"Popustanje" voljenoj osobi

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Evo jednog pitanja za vas, da li i koliko vi popustate voljenoj osobi? Tipa, ide vam se u kafanu, a voljena osoba vas gleda se prezirom kad se vratite uroljani i ne mozete da stojite na nogama, ili ako vam se nesto drugo radi a vi to ne radite zbog voljene osobe, jer bi nastao konflikt neki.
Meni kazu da previse popustam, tipa udovoljavam, ne psujem, ne pijem, ne pricam masne i neotesane viceve, ne ismejavam druge ljude i jos mnogo toga sto mi se radi samo da se ne bi svadjao sa voljenom osobom.
Ima li jos neko slicnih iskustava i da li vi popustate vasoj voljenoj osobi i koliko, i da li je popustanje (promena ponasanja u njenom okruzenju a i ovako) neophodna?

Evo jednog pitanja za vas, da li i koliko vi popustate voljenoj osobi? Tipa, ide vam se u kafanu, a voljena osoba vas gleda se prezirom kad se vratite uroljani i ne mozete da stojite na nogama, ili ako vam se nesto drugo radi a vi to ne radite zbog voljene osobe, jer bi nastao konflikt neki.
Meni kazu da previse popustam, tipa udovoljavam, ne psujem, ne pijem, ne pricam masne i neotesane viceve, ne ismejavam druge ljude i jos mnogo toga sto mi se radi samo da se ne bi svadjao sa voljenom osobom.
Ima li jos neko slicnih iskustava i da li vi popustate vasoj voljenoj osobi i koliko, i da li je popustanje (promena ponasanja u njenom okruzenju a i ovako) neophodna?

kompromis da, popustanje nikako..
vremenom ces da izgubis sebe, a onda vise neces biti dobar ni tome sa kime si, a ni sebi..
zato sto neces da budes zadovoljan..
najveca greska je uloskom u vezu ocekivati da ce neko da se promeni prema nasem `kalupu`..
neko ti ili odgovara ili ne..sa svim vrlinama i manama..sa svim interesovanjima i neinteresovanjima..

Život u vezi je mudrost ravnoteže i mjere, zahtjevan i složen, traži mnogo uvijek a nekad daje malo

Naravno popustanje do daske....
Popustas gelipteru na ulici, popustas drznicima na poslu, sto ne bi voljenoj osobi...
Ona ce to vratiti, za razliku od drugih...
Ali to ionako ne odrzava vezu, tj nije razlog kidanja veze, "ne popusta mi", nikad nije ni bio...
Imas ljude koji non stop pricaju da cine ustupke, non stop "cine ustupke" koji nisu ustupci i zive u potpunom uverenju da su dali mnogo vise drugima nego sto drugi vracaju njima, a ustvari nikad ustupak nisu ucinili...a stalno zahtevaju ustupke od drugih...

Obicno je tu neka skrivena trampa u pitanju, ali skrivalica je mocna, treba otkriti sta covek treba da pruzi takvom drkadz.... da bi se on udostojio da ucini ustupak koji ne zove ustupkom vec je stvarno ustupak....

Samo to nije za ovu populaciju prica, ovo sto se javilo na temi je uglavnom "misaono popustljivi"...

Ja sam "misaono tezak", ubistveno....jer najgora stvar je razglasiti preko radija da nesto poklanjas, ujutru ti puno dvoriste dzibera i pajsera....
U ljubavi imam srece sto se toga tice, naletim na osobe koje su spremne da vracaju popuste, ali su opet tipicne balkanske zenske na mnogim drugim poljima...da ne pisem kojim, zene ne vole da im nadjes slabe , jos toliko ljigave tacke...

Ali stari muskarci su bili cini mi se isto takvi....sta ima da igraju igre sa zenama....ako se upali crveno upali se...kraj...
Ali to nije popustljivost....u ovom modernom smislu reci.....niti nepopustljivost....
Ne pali se lampica za ove sitnice sto navedoste, ili ko kod mog drugara, ona nece da prestane da pusi dok je trudna....neki nivo odgovornosti prema vezi je nekad kod tih starih postojao...

Vi odgovornost prema vezi danas tumacite otkrivenom prevarom ili ne...
Prevara, seksualno kopuliranje sa drugim osobama je sitan detalj u krupnim stvarima...
Mozes misliti koliko su danas veze krupne, kad im je taj detalj najkrupniji do koga su dosli....

Poslednja izmena:

Back