Ponuda dronova za turiste

Vreme je....
Turist, ali bez drona , to je sad skoro steta biti.....
Dakle, umesto debate o koferima, mobilnima, koji su svi potrebni za dobrog turistu , evo teme o dronovima...
Vidi,@fortes ima toliko dobre snimke (zahvaljujem @Lorelajn na razumevanju,.. trebalo je to izdržati :rumenko: ),.. da se ja ne usuđujem da kupim taj dron,.. a mislio sam,..
Ali što,.. kad se zaželim, odgledam njegove,..
Ja ću pri kraju leta, opet na Lefkadu,.. po peti put (77dana imam tamo staža), ali 'ebež ga, imam novu Devojku pa da i ona vidi, a i ja da se tamo pravim važan,.. poznajem je kao svoj džep,..
A, ako bih i dron poneo,.. ne bih imao vremena za devojku,.. zaraza je to,..

(Čovik može večno i iskreno biti zaljubljen samo u lepotu -- reče jedan naš pametan)
:kafa:

Pa racunam jeftiniji , moze do pola sata i fajront....posle moras da ga punis, ako tako gledas, ne bi ni mobilni kupio kad pogledas kako ljudi daju po 1000e dnevno da bi isli na mesto za selfi.....i da imaju po 2000 snimaka za 2 dana sve slefi i slicno...

Kupis i uzivas na svoj nacin...
Ja ne smem na snobovskkoj krstarici da pricam sta ja sve radim kad sam na letovanju....nije bezobrazno , nego kako se sve snalazim, kako mi se otvaraju vrata, kako ispunim zelju nekome za avanturom, ne misli se seks avantura, nego bagi , spavanje na plazi , a to podrzumeva i da znas neke fore, pustis osobu da kupi fore, malo se smrzne par sati , pa onda ima osecaj avanture...

Sad ima da se bira, zilavi dronovi, koji krace rade jer trose dosta , ali su zilavi , mogu i po jacem vetru....ili oni laganica...dune vetar i ode 10 km dalje...

Dron snimci sa letovanja deluju impresivno, ali su u suštini generički, isti kadar stena, mora i zalaska sunca koji već postoji u hiljadama verzija online. Umesto toga, više smisla ima praviti lične snimke koje zaista beleže tvoje iskustvo, ljude i trenutke koji letovanje čine posebnim.

Pritom, posedovanje drona sa sobom nosi čitav niz obaveza i komplikacija: od visoke početne cene, preko osetljivosti opreme i potrebe za redovnim održavanjem, do stalne brige da se ne izgubi, ne sruši ili ne bude ukraden. Dron zauzima prostor u prtljagu, baterije su kratkog trajanja, a svaki let zahteva dodatno vreme za podešavanje, praćenje pravila letenja, kao i naknadno montiranje i uploadovanje snimaka, što sve postaje više teret nego uživanje.

I zamolio bih, dragog nam urednika, da me podrži ovom prilikom :D ...
Malo je zauzet, u Nemackoj je atm, bice sutra :lol:
A sto se drona tice...nemam problema sa tim, lepo se uskladjujemo...on ima razumevanja za moju ljubav prema prirodi, cvecu, zivotinjama, leptirima a ja prema letenju. Uostalom uzivam i ja u snimcima iz druge perspektive tako da sam ja uvek za to...dozivljavam to kao virtuelne uspomene nasih manjih i vecih avantura :)

Za početnike, evo sad vidim cena $250 US dolara DJI Mini 4K, nema bolje. Ja ih lomim stalno i već sam na mom četvrtom, jedan mi je upao u jezeru nekog budističkog hrama i nisam mogao da skačem da ga izvadim, drugi sam skršio u nekoj dzungli i nisam ni mogo da dodjem do njega, treći su mi polomili kad su bacali kofer u avionu....tako da ne kupujem ništa skuplje, to meni ispade potrošni materijal.
DJI Mini je dron koji je težak 249 grama a za sve ispod 250 grama ti ne treba nikakva dozvola za letenje tako da tako nešto meni lično samo i dolazi u obzir jer dron upotrebljavam samo kao b-roll snimak u mojim videjima. Mini 4K ima rezoluciju 4K, nema neki veliki senzor ali je kvalitet zadovoljavajući za moje potrebe. Da su mi videji isklučivo dron snimci onda ima boljih dronova.

Dron snimci sa letovanja deluju impresivno, ali su u suštini generički, isti kadar stena, mora i zalaska sunca koji već postoji u hiljadama verzija online. Umesto toga, više smisla ima praviti lične snimke koje zaista beleže tvoje iskustvo, ljude i trenutke koji letovanje čine posebnim.

Pritom, posedovanje drona sa sobom nosi čitav niz obaveza i komplikacija: od visoke početne cene, preko osetljivosti opreme i potrebe za redovnim održavanjem, do stalne brige da se ne izgubi, ne sruši ili ne bude ukraden. Dron zauzima prostor u prtljagu, baterije su kratkog trajanja, a svaki let zahteva dodatno vreme za podešavanje, praćenje pravila letenja, kao i naknadno montiranje i uploadovanje snimaka, što sve postaje više teret nego uživanje.
Ne baš. Kao i svaki hobi ljudi koji se time bave uživaju u letenju,snimanju slikanju i čitavom procesu posle.
Nema opterećenja. Barem ne u toj fazi. Pustiš dona gde se zadesiš ili gde ti se svidi ili gde oceniš da će pogled biti dobar.

Let dronom, dobro ste primetili traje u zavisnosti od drona ali proseku oko pola sata( povratak uključen). Obično se nosi set baterija.

Vreme je....
Turist, ali bez drona , to je sad skoro steta biti.....
Dakle, umesto debate o koferima, mobilnima, koji su svi potrebni za dobrog turistu , evo teme o dronovima...
Za turistu najbolji dronovi su C0 kategorije jer ne traže osiguranje, prijavu i položenu licencu.
To su DJI mini dronovi

• DJI Mini 2 SE.
  • DJI Mini 3.
  • DJI Mini 3 Pro.
  • DJI Mini 4 Pro.
  • DJI Neo (FPV)
  • DJI Flip.
  • DJI Mini 4K
To su i odlični dronovi za učenje letenja. Ako baš nemate iskustva uzmite jeftinije DJI Mini 2, Neo, Dji Mini 4k
Preporučujem 4k jer je isti upravo 4k dok je dvojka 2,7K.

Posle upgrejd na mini 4 pro kad se izvežbate, tamen će i petica izaći krajem godine pa se očekuje da mu padne cena. To su već ozbiljnije kamere i mogućnosti.
Trojka je sad bacanje para realno, osim ako nađete neku povolju akciju ili polovne.
Takođe trojka koristi DJI RC kontroler koji je "neupotrebljiv" za ostale ako se ide na stand alone kontroler.

U principu ko neće da se bavi video editovanjem i da objavljuje snimke nema ni potrebe veće od ovih entry level dronova.

Za ozbiljnije uradke slede Air , Mavic.... dronovi ali oni traže licencu.

Ima inače na fotografiji upustvo za i licenciranje i još ponešto

https://forum.krstarica.com/threads/fotografisanje-dronom-tutorijal.970793/

Poslednja izmena:
Za početnike, evo sad vidim cena $250 US dolara DJI Mini 4K, nema bolje. Ja ih lomim stalno i već sam na mom četvrtom, jedan mi je upao u jezeru nekog budističkog hrama i nisam mogao da skačem da ga izvadim, drugi sam skršio u nekoj dzungli i nisam ni mogo da dodjem do njega, treći su mi polomili kad su bacali kofer u avionu....tako da ne kupujem ništa skuplje, to meni ispade potrošni materijal.
DJI Mini je dron koji je težak 249 grama a za sve ispod 250 grama ti ne treba nikakva dozvola za letenje tako da tako nešto meni lično samo i dolazi u obzir jer dron upotrebljavam samo kao b-roll snimak u mojim videjima. Mini 4K ima rezoluciju 4K, nema neki veliki senzor ali je kvalitet zadovoljavajući za moje potrebe. Da su mi videji isklučivo dron snimci onda ima boljih dronova.
Upravo tako.

Za turistu najbolji dronovi su C0 kategorije jer ne traže osiguranje, prijavu i položenu licencu.
To su DJI mini dronovi

• DJI Mini 2 SE.
  • DJI Mini 3.
  • DJI Mini 3 Pro.
  • DJI Mini 4 Pro.
  • DJI Neo (FPV)
  • DJI Flip.
  • DJI Mini 4K
To su i odlični dronovi za učenje letenja. Ako baš nemate iskustva uzmite jeftinije DJI Mini 2, Neo, Dji Mini 4k
Preporučujem 4k jer je isti upravo 4k dok je dvojka 2,7K.

Samo mala iapravka, 2 SE više ne postoji osim možda neki zaostali modeli negde koji se nisu prodali ali se više ne pravi.
4K je zamena, to jest jedno vreme su se prodavali zajedno ali više ne.
Znam jer sam baš hteo da kupim 2 SE jer sam bio zadovoljan njime i za moje potrebe za sada mi ne treba bolji.
4K jeste pravi 4K ali u poredjenu sa 2.7K lično nisam mogo da vidim nikakvu razliku u kvalitetu ni na tv-u od 65 incha.
Bez obzira, 4K je kao bolji za istu cenu koju je koštao 2SE tako da sada već izbora nema i da hoćeš.😅

Back