POPIS 2011 - mozda puca, da li cemo znati koliko nas ima ???

vilaraviojla

Domaćin
Poruka
3.317
Blizi se datum za pocetak popisa stanovnistva 2011, svega jos par dana je ostalo do njega a situacija oko popisa se komplikuje sve vise!

- Muslimani iz Raske najavili bojkot popisa - Novi Pazar -- Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjackog nacionalnog veća, koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=27&nav_category=11&nav_id=544975

Albanci sa juga Srbije, najavili bojkot popisa - PREŠEVO - Skupština albanskih odbornika iz Preševa, Bujanovca i Medveđe odlučila je da Albanci sa tog područja bojkotuju popis stanovništva u Srbiji, zakazan za oktobar ove godine.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/albanci-s-juga-srbije-bojkotuju-popis-zbog-cirilice-120716.php

- U Vojvodini se stvari dodatno zakuvavaju - ne poziva se na bojkot popisa ali se po Vojvodjanskim gradovima i mestima pojavljuju bilbordi sa pozivom gradjanima da se izjasne kao VOJVODJANKE I VOJVODJANI (naravno, nepostojeci narod i nacionalnost), i pitanje je na koga se taj poziv odnosi ( najverovatnije na Srbe i mozda decu iz mesovitih brakova) posto stranke nacionalnih manjina pozivaju svoje sunarodnike da se izjasne po svojoj nacionalnoj pripadnosti!

Čiji su „Vojvođani”

Po zakonu o popisu stanovništva, izjašnjavanje o nacionalnoj i verskoj pripadnosti, kao i o jeziku, nisu obavezni. I Ustav Srbije kaže da je to izjašnjavanje slobodno, i da niko nije dužan da to čini. Ipak, državni zvaničnici ukazuju da je interes etničkih zajednica da to učine jer na taj način ostvaruju prava jemčena Ustavom i zakonima.
Proteklog vikenda u Novom Sadu su na nekoliko lokacija u gradu osvanuli bilbordi s natpisom „Ja sam Vojvođanin” ili „Ja sam Vojvođanka”, s pozivom na pridruživanje na istoimenoj Fejbuk grupi, koja se deklariše kao nevladina organizacija. Na plakatima je grafika otiska prsta sa vojvođanskom zastavom u pozadini.
- Rođen sam ovde, ali za tu naciju nisam čuo - kaže šef novosadskog SNS-a Vučević, za koga je takvo izjašnjavanje na popisu stanovništva „besmislica”. - Iza toga su autonomaške stranke, jer je ta poruka u saglasju s njihovom politikom i jer za bilborde treba i te kako puno novca. A onda iste te stranke ne plaćaju zakup poslovnog prostora.
U LSV-u našem listu su rekli da nemaju veze s bilbordima.

http://dnevnik.rs/sr-lat/node/45180

- Problema ima i sa popisivacima, sve vise njih odustaje od posla, rizikujuci pri tome da plati kaznu od 50 000 dinara zbog odustajanja od prihvacene i jako zeljene obaveze. Setite se samo koliki su redovi bili na kokursu za popisivace, a sad vec masovno odustaju!

BEOGRAD - Odbijaju poslušnost!
Nedelju dana pred popis, širom Srbije na stotine popisivača odustaje od ove obaveze jer su tokom prethodnih dana, tokom trajanja obuke, shvatili da neće dobiti obećanu novčanu nadoknadu, ali i da je obrazac na osnovu koga treba da sprovedu anketu preobiman.

BEOGRAD - Odbijaju poslušnost!Nedelju dana pred popis, širom Srbije na stotine popisivača odustaje od ove obaveze jer su tokom prethodnih dana, tokom trajanja obuke, shvatili da neće dobiti obećanu novčanu nadoknadu, ali i da je obrazac na osnovu koga treba da sprovedu anketu preobiman.

Dakle sta mislite da li ce popisa biti i da li ce i kako uspeti, koliko ce tacni relevantni podaci biti iz ovakvog popisa i da li nas on vodi samo u dodatno zaostravanje medjunacionalnih odnosa?

Manjinske partije zovu sunarodnike da se izjasne
Pon, 09/26/2011 - 20:58
чланак | политика
I političke stranke uključile su se u propagandu za učešće građana u popisu stanovništva Srbije koji počinje 1. oktobra. Svoje kampanje za odaziv na popis stanovništa i nacionalno izjašnjavanje najavile su za sada partije vojvođanskih Mađara,

a proteklog vikenda to je učinila i Crnogorska partija iz koje saopštavaju da su pripremili 20.000 letaka za distribuciju širom Srbije gde žive pripadnici crnogorske zajednice.
- Demokratska stranka ne organizuje nikakvu posebnu akciju povodom popisa stanovništva - rekao je juče za „Dnevnik” predsednik vojvođanskog odbora DS-a Dušan Elezović.
U Srpskoj naprednoj stranci takođe kažu da tim povodom ne pripremaju nikakvu specijalnu akciju.
- Smatramo da popis stanovništva treba da se odvija onako kako je predviđeno zakonom i da ga ne treba politizovati, a normalno je što su stranke manjina zainteresovane da se utvrdi broj njihovih sunarodnika - kaže za „Dnevnik” predsednik novosadskog odbora SNS-a Miloš Vučević.
Na letku kojim Crnogorska partija poziva građane Srbije crnogorske nacionalnosti „da se slobodno izjasne” da pripadaju tom narodu i da im je maternji jezik crnogorski, nalazi se grb Crne Gore, slika i stih Petra Drugog Petrovića Njegoša „Ko potoke može ustaviti da k sinjemu moru ne hitaju”.
Letke priprema i Savez vojvođanskih Mađara. Njihov predsedik Ištvan Pastor rekao je da je SVM započeo snažnu kampanju u vezi s popisom i da će, sem medijskih obraćanja, organizovati i tribine i štampati više desetine hiljada letaka. Pastor je ocenio da su pitanja o veroispovesti i nacionalnoj pripadnosti od nacionalnog značaja za Mađare. On ih je pozvao da odgovore na ta pitanja, i da se u slučaju nacionalne pripadnosti izjasne kao Mađari.
Poziv sunarodnicima uputio je i predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton. DSVM je pozvao Mađare u Vojvodini da od popisivača traže formulare P-1, i da popune tačke 21 - u vezi s etničkom pripadnošću, 22 - o maternjem jeziku i 23 - o veroispovesti.
Na nacionalno i versko izjašnjavanje u popisu stanovništva pozivaju i crkve. Ranije je poziv vernicima, srpskom narodu i srpskoj zajednici u regionu da se „slobodno i bez straha” izjasne kao Srbi pravoslavci uputila Srpska pravoslavna crkva, a nedavno je slični poziv katolicima da se „hrabro i slobodno” izjasne o svojoj veri i nacionalnoj pripadnosti upućen iz Subotičke biskupije.
S. Nikolić

http://dnevnik.rs/sr-lat/node/45180

Ko stoji iza bilborda "JA SAM VOJVODJANKA i JA SAM VOJVODJANIN" - zvanicno kao neka nevladina organizacija i neka grupa sa fejsbuka, a nezvanicno kazu LSV, ko i sa kojim ciljem finansira tu grupu, odakle im novac za kampanju, znate li vi koliko kosta stampanje ogromnih bilborda i zakup prostora za iste!?

Vlasnici stamparija se znaju, vlasnici panoa za postavljanje bilborda se takodje znaju, vrlo lako je doci do prave istine, ko je narucio i platio stampanje i zakup panoa a samim tim doci i do glavnih finansijera i saznati krajnji cilj ove kampanje!

Poslednja izmena:
E kad počinje taj popis da pripremim proglas marsovske etičke manjine u Srbiji. Moramo se izjasniti i pokazati da na ima! Sledeći korak je otvaranje marsovskog konzulata u Srbiji, potom tražimo pravo da se ne kaže uši već slušni organi, jer nas sa antenama to uznemirava i vređa. Budi to što jesi, budi marsovac!

Pa , ono, u tome i jeste nas problem Sto se samo Srbi iyjasnjavaju ko Vojvodjani, ili jugosloveni...drgima tako nesto ne pada na pamet.

Шиптари и Бошњаци бојкпотују попис јер их има мало.

Исцурили су у Босну и на Косово и Европу. Косовски сценарио.

Ово је добар показатељ, ако буду јели говна биће лакше почишћени.

Ако буду нормални грађани имаће потпуно иста права као и Срби.

Ko stoji iza bilborda "JA SAM VOJVODJANKA i JA SAM VOJVODJANIN" - zvanicno kao neka nevladina organizacija i neka grupa sa fejsbuja, a nezvanicno kazu LSV, ko i sa kojim ciljem finansira tu grupu, odakle im novac za kampanju, znate li vi koliko kosta stampanje ogromnih bilborda i zakup prostora za iste!?

Vlasnici stamparija se znaju, vlasnici panoa za postavljanje bilborda se takodje znaju, vrlo lako je doci do prave istine, ko je narucio i platio stampanje i zakup panoa a samim tim doci i do glavnih finansijera i saznati krajnji cilj ove kampanje!

Krajnji cilje je jasan svakom ko nije malouman. Odvajanje Vojvodinen od ostatka Srbije, pa zatim zatranje srba u vojvodini.

Ko stoji iza bilborda "JA SAM VOJVODJANKA i JA SAM VOJVODJANIN" - zvanicno kao neka nevladina organizacija i neka grupa sa fejsbuja, a nezvanicno kazu LSV, ko i sa kojim ciljem finansira tu grupu, odakle im novac za kampanju, znate li vi koliko kosta stampanje ogromnih bilborda i zakup prostora za iste!?

Sta na sve to kaze DS, veciti saveznik i pokrovitelj LSV, hoce li da preduzmu nesto povodom ociglednog separatizma ili je cela prica iskonstruisana u cilju da se demokrate predstave kao veliki zastitnici teritorijalnog integriteta zemlje, iako u svojim redovima imaju jaku autonomasku (a u stvari separatisticku) struju?

Не знам за друге али ја одбијам да ме пописују. Кад буду Динкић и Чеда били пописани онда нека дођу код мене.
Слажем се са свима који бојкотују попис.

Popis se radi na svakih deset godina, to su knjige koje se kasnije koriste po školama, fakultetima, institutima, državnim instutucijama i treba da bude objektivan koliko je to moguće. Ako se sada bojkotuje, generacije iza nas neće imati podatke za analize :(. Ne vidim zašto se sve tako shvata lično.

Кхм..... овако... када све погледам, саберем и одузмем... када узмем у обзир и ово:
Iza toga su autonomaške stranke, jer je ta poruka u saglasju s njihovom politikom i jer za bilborde treba i te kako puno novca. A onda iste te stranke ne plaćaju zakup poslovnog prostora.

као и "бојкот" Шиптара и тзв.Бошњи ...

као и напрасно одустајање пописивача

ЗАКЉУЧУЈЕМ ДА ПРОПАСТ ПОПИСА ОРГАНИЗУЈУ
НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ СРПСКОГ НАРОДА У ЊЕГОВОЈ
ВИШЕВЕКОВНОЈ ИСТОРИЈИ - А ТО СУ НАШЕ ЖУТЕ
ПРОДАНЕ ДУШЕ !!!

Popis se radi na svakih deset godina, to su knjige koje se kasnije koriste po školama, fakultetima, institutima, državnim instutucijama i treba da bude objektivan koliko je to moguće. Ako se sada bojkotuje, generacije iza nas neće imati podatke za analize :(. Ne vidim zašto se sve tako shvata lično.

Управо тако.

Попис је важан и не ртеба га бојкотовати. Он је база за анализу и наредних 500 година. Према томе, не изигравајте дјецу, него се попишите као озбиљни људи. ПОготово ако сте Срби. Што више!!!

Krajnji cilje je jasan svakom ko nije malouman. Odvajanje Vojvodinen od ostatka Srbije, pa zatim zatranje srba u vojvodini.

Ja sam Srpkinja i nikako ne mogu da budem Vojvodjanka, interesuje me stav nekog Srbina ili Srpkinje sa foruma koji imaju namere da se izjasne kao Vojvodjanin ili Vojvodjanka, u cemu se to mi razlikujemo i koje su bitne karakteristike i obelezja nepostojece nacije Vojvodjani?

Ja sam Srpkinja i nikako ne mogu da budem Vojvodjanka, interesuje me stav nekog Srbina ili Srpkinje sa foruma koji imaju namere da se izjasne kao Vojvodjanin ili Vojvodjanka, u cemu se to mi razlikujemo i koje su bitne karakteristike i obelezja nepostojece nacije Vojvodjani?

Разлика је у томе што ти ниси искомплексирана а они јесу.
Што ти ниси глупа, а они јесу.
Што ти знаш ко си, а они не знају.

Secate li se nacionalnosti Jugosloven ( najvise su se tako izjasnjavili neki Srbi i poneki musliman), da li se istorija ponavlja?

Nacionalnost i veroispovest se ne popisuju, hocu reci, nisi duzna da na takva pitanja odgovoris, za ostalo (procitah) ako ne odgovoris ili kako rekose "slazes" (sta li se pod tim podrazumeva ne znam) kazna je 50 000. din.

Лично ме ова власт пљачка како стигне. Где год се појавим само вичу дај а ја треба да будем одушевљен и да их пустим у кућу да ми гледају спаваћу собу и колико имам радијатора? :lol: Неће да може.
Продали су целу државу тако да наредне генерације неће имати шта да анализирају.

п.с. Жао ме што немам неку мешавину мастифа-дого аргентино-пит була да је пустим у двориште. :lol:

Лично ме ова власт пљачка како стигне. Где год се појавим само вичу дај а ја треба да будем одушевљен и да их пустим у кућу да ми гледају спаваћу собу и колико имам радијатора? :lol: Неће да може.
Продали су целу државу тако да наредне генерације неће имати шта да анализирају.

п.с. Жао ме што немам неку мешавину мастифа-дого аргентино-пит була да је пустим у двориште. :lol:

Katastrofa je, da...ali zar i nauka zbog toga da strada :(. Uvek sam za to da se spasi ono što se može;)

Nacionalnost i veroispovest se ne popisuju, hocu reci, nisi duzna da na takva pitanja odgovoris, za ostalo (procitah) ako ne odgovoris ili kako rekose "slazes" (sta li se pod tim podrazumeva ne znam) kazna je 50 000. din.

I čula sam da možeš da napišeš i vanzemaljac u toj rubrici ako se navodno ti tako osećaš :roll::lol: glupost i odraz situacije u zemlji:sad2:

Katastrofa je, da...ali zar i nauka zbog toga da strada :(. Uvek sam za to da se spasi ono što se može;)

I čula sam da možeš da napišeš i vanzemaljac u toj rubrici ako se navodno ti tako osećaš :roll::lol: glupost i odraz situacije u zemlji:sad2:

Nevidjena glupost puna zamki i zackoljica a nijedna nije jasna:( Sto jedan napisa na jednom forumu: Izjasnicu se da sam Dzedaj, neka dokazu da nisam:)
Glupost glupe vlasti je ocekivana...

Meni nije jasno da neko moze biti kaznjen ako "slaze" a ne moze ako bojkotuje popis?

pa zar ti cilj nije jasan..?? kako bi neki zukorlici posle zloupotrebljavali politicku scenu srbije i sveta kad bi se morao popisati svaki musliman u srbiji..?? i sta kad ih se upise njih 70-80.000...a ostalo otislo po svetu i ne zeli vise da zivi u srbiji..?? na sta bi licila ta autonomna oblast koja se zagovara...?? isto vazli i za sve ostale nacionalne manjine koje bi popisom izasle na cistinu...
kako vlast da natera siptare da se popisu..?? zar mislis da ce njima neko da naplati bilo kakvu kaznu..??

pa zar ti cilj nije jasan..?? kako bi neki zukorlici posle zloupotrebljavali politicku scenu srbije i sveta kad bi se morao popisati svaki musliman u srbiji..?? i sta kad ih se upise njih 70-80.000...a ostalo otislo po svetu i ne zeli vise da zivi u srbiji..?? na sta bi licila ta autonomna oblast koja se zagovara...?? isto vazli i za sve ostale nacionalne manjine koje bi popisom izasle na cistinu...
kako vlast da natera siptare da se popisu..?? zar mislis da ce njima neko da naplati bilo kakvu kaznu..??

Ја бих им дао формуларе на албанском... Само да пребројимо колико их има (нема)...

Back