Popis stanovnistva u Crnoj Gori 2011 i veliki pad Srba

Turci u Nikšić, Bar i Podgoricu su imali samo vojne utvrde s pratećijem osobljem. Izvan zidina, zbijeno živjelo je nešto muslimanskoga življa, sve ostalo je bilo pod kontrolom Crnogoraca.
Izbroj koliko puta su Turci stigli do Cetinja. I objasni kako su to "mrki vuci tražili primirje" kad se iz Podgorice do Cetinja stiže za par ura oda? Da nijesu internetom? Ipak, bolje prebroj bitke i koliko je i čijih glava palo u tijem bitkama. I radi čega su Turci bili bitke, ako su mogli doć na Cetinje kad su šćeli?
Bivši Crnogorac, sad Titogorac, vrbaški...

Uzmi ti pa broj šta god hoćeš...u periodu od 100-nak godina u 17. i 18. veku Turci su palili Cetinje jedno sedam-osam puta, a Cetinjski manastir rušili jedno 3 puta...

Znači, kada su hteli, došli su na Cetinje...

I nisam nigde rekao da se Crnogorci nisu borili...nego jednostavno protiv ozbiljnog turskog napada nisu imali nikakve šanse...

Nije sramota od jačega dobiti batine...sramota je lagati da toga nije bilo...

Sramota je pričati bajke kako na Cetinju i Žabljaku nije bilo muslimanskog stanovništva, kada jeste...a to je očigledan znak koliko se Turska tu pitala...

U ratovima 1852/53, 1858, 1860, tri puta je turska vojska koja je Crnu Goru napadala i iz pravca Nikšića, Podgorice i Bara, i iz pravca Trebinja, usput paleći Grahovo, zaustavljana oštrom intervencijom Rusije i Austrije...1852/53 i 1860. na samim prilazima Cetinju...

Prema procjenama nekih demografa na sledecem popisu stanovnistva Crne Gore bice zabiljezen veliki pad onih koji su se izjasnili Srbima na zadnjem popisu 2003 godine,otprilike nekih 14% manje.
U mnogim opstinama dje su Srbi cinili relativnu vecinu sada ce pripasti Crnogorskoj vecini.
Dok broj onih sto se izjasnjavaju Bosnjacima ostace uglavnom isti kao na zadnjem popisu mada ce porasti broj Bosnjaka na primorskom dijelu Crne Gore i Podgorici.

Moguca prognoza popisa stanovnistva Crne Gore u 2011 godini:

Crnogorci 54,02%

Srbi 26,11%

Bosnjaci+Muslimani 14,44%

Ostatak ostali

Vjerska struktura

70% Pravoslavni

19% Islamske vjere

Ostatak ateisti I katolici

Naime analizu je radio Bosanskohercegovacki demograf
http://www.bosnahistorija.com/index...na-popisu-2011&catid=42:demoanaliza&Itemid=54

Info o datumu popisa http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/hronika/22530-najavljen-popis-stanovnistva.html
PADA GOTOVO DA NEMA.....!!! MILOVA CRNA EKONOMIJA NIJE IZDRZALA DO POPISA STO JE MOGUCE BIO PLAN....

Ne...đed mi je Titogorac...on se kao Crnogorac pisao 1948. kada je tako Partija naredila...

A rođen je 1909. u Knjaževini Crnoj Gori i upisan kao Srbin...kao i njegov otac...

Što će reći, ja sam isto što mi je i prađed...a šta si ti? :per:

Prije 1948-e nije bilo slobodnog upisivanja po nacionalnosti, no su drzavne sluzbe sve koji Makedonce, Crnogorce i Bosnjake upisivali ka Srbe, tek 1948 je bilo da se sam covjek izjasni sto je. E sad, ili je tvoj djed bio bez kicme i karaktera (te nije ima m.uda da se upise po nacionalnosti ono sto je) ili je bio Crnogorac. U svakom slucaju to govori da ti ne mozes bit covjek da valja, jer ako ti je djed bio Crnogorac ti si izrod, a ako ti je djed bio bez kichme i karaktera (da se najblaze izrazim) ne mozes ni ti bit bolji, jer ste ista krv.

Prije 1948-e nije bilo slobodnog upisivanja po nacionalnosti, no su drzavne sluzbe sve koji Makedonce, Crnogorce i Bosnjake upisivali ka Srbe, tek 1948 je bilo da se sam covjek izjasni sto je. E sad, ili je tvoj djed bio bez kicme i karaktera (te nije ima m.uda da se upise po nacionalnosti ono sto je) ili je bio Crnogorac. U svakom slucaju to govori da ti ne mozes bit covjek da valja, jer ako ti je djed bio Crnogorac ti si izrod, a ako ti je djed bio bez kichme i karaktera (da se najblaze izrazim) ne mozes ni ti bit bolji, jer ste ista krv.

U mom kraju NIKADA nije NIKAD bilo nijedne dzamije.

Zato sto kod nas nije bilo poturica.

Za to vreme na Cetinju DVANAEST DZAMIJA

Bilo domacijeh turaka cetinjskih kolko ti volja

Sve dok ne dodjose SRBI HERCEGOVCI iz dinastije Petrovic da turke humano presele u neke druge krajeve :per:

Poslednja izmena:
Нема смешније "државе" на свету од ове вукојебине Карадаг...

44,98 % Црногорци

28,73. % Срби

Направили "државу" а немају чак НИ НАТПОЛОВИЧНУ ВЕЋИНУ СТАНОВНИШТВА ЧИЈА ЈЕ НАВОДНА ДРЖАВА......

42,88% говори СРПСКИМ МАТЕРЊИМ ЈЕЗИКОМ

36,97% говори тзв.ЦРНОГОРСКИМ ЈЕЗИКОМ

Овакав проценат овим смешним људима НИЈЕ СМЕТАО ДА ИЗБАЦЕ СРПСКИ ЈЕЗИК... и да умишљају НЕКАКАВ ЦРНОГОРСКИ.....

72% становника се изјаснило као ПРАВОСЛАВЦИ

а што не уписаше КОЛИКО ОД ЊИХ ПРИПАДА НЕПРИЗНАТОЈ ЦПЦ???

али то није сметало мафијашима на власти ДА СКЛАПАЈУ ПОСЕБНЕ УГОВОРЕ О ПРАВИМА ВАТИКАНА...

ејјјјјјј........ јадна и жалосна Црна Горо на шта си спала...

Ne mozes bit Srbin ako ne pljujes na Crnogorce. To je vazda bilo tako, da bi poturica posta Turcin mora je prvo na svoje pretke da pljune.

Инвертовао си ово. Треба да стоји не можеш бити (само) Црногорац ако не пљујеш Србе. Ја сам Србин, али и Црногорац и немам никакву потребу да пљујем по Црногорцима (сем по онима што пљују по свом пореклу, али то нема везе са тиме што су Црногорци, већ што су ништарије људске).

Ako neko želi bit Srbin/Hrvat/Bošnjak zbog religije, njegova stvar, ali to neće promijenit fakat da su to sintetičke nacije čiji pripadnici se odriču svakoje svoje posebnosti zarad religijskoga jedinstva. I neće promijenit fakat da svoj izbor ne mogu nametat nikome.
Što se Bošnjaka (generalno) u Crnu Goru tiče, ne razlikujem ih od crnogorskijeh Srba (generalno), jer nit jedni nit drugi nemaju ništa liše spomenute religije zajedničko s tijem svojijem "maticama". S toga razloga crnogorski Muslimani zaslužuju moje poštovanje, jer nijesu se šćeli odreć sebe i pristat na nestajanje bilo utapanjem u još uvijek dominantno pravoslavnu crnogorsku naciju, bilo utapanjem u ekspanzionističku bošnjačku, makar izključivo islamsku naciju.

Sta lupas to, da ti Bosnjaka nije bilo ne bi danas imao drzavu jadan.

Ne mozes bit Srbin ako ne pljujes na Crnogorce. To je vazda bilo tako, da bi poturica posta Turcin mora je prvo na svoje pretke da pljune.

A sto si se ti toliko nadukljao, boga ti?
Koliko vas partija placa da po ceo boziji dan vrsite propagandu na ovom forumu?

Ovu ste bitku, podukljice, dobili, ali ne i rat.
Sada cemo drugu plocu da okrenemo.

Ne...đed mi je Titogorac...on se kao Crnogorac pisao 1948. kada je tako Partija naredila...

A rođen je 1909. u Knjaževini Crnoj Gori i upisan kao Srbin...kao i njegov otac...

Što će reći, ja sam isto što mi je i prađed...a šta si ti? :per:
To da ti je đed (o prađedu da ne zborim) upisan ka Srbin, prazna je priča. No, ako je Partija 48.naređivala, što misliš e je činio Nidžo? Makar je on bio veći absolutist od Kompartije.
Moji su redom Crnogorci koji su mislili da je srbstvo isto što i pravoslavlje, a za srbsku naciju jedva da su čuli.

Sta lupas to, da ti Bosnjaka nije bilo ne bi danas imao drzavu jadan.
Ako ćemo pravo, da nije vas Bošnjaka mnogo manje Srba bi bilo u Crnu Goru i mnogo više ljudi za nezavisnu državu. Ali, ovi srboljubci su u stalnome strahu da će ih progutat ili "turci" ili "šiptari", pa se skrili pod srbsku kotulu, valjda što ih ima ka žutijeh mrava, pa se ośećaju sigurnijima.

U mom kraju NIKADA nije NIKAD bilo nijedne dzamije.

Zato sto kod nas nije bilo poturica.
Iz koje si to beztragije kad ni Turci tamo nijesu zalazili? Inače, do odlazka Turaka sredinom XIX stoljeća Srbija je bila preplavljena džamijama (sam Beograd ima ih je oko 200). A, kad su Turci otišli "osvetili" ste im se zbog po milenija robovanja tako što ste porušili sve džamije da im ni traga nije ostalo. Za džamije manje više, ali pobili ste ili proćerali i svako muslimansko čeljade. I sve to tek kad ste Turcima viđeli leđa. Srbski, nema što.

Ako ćemo pravo, da nije vas Bošnjaka mnogo manje Srba bi bilo u Crnu Goru i mnogo više ljudi za nezavisnu državu. Ali, ovi srboljubci su u stalnome strahu da će ih progutat ili "turci" ili "šiptari", pa se skrili pod srbsku kotulu, valjda što ih ima ka žutijeh mrava, pa se ośećaju sigurnijima.

Znaš i sam da to nije istina, niti je istina da Srbi osjećaju ugroženost od islama

Poslednja izmena od moderatora:
Tako reče Elvis. Što se mene tiče, sve nacije su "izmišljene", samo se razlikuju po "apetitima". Neko od "tvojijeh" mi je odgovorio da ako su Srbi i Hrvati stvorili naciju na religijskoj osnovi, zašto to pravo nemaju i muslimani. Pa, nemaju. Ka što nemaju ni oni prvi. Jer, iza svega toga skriva se ista stvar: teritorijalni apetiti. Ako neko želi bit Srbin/Hrvat/Bošnjak zbog religije, njegova stvar, ali to neće promijenit fakat da su to sintetičke nacije čiji pripadnici se odriču svakoje svoje posebnosti zarad religijskoga jedinstva. I neće promijenit fakat da svoj izbor ne mogu nametat nikome.
Što se Bošnjaka (generalno) u Crnu Goru tiče, ne razlikujem ih od crnogorskijeh Srba (generalno), jer nit jedni nit drugi nemaju ništa liše spomenute religije zajedničko s tijem svojijem "maticama". S toga razloga crnogorski Muslimani zaslužuju moje poštovanje, jer nijesu se šćeli odreć sebe i pristat na nestajanje bilo utapanjem u još uvijek dominantno pravoslavnu crnogorsku naciju, bilo utapanjem u ekspanzionističku bošnjačku, makar izključivo islamsku naciju.

To su se kod nekih krili teritorijalni apetiti , a tu ni CG nije nevina ..
Danas je to , za nekoga ko ne razmišlja teritorijalno ekspanzionistički , sasvim normalna nacionalna interesna politika .. vjerujem da u CG ima Bošnjaka bar dva puta više nego Albanaca , a da Albanci bolje ostvaruju kolektivna nacionalna prava ..
U BiH ti je Igor Radojčić Crnogorac

Znaš i sam da to nije istina, niti je istina da Srbi osjećaju ugroženost od islama , to je rezultat šovinističke propagande kako bi dali opravdanje za uništenje muslimana .. znaš da je i Hitlera svako ugrožavao ..
Ne, ti ne znaš. Kad pitaš bilo kojega crnogorskoga lažnoga Srbina, glavni razlog što se ne žele pisat Crnogorcima jest taj što ima Crnogoraca i muslimana i katolika, čak i onijeh arbanaškoga korijena. "E, ako je on Crnogorac, onda ja nijesam!" I to nema veze s propagandom, nijesu oni posljedica propagande, već propaganda koristi njine strahove; strahovi pak nijesu iz propagandnijeh kužina, već iz guslarskijeh pjesama. Nema ođe efektivnije propagande od guslarskijeh mitova.

2003.
Crna_Gora_-_Jezicki_sastav_po_opstinama_2003_1.gif

2011.
Crna_Gora_-_Jezicki_sastav_po_opstinama_2011_1.gif

Jest plava izblijedila , ili prešla u roza ..

Ne, ti ne znaš. Kad pitaš bilo kojega crnogorskoga lažnoga Srbina, glavni razlog što se ne žele pisat Crnogorcima jest taj što ima Crnogoraca i muslimana i katolika, čak i onijeh arbanaškoga korijena. "E, ako je on Crnogorac, onda ja nijesam!" I to nema veze s propagandom, nijesu oni posljedica propagande, već propaganda koristi njine strahove; strahovi pak nijesu iz propagandnijeh kužina, već iz guslarskijeh pjesama. Nema ođe efektivnije propagande od guslarskijeh mitova.
Pa super , kad muslimani pređu u Bošnjake otpašće taj razlog za muslimane ..

Evo je i Milo oprezan , kako onda Bošnjaci mogu znati da im se neće ponoviti 90-te ..

To su se kod nekih krili teritorijalni apetiti , a tu ni CG nije nevina ..
Danas je to , za nekoga ko ne razmišlja teritorijalno ekspanzionistički , sasvim normalna nacionalna interesna politika .. vjerujem da u CG ima Bošnjaka bar dva puta više nego Albanaca , a da Albanci bolje ostvaruju kolektivna nacionalna prava ..
U BiH ti je Igor Radojčić Crnogorac
Crna Gora je što se "apetita" tiče stala kad je izgubila Skadar. Izlet do Metohije vezan je samo za monarhističke apetite kralja Nikole i ta avantura bijaše kratkoga daha. Danas je Crna Gora zadovoljna svojijem granicama (možda ne baš u metar, ali to su sitnovlastnički, a ne strogo državni interesi) i nemamo ih namjeru pomjerat ni tamo, ali ni ovamo.
Što se tiče "nacionalne interesne politike" ja je doživljavam izključivo ka teritorijalno pitanje. Jer, "našijem" Srbima i Bošnjacima Crna je Gora matična država, sa Srbijom ili Bosnom veze nemaju, osim putem religije. Za mene je religija privatna stvar i ni jedna država se u to ne bi smjela miješat. Ali, zgodan je izgovor za miješanje u tuđe rabote i pripremu terena za neko buduće prekrajanje granica. Nijesmo naivni, znamo da su i vaš islam i srbsko svetosavlje nezajažljivi. Nije ni Sveta stolica "mala beba", ali njino uporište te vrste u Crnu Goru je slabo.

Ako je Crnogorac onda je Radojičić.

Back