Ponovo se namece mogucnost sukoba u BiH

Da li mislite da je ratni sukob moguc u BIH u skorije vreme?

• Da, mislim da je sukob na pragu

glasova: 6 30,0%
  • Ne , mislim da sukoba nece biti u skorije vreme

glasova: 14 70,0%

• Ukupno glasova
    20

U Prijedoru osvanuo morbidan grafit protiv Bošnjaka​

22. Decembra 2021.
Share on Facebook
Tweet on Twitter
FHM24MqWQAwxWfw.jpeg

Jutros je u Prijedoru osvanuo novi morbidni grafit kojim se izražava opasna prijetnja Bošnjacima. Grafit je osvanuo na ogradi Gradskog stadiona na kojem nastupa FK “Rudar”.
U posljednje vrijeme u Prijedoru se sve češće pojavljuju razni grafiti i murali, što stvara vrlo ružnu sliku o gradu. Posljednjih godinu dana desilo se pet-šest incidenata koji se mogu dovesti u vezu sa ugrožavanjem sigurnosti Bošnjaka u Prijedoru.

https://saff.ba/u-prijedoru-osvanuo-morbidan-grafit-protiv-bosnjaka/
Vuk dlaku mijenja ali....

Рекао сам ПОЛАЗНА ОСНОВА за даље наступање У БОСНИ и Крајини. Значи са ове освојене територије нападаш и елиминишеш џеп по џеп. Прво Бихаћ, онда Горажде, Сарајево. После тога све остало докле историја и Бог допусте и наша пожртвованост.
Zašto Srbi prodaju oružje, prije nekoliko godina su imali registrovanog oružja koliko i Federacija a sad imaju duplo manje. Razlog je da se RS prazni, mnogi žive u Srbiji ili vani i ljudi nemaju para pa prodaju što im ne treba. I Federacija se prazni ali ni blizu kao RS. Ekonomija je katastrofa u BiH ali RS pogotovo. Mislim da se precjenjujete u tim analizama i nadam se da neće biti rata ali ako ga bude mogli bi se veoma razočarati.

Screenshot-20220117-185144.jpg

Zašto Srbi prodaju oružje, prije nekoliko godina su imali registrovanog oružja koliko i Federacija a sad imaju duplo manje. Razlog je da se RS prazni, mnogi žive u Srbiji ili vani i ljudi nemaju para pa prodaju što im ne treba. I Federacija se prazni ali ni blizu kao RS. Ekonomija je katastrofa u BiH ali RS pogotovo. Mislim da se precjenjujete u tim analizama i nadam se da neće biti rata ali ako ga bude mogli bi se veoma razočarati.

Pogledajte prilog 1086808
LEGALNO! Npr. moj puškomitraljez nije registrovan jer su rekli da ne mogu dobiti dozvolu za to! Eno ga u garaži, konzerviran! :zcepanje:

LEGALNO! Npr. moj puškomitraljez nije registrovan jer su rekli da ne mogu dobiti dozvolu za to! Eno ga u garaži, konzerviran! :zcepanje:
Ne mislim na to da nema skrivenog oružja nego ljudi odose ili nakon smrti roditelja nema ko da to oružje da preuzme, znam da je policiska stanica u Prijedoru puna oružja i ne mogu više da prime pa po manjim stanicama premještaju jer se RS prazni.

A zašto se ti brineš za Srbe?
Jer nas voliš?
Vidiš mi navijamo da bude rat.

Izvanredno zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS), krovne političke organizacije hrvatskog naroda u BiH, bit će održano 19. veljače, a tada će se, u slučaju da propadnu pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, Hrvati u BiH konsolidirati i dati kvalitetne odgovore na predstojeće izazove.

Kazao je to danas novinarima Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, nakon sastanka predsjednika stranaka okupljenih oko HNS-a, koji je održan u Mostaru u sjedištu HDZ-a BiH.

Cvitanović je kazao da je na sastanku usuglašen konačni prijedlog izmjena Izbornog zakona i djelomičnih izmjena Ustava. Taj prijedlog, dodao je, poslan je pregovaračima američke i europske administracije, kao i partnerima koji sudjeluju u tom procesu.

– To je minimum ispod kojeg HNS neće ići, a unutar prijedloga je način izbora članova Predsjedništva, Doma naroda i kluba Hrvata Doma naroda FBiH. To je zajednički, jedinstven stav i linija ispod koje nitko od nas neće ići – rekao je Cvitanović.

Na upit da pojasni koja je to linija ispod koje se neće ići, Cvitanović je rekao da je to legitimno predstavljanje, konstitutivnost i ravnopravnost naroda, kada se govori o izmjenama Izbornog zakona.

Kazao je i kako vjeruje „da s B strane ne postoji partner koji želi rješenje, već, kontinuirano status quo“.

– U razgovorima se ponašaju kao da uopće ne razgovaraju, želeći zadržati status quo, kako bi se raspisali izbori bez izmjena Izbornog zakona, pa ako to žele, dobit će odgovor – poručio je Cvitanović.

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a, je naglasio “da će se za dvadesetak dana, ako ništa, znati ima li od ove zemlje išta ili nema”.

– I, tu ćemo završiti priču o budućnosti BiH, je li ona svijetla i gdje će svi konstitutivni narodi biti zadovoljni i građani ili je ona jedna tvorba koja se nalazi pred raspadom – rekao je novinarima Karamatić.

Ivan Vukadin, predsjednik HNP-a, je naveo da je on optimističan po pitanju pregovora u vezi Izbornog zakona.

– Ako želimo da ova država ide putem euroatlantskih integracija, onda je ova reforma nužna. Međutim, to ne ovisi samo o stavu Hrvata – kazao je.

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, nije davao izjave za medije, a u odnosu na prethodne informacije u vezi nastavka pregovora s američkim i europskim dužnosnicima, danas je rečeno da će taj proces biti nastavljen 28., 29. i 30. siječnja.

Nakon što je prof.dr. Mirsad Hadžikadić vrlo oštro medijski “napao” predsjednika HDZ 1990 Iliju Cvitanovića zbog posljednjih izjava , vrlo brzo je i Cvitanović odgovorio “uvaženom” bošnjačkom intelektualcu.

“Danas sam, ničim izazvan, dobio glavnu ulogu u političkom pamfletu prof. dr. Mirsada Hadžikadića, koji je, umjesto prijeko potrebne svježine, u sarajevsku političku scenu unio ideje koje zaudaraju po unitarizmu,

Jedan čovjek – jedan glas – jedan predsjednik. To je Bosna i Hercegovina kakvu želi Hadžikadić. Svi mi, koji stojimo na putu ka toj hegemoniji „miloševićevskih“ razmjera smo problem.

Dojma sam da bi, duboko svjesna ukupne situacije, bošnjačka komponenta bila spremna sjesti za pregovarački stol i, zajedno sa hrvatskom stranom, pronaći zajednički jezik i postići dogovor za izmjene Izbornoga zakona, što je ključ rješenja za Bosnu i Hercegovinu.

Međutim, sarajevska opozicija, koju čini između ostalih i dotični Hadžikadić, zarad jeftinih političkih poena i stranačkih interesa, „puše“ svojim vladajućima za vrat i ne dozvoljavaju im da se izdignu iznad dnevnopolitičke pozicije i naprave iskorak ka dogovoru.

Stoga, u pravu ste, gospodine Hadžikadić, kada kažete da je „teško narodu kojem je opozicija gora od vlasti“. Upravo ste vi „slika i prilika“ te rečenice.

Unatoč napadima koje dobivam u kontinuitetu, ponosno koračam započetim putem, jer sam dubokog uvjerenja u njegovu ispravanost.

Jedina politička komponenta u Bosni i Hercegovini koja traga za rješenjem i koja nudi racionalne prijedloge jest hrvatski narod, koji politički djeluje kroz nadstranački mehanizam – HNS.

To je samo kontinuitet odgovornosti i borbe za civilizacijske vrijednosti, koji njeguje hrvatski narod u BiH, koji je ovu državu spasio 92., a vjerujem – spasit će je i 22.

Da bi realizirali takav scenarij, država mora „odvezati ruke“ hrvatskom narodu i omogućiti nam ono što nam pripada – da živimo i politički, društveno i ekonomski egzistiramo na svojoj stoljetnoj zemlji kaže u izjavi Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ1990, prenio je portal Centralna.ba

autorska tema

da li mislite da su sukobi moguci?

slabljenje američke moći na Balkanu naglašeno je nakon nedavnog sastanka između Dodika i Gabriela Escobara, novoimenovanog zamjenika pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta.

Nakon sastanka, Dodik je objavio transkript iz kog se vidi da je on, kada je Escobar upozorio na nove američke sankcije protiv političara koji stvaraju prepreke odgovorio „J.. mi se za sankcije … Ako hočeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti“.

ameri prijete, poslusnici u nato francuska njemacka moraju da slusaju...

dakle, problem je po amerima u dodikovoj zapaljujucoj retoriki, sto je i stav unitaristickog centralistickog islamistickog sarajeva.

dodikovi potezi proizilaze iz ZAVERE OKO DJEMOSAJDA, TO NAM JE SVIMA JASNO... uvodjenjem NEGIRANJA DJEMOSAJDA, krenulo je novo razilazenje oko nadleznosti ustavnog suda bih kojim rukovodi bakir, sa svojkom produzenom rukom komsicem i strancima koji rade po nalogu amerike...

srbi moraju da shvate da je srebrenica bila intrigai dobro osmisljena karta za buducnost ucinjena bas na kraju rata...

zalog za buducnost...

da nije bilo rusije ameri bi uveli u knjige sirom sveta da djeca uc kako su srbi genocidni, svi srbi!

danas se preko te karte ucenjeuje narod srpski u bih, i vodi se katome da se na drugi naicn nametne da su srbi genocidasi a muslimanski krvoloci toboz nevinasca...

da li mislite da je moguc vojni sukob u bih u skorije vreme, bas skorije?

Ти верујеш интернет податцима ?!

Вероватно верујеш и написима на тараби....

Вероватно свак Напредни Бошља .. становник Данске и корисник ВелФера. .. верује ... да онолико деце колико он укорени .. неко мора да и одрани ..

( не нушно он и ханума му )

Колико има Напредних Бошњи који зарађују тако што из Данске куцкају по форумима у Канади ?!

Да ли је то Канадско Дански пословни аранжман помоћи Напредним Бошњама да одране СВОЈУ ДЕЦУ ... на суровим Данско Канадским обалама ?!

Vuk dlaku mijenja ali....

То је лако могао нафарбати неки Добри Бошња

Нема ниједне једине правописне греке .. значи неко Напредан је урадио .. Да је Срб нафарб'о...

то не би изгледало ни упола тако НАПРЕДНО и Данско Канадски развијено фино ... и ЗЕЛЕНОМ бојом нафарбано

Ne mislim na to da nema skrivenog oružja nego ljudi odose ili nakon smrti roditelja nema ko da to oružje da preuzme, znam da je policiska stanica u Prijedoru puna oružja i ne mogu više da prime pa po manjim stanicama premještaju jer se RS prazni.

Ти из Данске доносиш мртвим родитељима оружје ?! Па како пролазиш Данско Канадску границу

Које ти је боје ПМ

Маслинасто муслиманско зелен ... или усташко црн ?!

Ovo je primjer pravih ljudi.

Na zalost premalo ih je.

Eto aj ti u Sarajevu isteraj odgovornost za kravice, za ubijanje djecaka, docekacete na noz...
Kakve kravice čovječe, 17 policajaca 1993 poginulo u Sarajevu u najtežoj situaciji kad su se Srbi smijali i bombardirali sa brda kao u video igrici da se zaustavi taj komandant i ta četa koja je napravili taj zločin. Nisu se htjeli predati i izginuli u okršaju sa policijom, mislim da mu je Caco nadimak i ta njegova grupa ali poginu 17 dobrih momaka policajaca u toj akciji da ih zaustave. E sad zamisli situaciju, Srbi piju na brdu, bombarduju, zajebavaju se jer nema oružja da ih pogodi i u toj situaciji naši policajci ginu da zaustave zločince nad Srbima. Imate li bar malo sramote.

Kakve kravice čovječe, 17 policajaca 1993 poginulo u Sarajevu u najtežoj situaciji kad su se Srbi smijali i bombardirali sa brda kao u video igrici da se zaustavi taj komandant i ta četa koja je napravili taj zločin. Nisu se htjeli predati i izginuli u okršaju sa policijom, mislim da mu je Caco nadimak i ta njegova grupa ali poginu 17 dobrih momaka policajaca u toj akciji da ih zaustave. E sad zamisli situaciju, Srbi piju na brdu, bombarduju, zajebavaju se jer nema oružja da ih pogodi i u toj situaciji naši policajci ginu da zaustave zločince nad Srbima. Imate li bar malo sramote.
Ne prdi

Ti si bolestan čovek.

Back