Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ja samo malopre procitah ono tvoje pisanije necu se udam jer necu da menjam prezime, pa mi bi malo bzvz de bas ti od svih da joj kaze da je nezrela, jer sam ja bas tako dozivela ono tvoje ( a mozda nekad neko i moje)... i u pravu je ona prskalica, moram malo manje da isterujem pravduja ni ne rekoh da sam zrela, prezrela i sl, ali odlicno poznajem sebe i znam da sam najsurovija prema sebi, i ne ocekujem ni cvece ni leptirice i sl stvari, jednostavno pripremila sam sebe i na horor, kao sasvim normalnu opciju , pa sada koju kartu izvucemo, videcemo za cirka tri meseca
zato i rekoh da mi se svidja post od talenat.... onako realistican, ali vidis da je to sve normalno..... meni smeta svaka krajnost u principu, vecito kukanje npr.... ispade sve najteze .... da treba dati orden pose cr i dojenja nekome....
p.s. sad videh tvoj najnoviji post hehehe, nisi me bas razumela, ispade po tome da ja planiram biti.neka super ultra mama na duracel baterijezato nije dobro biti drveni advokat
Znaci svi treba da se istetoviramo ... pa kad nam dete dodje sa 12 godina i kaze Mama hocu da se tetoviram. aj mu objasni sto on ne moze a mama moze....)
Meni su tetovaze odraz nezrelosti... nesigurnosti... kad bi se malo udubila u temu, ima tu svacega... pitajte psihologe...![]()
ispada da daIspada da i "trudnicka euforija" diskvalifikuje sagovornika![]()
Znaci svi treba da se istetoviramo ... pa kad nam dete dodje sa 12 godina i kaze Mama hocu da se tetoviram. aj mu objasni sto on ne moze a mama moze....)
Meni su tetovaze odraz nezrelosti... nesigurnosti... kad bi se malo udubila u temu, ima tu svacega... pitajte psihologe...![]()
kaoko su uopste tetovaze dosle na temu o dojenju?nije valjda da neko ima istetoviranu sisu. uh to bi bila katastrofa. zamisli dete sisa i gleda u tetku. to bi bilo ispiranje mozga jos od pelena
![]()
Дуже дојење јача плућа децe
Деца која су дојена барем четири месеца могла би да имају бољу функцију плућа у поређењу с оним која су дојена краће и децом која су храњена на флашицу, показују резултати нове студије.
Међу десетогодишњацима, истраживачи су пронашли бољу функцију плућа и већи капацитет код оних који су били дојени барем четири месеца или дуже током дојеничког узраста, показује студија коју је обајвио "Ројтерс Хелф".
"Физичка активност узрокована сисањем дојке, око 6 пута на дан у просеку дуже од 4 месеца, може резултирати повећаним капацитетом плућа и повећаним протоком ваздуха код деце која су дојена у поређењу са децом која су храњена на флашицу", изјавио је за агенцију Ројтерс др. Икећукву Огбуану.
Како преноси портал Витамини, Огбуану и његове колеге су проучавали процес храњења одојчади рођене током 1989. године на острву Вајту у Великој Британији.
У то време, дојење је било већином спровођено сисањем дојке пре него храњењем мајчним млеком из флашице, истакли су истраживачи.
Међу 1.033 деце која су тестирана у узрасту од 10 година, 39 одсто је било дојено током 4 месеца и дуже.
Око 40 одсто их је дојено мање од 4 месеца, а 21 одсто није уопште било дојено тако да су они били група која је храњена на флашицу.
Стандардни тестови плућне функције показали су да су плућа деце која су дојена током 4 месеца и више била јача него плућа деце која су храњена на флашицу.
Истраживачи су истакли да нису уочили позитивне ефекте на функцију плућа код краћег трајања дојења.
Статистички значајно повећање у капацитету плућа међу децом која су дојена током 4 месеца и дуже је вероватно повезано с физичком вежбом код сисања, изјавили су истраживачи.
tja,verovatno jos jedno besmisleno istrazivanje![]()
naravno,merodavno je samo to da je vestacko mleko isto sto i majcino ako ne i bolje
i to da se svaka susa poziva na slobodu izbora pa makar bila i nepismena
al zato ces prigrliti studiju koju finansira industrija vestacke hrane za bebe oberucke jer ti omogucava da ne moras da se budis nocu da dojis al zato mozes da treskas i opijas se po splavovima i kafenises i purnjas po kaficima i budzacima
naravno,dok neko drugi hrani tvoje dete tim praskovima