri.
U pravu si...to je pre izliv nego ''odliv mozgova''.Svaka buda*a je studirala nešto i sasvim je normalno da su otišli u inostranstvo da čiste WC-e,kad su gubili vreme i studirali gluposti.

Важи, доћи ћу код вас да студирам, ако ме примате....овде ми било много тешко... само под условом да ме не називате ћетником...

mislim da bi se ugodno iznenadio...

ovdje ljudi nisu zagriženi patrioidotizmom ko na nekim drugim mestima balkanske žabokrečine

toliko

odoh na spavanac

sutra me čeka brdo posla za obavit u subotu navečer gibam za Jadran ijopet:D:D:D

:bye::bye::bye:

mislim da bi se ugodno iznenadio...

ovdje ljudi nisu zagriženi patrioidotizmom ko na nekim drugim mestima balkanske žabokrečine

toliko

odoh na spavanac

sutra me čeka brdo posla za obavit u subotu navečer gibam za Jadran ijopet:D:D:D

:bye::bye::bye:

Само напред мајсторе,
угодан ти боравак желим,
и само полако гибај барку и не гибај далеко од обале не би ми било драго да те Талијани устреле,
а још мање Јанези... :confused:

Е да и чувај се ајкула, оне воле љубазне слатке дудеке као што си ти ! :D

Beograd -- Gotovo polovina stanovnika Srbije ima završenu samo osnovnu školu dok je po broju fakultetski obrazovanih ljudi na dnu te liste u Evropi.
Potpredsednik vlade Božidar Đelić zaključio je da je aktuelni obrazovni sistem nedovoljno efikasan i da ga treba menjati. Sa tim se saglasio i ministar prosvete Zoran Lončar. Za poslednjih osam godina, prosveta je čak četiri puta menjala ministra, i isto toliko puta menjala i koncept reforme obrazovanja u Srbiji.

Ukidali smo Darvina, strani jezik i na kraju na Pizinom istraživanju od 41 zemlje zauzeli 37 mesto, podsetio je Đelić.
"Gde smo, iskreno nije sjajno - posle 50 godina 22 odsto starijih od petnaest godina nema osnovno obrazovanje, pola naše zemlje nema osnovnu školu i po tome smo na dnu Evrope", kazao je Đelić.
Sa većinom podataka koje je potpredsednik vlade izneo složio se i resorni ministar Zoran Lončar.

"Objektivnio, to je posledica onoga što smo radili, zbog toga treba da se pogledamo u oči i objektivno razgovaramo o problemima koji postoje", rekao je Lončar.

Zaposleni u prosveti za ministra Lončara imali su mnogo pitanja. On međutim nije ostao na debati zbog kako je rekao drugih obaveza.

Savez učitelja Srbije interesovalo je šta će biti sa sa finansiranjem edukativnih projekata za učitelje.

"Uredno smo podneli izveštaje novom ministru i očekivali da se uplate ostale dve rate od oko osam miliona dinara kako bi još 2.500 kolega mogli da pohađaju željene seminare. Međutim nismo imali razumevanja, novo ministrastvo ne prihvata ugovor starog, tako da ćemo morati očigledno da sačekamo neko novo ministarstvo", rekla je Gordana Josimov iz Saveza učitelja Srbije.

Od koncepta reformame osnovnog obrazovanja koji je postavljen 2001 godine, danas gotovo da se ništa ne primenjuje.

Već osam godina Srbija ne uspeva da usvoji ni nacionalnu strategiju za obrazovanje. A da bez toga nema pomeranja na evropskoj lestvici obrazovanja složili su se i ministar Lončar i potpredsednik vlade Đelić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=04&dd=17&nav_category=12&nav_id=294483

Ja sam frapirana. Da li je ovo moguće?:confused::(

Naravno da je moguće. Da nije tako, pitao bih se odakle radikalima ovoliko glasača :mrgreen:

Ja sam stvarno frapirana, ne znam šta drugo da kažem. Mislila sam da je taj procenat negde oko 20. Ovo je.. nepojmljivo. Ne mogu da nađem adekvatan izraz. Tuga, tuga, tuga. Sramota. Mi smo, ljudi moji, nepismen narod. Eto, to smo mi. :-x

ali nigde ne mogu da nadjem statisticki model i konkretne rezultate istrazivanja. ima li toga negde, posto je statistika, posle kurvanja - najstariji zanat... ako me razumes.

prvo, sta zanci 50% nema osnovno obrazovanje? koliko iz ukupnog broja stanovnika su deca koja SU u osnovnoj skoli? koliko iz broja stanovnika su penzioneri bez osnovnog, srednjeg i/ili fakulte4tskog obrazovanja? kako mogu ista da znace neobrazovani penzionerei, koji ne ucestvuju u drustvenom proizvodu bilo koje vrste? zbog prava glasa, sta, to je neka kulturna/ekonomska vrednost? jasno je da je dobar deo te druge polovine populacija penzionog, decijeg i adolescentskog uzrasta - kako moze da se racuna procenat visoke, vise, srednje spreme i osnovnog obrazovanja na opstem uzorku a ne na relevantnim odvojenim uzorcima? kako moze da ima ikakvo znacenje tvrdnja da 50% gradjana srbije nema osnovnu skolu, ako je od druge polovine najmanje polovina penzionerska (ljudi koji u mladosati nisu imali uslove da to obrazovanje dobiju, a sada im ne treba a nikom isto ne treba da ga oni dobiju jer su prosto penzioneri) i najmanje cetvrtina deca koja pohadjaju i jos nisu zavrsila osnovnu/srednju skolu?
imamo skorto najmanji BROJ univerzitetski obrazovanih? sigurna si da je broj? jer ako je BROJ onda je to potpuno prirodno. po ukupnom broju stanovnika bicemo otprilike na istom mestu na listi, sta je tu cudno? a ako je ipak procenat - ONDA IZ CEGA JE UZET, KAKO JE IZRACUNAT, GDE JE MODEL I GDE JE METODOLOGIJA?

nemojte deco da se frljamo. statistika, pogotovo ovako histericno plasirana - je ***** prvog reda. i onda se cudite sto vam je cudno, sto 'ne boste nikad pomislili da je tako'? pa naravno da ne biste pomislili - jer i nije tako.
znaci - model, metodologiju, konkretne rezultate. bez toga, ovom samo moze da se obrise jedno srpsko nepismeno dupe, to je sve.

ali nigde ne mogu da nadjem statisticki model i konkretne rezultate istrazivanja. ima li toga negde, posto je statistika, posle kurvanja - najstariji zanat... ako me razumes.

prvo, sta zanci 50% nema osnovno obrazovanje? koliko iz ukupnog broja stanovnika su deca koja SU u osnovnoj skoli? koliko iz broja stanovnika su penzioneri bez osnovnog, srednjeg i/ili fakulte4tskog obrazovanja? kako mogu ista da znace neobrazovani penzionerei, koji ne ucestvuju u drustvenom proizvodu bilo koje vrste? zbog prava glasa, sta, to je neka kulturna/ekonomska vrednost? jasno je da je dobar deo te druge polovine populacija penzionog, decijeg i adolescentskog uzrasta - kako moze da se racuna procenat visoke, vise, srednje spreme i osnovnog obrazovanja na opstem uzorku a ne na relevantnim odvojenim uzorcima? kako moze da ima ikakvo znacenje tvrdnja da 50% gradjana srbije nema osnovnu skolu, ako je od druge polovine najmanje polovina penzionerska (ljudi koji u mladosati nisu imali uslove da to obrazovanje dobiju, a sada im ne treba a nikom isto ne treba da ga oni dobiju jer su prosto penzioneri) i najmanje cetvrtina deca koja pohadjaju i jos nisu zavrsila osnovnu/srednju skolu?
imamo skorto najmanji BROJ univerzitetski obrazovanih? sigurna si da je broj? jer ako je BROJ onda je to potpuno prirodno. po ukupnom broju stanovnika bicemo otprilike na istom mestu na listi, sta je tu cudno? a ako je ipak procenat - ONDA IZ CEGA JE UZET, KAKO JE IZRACUNAT, GDE JE MODEL I GDE JE METODOLOGIJA?

nemojte deco da se frljamo. statistika, pogotovo ovako histericno plasirana - je ***** prvog reda. i onda se cudite sto vam je cudno, sto 'ne boste nikad pomislili da je tako'? pa naravno da ne biste pomislili - jer i nije tako.
znaci - model, metodologiju, konkretne rezultate. bez toga, ovom samo moze da se obrise jedno srpsko nepismeno dupe, to je sve.

мислим да се ради о % радно способног становништва

ali, ja bih voleo da ZNAM tacno ocemu se radi. za ovakve publikacije ljude sa akademije nauka ili fakulteta izbacuju sutom u guzicu iz troskoka - gde je osnova?

Управо сам видео да си лоше разумео чланак. Не пише да 50% нема основну школу, већ да 50% има само основну школу. Притом 22% старијих од 15 година нема основну школу.

Управо сам видео да си лоше разумео чланак. Не пише да 50% нема основну школу, већ да 50% има само основну школу. Притом 22% старијих од 15 година нема основну школу.

jasno. umrecu od smeha. a iz tih 22% koliko cine ljudi stariji od recimo 65 godina? za pocetak... jer ako racunaju starije od 15 godina, onda vec rec nije o radno sposobnom stanovnistvu. 15 godina nije nikako u toj kategoriji, u pitanju su 100% maloletnici, ni dozvolu za voznju nemaju.

Poslednja izmena:

Back