Popusti na sajmu knjiga

Poruka
43
Skoro svake godine posecujem sajam,a nikada nisam vodla evidenciju o tome koliki su popusti na standovima odredjenih izdavackih kuca.Posto sam za ovu godinu napravila pozamasan spisak naslova,ne znam da li cu moci sve da ih kupim.Pa molim sve one koji su upuceni da mi daju neki nagovestaj koliki su popusti bili.Znam da obicno vazi ono pravilo ako kupis 3 ili vise knjiga imas dodatan popust od 10 % ,ali me i zanima da li vaze i oni popusti ako smo clanovi kluba citalaca.Hvala svima :)

Alnari daje 10% svojim članovima i na sajmu, oprobano. :) Laguna daje takođe. Ali, ako je neki vanredni popust, tada važi samo on. Kako videh na drugoj temi da planiraš da kupiš Lagunine knjige, ako nisi član Kluba čitalaca, preporučujem ti da kupiš prvo jednu. Za desetak dana dobiješ čl. kartu s kojom odmah imaš 15% popusta, plus 10% na tri knjige. Tako će ti se više isplatiti.

NJanja
stavi ovde spisak da vidimo,mozda imam ja nesto od toga,mozda neko drugi,mozda ti mozemo reci gde je najjeftinije.Ja kad imam neke naslove dosta sam jeftiniji od knjizara,samo sto brzo i prodam ono sto je dobro.
Ovih dana sam imao,ostalo jos malo,od onih popularnih knjiga Lagune i dr.Bilo dosta one Mirjane Bobic i sl.Davao sam po 200-300 a gledam u knjizarama su 500-800.

Evo ga moj spisak,pa luciuss ako imas nesto od ponudjenog po povoljnijim cenama,obavesti me :)
1.LAKU NOĆ, LEPOTICE -Doroti Kumson -Laguna
2. VESTALKINA PRIČA - Šeri Smit- Laguna
3.PORODICA - Mario Puzo-Laguna
4.NI OVDE NI TAMO - Bili Brajson -Laguna
5.SNOVI O ZABRANJENOM VOĆU - Fatima Mernisi -Laguna
6.OSLUŠKIVANJE SRCA- Jan-Filip Zendker-Laguna
7.KOLIBA - Vilijem Pol Jang -Laguna
8.Tri coveka na biciklu - Paolo Rumic - Geopoetika
9.Devojka sa pomorandzama - Justejn Gorder - Geopoetika
10. Peto dete - Doris Lesing - Agora
11.Doba lala - Debora Mogah - Magnet
12. Vesti iz Paragvaja - Lili Tak - Portalibris
ovo mi je siguran spisak + alnarijeve koje sam zaboravila
13.Crveni sari - Havijer Moro
14.Zimski dvorac - Džon Bojn
15.Dzingis kan 3 deo - Kon igulden
16.Zato sto te volim - Gijom Muso
17.Nevernica - Ajan Hirsi Ali

Hvala lepo na informacijama i na savetu.Ja jesam clan Kluba Citalaca,i u Alnariju sam clan Kluba Dobre Knjige tako da znam za taj popust.E sada mene zanima da li cena na sajmu vec bude umanjena i za koliko %? Pa na tu cenu onda idu ovi popusti.

Mislim da na već snižene cene ne važe čl. popusti. Ali skoro svi imaju niže cene nego obično, no ne na sva izdanja. Ono što je trenutno aktuelno, obično nije ni dinar jeftinije. Pogotovo aktuelni nobelovci.

neprilagodjena njanja

Sad imam mozda dve sa tog spiska.Vecinu sam imao ali ti potrazujes uglavnom popularne naslove koje ja i brzo prodam kad imam.Nemam zivaca da ih dugo drzim kod sebe pa ih prodajem vise nego duplo jeftinije.
Samo ako si u Beogradu,ja ne shaljem postom,vec uzmem telefon pa se dogovorimo gde i sta da donesem.

neprilagodjena njanja

Sad imam mozda dve sa tog spiska.Vecinu sam imao ali ti potrazujes uglavnom popularne naslove koje ja i brzo prodam kad imam.Nemam zivaca da ih dugo drzim kod sebe pa ih prodajem vise nego duplo jeftinije.
Samo ako si u Beogradu,ja ne shaljem postom,vec uzmem telefon pa se dogovorimo gde i sta da donesem.
Nisam sigurna da te razumem, izvini. Nemaš živaca da dugo držiš popularne knjige, pa ih brzo prodaješ više nego duplo jeftinije. Da li ih neko krade za tebe?

Ma ne,i da ih neko krade on mi ih nece dati bez para.Ja nemam dokaza,ali svakako da sam neke knjige kupio a da ih je taj negde ukrao.Posebno kad kupim dobro ocuvanu knjigu.Nekad kupim knjigu a unutra cena i sifra,mada to ne znaci da je ukradena.Kupovao sam i knjige sa pecatom biblioteke,pa opet ne znaci da je kradena jer biblioteke cesto vrse otpis pa prodaju gomilu knjiga budzasto,a prodaju one knjige koje gradjani retko iz biblioteke uzimaju na citanje.
Cesto i odem ljudima kuci,prodaju mi po 20,30,100,200 knjiga.Jednom mi je covek iz svoje kuce dovezao 500 polovnih knjiga.Neke knjige ja uzimam nove od stampara,ali vecinom otkupljujem polovne jer su na njima bolje zarade.
Vecinu polovnih knjiga ja kupim 50-100 din i otuda ih mogu dati za 200-300.
Dajem jeftinije jer necu da mi stoje kuci da skupljaju prasinu.
Ovi po antikvarnicama isto malo placaju kao i ja,ali drze visestruko vise cene od mene,ali oni i imaju vece troskove nego ja.
Cigani su glavni skupljaci polovnih knjiga,idu po podrumima,ispred zgrada,pored kontejnera.Tako nadju knjige bacene i njih nista ne kosta,zato mogu i da mi daju 20 knjiga za 1000 din.
Smesno mi kad se setim jednom mi Ciga doneo 20 knjiga i ja mu dam jednu crvenu,a on sav sreca,a ja popodne samo jednu od tih 20 odnesem u antikvarnicu i prodam za 1200din.E taj antikvar ju je onda dalje prodao bar za 2000.Bio je u pitanju Koplston.Jer Cigi ima istu vrednost polovan Kardelj kao i Homer,Hegel,Vergilije ili Jung.
Samo sve manje ce biti nas kod kojih su knjige koliko toliko povoljne.

neprilagodjena njanja

Kontaktiraj me na pp,koje knjige imas i koja je cena,imam nekoga ko to moze da uzme za mene.

Danas sam prodao jedinu knjigu koju sam imao sa tvog spiska,SNOVI O ZABRANJENOM VOĆU .
Mali ti je spisak,ocekivao sam da ces traziti nesto starije.
Napisacu ovde kad stignem jedan spisak sta sve imam od novijih izdanja,tipa Sofi Kinsela,Trejsi Sevalije i sl.

Megi Olderson
Indi Sundaresan
Dzin Sason
Halide Edib Adivar
Sofi Kinsela
Esmahan Ajkol
Brana Crncevic
Robert Landlam
Z.M.Nera
Masa Rebic
Andres Trapijeljo
Franc Bardon
Sju Monk Kid
Dzon Grisam
Hose Karlos Samoza
Nada Marinkovic
Nikolas Sparks
Minet Volters
Daniken
Frojd
Dzejms Elroj
Rable
Sandra Braun
Majkl Krajton
Lustbader
Helen Filding
Trejsi Sevalije
Martin Lun
Osho
Mev Binci
Ljubica Marinkovic
Daca Maraini
Lesli Pirs
Mirjam
Perl Bak
Dzin Kalogridis
Zorzet Hejer
Nikolas Evans
Oskar Vajdl
Miodrag Bulatovic
Lesek Kolakovski
Aleksandra Dejvid/Nil
Suzan Kuper
Ljiljana Habljanovic
Patrisa Skanlan
Dejvid Morgan
Stiven Sejlor
Sondra Rej
Patrik Beson
Andrej Stanislavski
Azar Nafisi
Bob Nelson
Elmor Lenard
Majkl Koneli
Hajnrih Bel
Megi Ofarel
Gerhard Prause
Barbara Delinski
Deni Gedj
Timoti Liri
Zoe Barns
Bian Zhiizhong
Laura Barna
Patrik Mekgrat
Kolin Falkoner
Kventin Krisp
LInda Robinson
Lori Ferija Stolarc
Og Mandino
Gershom Solem
Marek Halter

itd,itd
Mrzi me dalje da pisem,i nisu na ovom spisku samo one popularne,ima i starijih klasika.

E pa treba mnogo vremena da se sve iskuca.Lakse je valjda upamtiti imena pisaca jer pisac je jedan a knjiga je mnogo vise.
Zato ako nekako zanima odredjeni pisac ja onda napisem sta imam,a uglavnom od pomenutih imam po jedan naslov.

E pa treba mnogo vremena da se sve iskuca.Lakse je valjda upamtiti imena pisaca jer pisac je jedan a knjiga je mnogo vise.
Zato ako nekako zanima odredjeni pisac ja onda napisem sta imam,a uglavnom od pomenutih imam po jedan naslov.

@Luciuss, ako zelis ozbiljno da se bavis time, moj ti je savet da te ne mrzi, vec da lepo popises svaku knjigu. Ime pisca, naziv dela, izdavac, godina izdanja, stanje, cena. Ovo je dobronameran savet, ne zelim da se pravim pametan.

Ma meni je sad bezveze da prodajem knjige preko Krstarice.Ali da sam imao Jovanovic kad si trazio,svakako bih ti ga sacuvao.Imao sam na zalost njega pre nego sto si ga trazio.
Ja ne prodajem knjige preko neta a kada bih to radio onda bih stvarno morao imati spisak detaljan.Ali nemam vremena za to,ne mogu se knjige prodavati na sto nacina,dan traje samo 24 sata.
Zbog slabe zarade najradije ne bih ovaj posao radio ali ja volim knjige i ovo mi je zarazno.Mada ja sam knjige citao i kupovao i dok nisam ziveo od prodaje istih.I druzicu se sa njima i onda kad budem nasao drugi posao.

Back