"Ponovo ogromno povećanje penzija"

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa mladi odlaze jer ste ih lagali da ce moci legalno da ubijaju penzionere i da ce im stici bespovratne pare sa zapada da svi uzivaju, a da nista ne rade i sad beze od te vase vlasti.
Dok se oni sto su otisli dok ste bili vlast u srbiji vracaju, a otisli su jer ste bili dobre gazde.

Oho, kad ponestanu argumenti, kad vidiš da ispao budala, počnu vređanja...
Zasto je vredjanje visestrukom lazovu reci da je lazovcina (posebno sto si lagao tendenciozno - zbog koristi a ne slucajno). A posto si nevaspitani prostak ne umes ni da se izvinis kad si vec dokazano lagao. Dakle, nemoj da lazes pa neces biti nazivan lazovom.
Ovde dole prvo tvrdiš da je profit za državu u kojoj se ta mnogo važnija stavka od poreza:
crnizmaj0:

prikriva cinjenicu da PROFITI takvih kompanija (koji su mnogo vaznija stavka od poreza) odlaze u zemlje iz kojih su vlasnici

Kao prvo - ne znam sta ti uopste znaci ova recenica * (a zamolio sam te da me pitas u formi ARTIKULISANIH - razumljivih recenica... sto je za tebe izgleda *nemoguc zadatak*)
Ovde dole prvo tvrdiš da je profit za državu u kojoj se ta mnogo važnija stavka od poreza:* ????
... Tako da, pretpostavljam, da si ustvari hteo da napises ovako -
Ovde dole prvo tvrdiš da je profit za državu u kojoj se ta KOMPANIJA FIZICKI NALAZI mnogo važnija stavka od poreza:

Pa, ako sam pogodio sa ovom pretpostavkom, da ti odgovorim -
U mojoj gore citiranoj recenici (crvenom bojom ispisanoj) uopste ne tvrdim to sto mi ti *ucitavas* pa cu stoga sad (iskosenim fontom) postaviti ceo segment mog izvornog posta iz koga se jasno vidi STA TVRDIM ( a *glavni junaci* mojih tvrdnji i ono sto objasnjavam su pojmovi BDP i BNP u smislu obrazlaganja njihove (ne)znacajnosti, ostali pojmovi (pa i profit) su tek instrumenti - sredstva u objasnjavanju) -

*
U situaciji kada je, kao u slucaju Srbije, mnogo najvecih kompanija koje posluju na nasoj teritoriji u vlasnistvu stranaca jasno je da BDP (i stalno manipulativno isticanje njegovog rasta) uopste nije nikakav dokaz naseg ekon. napretka. Upravo suprotno - to je obmanljiv parametar koji dezinformise javnost i prikriva cinjenicu da PROFITI takvih kompanija (koji su mnogo vaznija stavka od poreza) odlaze u zemlje iz kojih su vlasnici tih najvecih *srpskih* kompanija.
Zato je BNP koji pokazuje ono sto je stvarno nase (u vlasnistvu srpskih drzavljana) bez obzira da li je to u Srbiji ili van nje jedini REALAN pokazatelj nase ekonomije (za razliku od obmanjujuceg BDP-a) narocito kad je opstepoznato da je mnogo veca vrednost onoga sto je u vlasnistvu stranaca a fizicki se nalazi na teritoriji Srbije nego sto je vrednost onoga sto srpski drzavljani ekonomski poseduju na teritorijama drugih zemalja pa mi, kao drzava, ostajemo *kraci* u toj matematici po BNP-u sa inostranstvom.

Tako da, bole, pametne drzave ne zive *od poreza* posto su porezi *muva na magarcu* u odnosu na profite*...

Eto, to je celina onoga sto ja zaista TVRDIM (i u njemu, opet istom, crvenom bojom oznacen taj segment jedne recenice iz koga ti nesto petljas, mrsis i sibicaris dunsterski mi nesto insinuirajuci) i ovako, integralno postavljen, oslikava svu punocu i barokni sjaj moje eksplikacije. Naravno da su profiti kompanija (kao ekon. kategorija) mnogo vaznija stavka od poreza (kao ekon. kategorije) - oni su osnovni motiv zasto se kompanije i osnivaju ali koliko treba da budes lud da bi mi ucitavao kako ja gornjim razmatranjem navodno tvrdim da su profiti takvih kompanija (koje su na nasoj teritoriji a u stranom vlasnistvu) za NASU drzavu mnogo vaznija stavka od poreza kad je svakom sa 2 gr mozga jasno da je ceo ovaj moj citirani segment iznad zapravo jedan lament i vapaj sto nasa drzava (upravo zato jer NIJE VLASNIK takvih kompanija) ostaje bez tih profita tj. LAVOVSKOG DELA prihoda tih kompanija i mora da se zadovoljava tek *mrvicama* prihoda tih kompanija (porezima)... dok nas takvi dunsteri poput tebe i upropastitelji sopstvenog naroda (tvoji sefovi) ubedjuju da je takav model upravo ono sto ce nam doneti blagostanje i bogatstvo. U fazonu - bolje nemati nego imati... bolje biti nadnicar kod gazde nego sam biti gazda...bolje prodati rudnik nego sam vaditi zlato...
Da ste vi u pravu - Kina bi postala prva ekonomska sila sveta jos dok je bila radionica sa jeftinom radnom snagom za kompanije iz bogatih zemalja (i naplacivala mrvice tj. tvoj besmisleni *porez*) a ne bi to postala tek kad je osnovala SOPSTVENE kompanije od kojih ima profit. Banglades i Pakistan koji siju fudbalske lopte za Adidas bi postali bogati od poreza na taj slepacki, ropski rad a ne bi Nemacka (u koju se sliva profit Adidasa) bila bogata . A to sam ti (jos tada) i eksplicitno napisao u poslednjoj recenici gore citiranog segmenta (zelena recenica). Dakle, jedini smisao kako bi neka *vaznost* profita kompanija u stranom vlasnistvu za drzavu u kojoj se te kompanije fizicki nalaze mogla da se tumaci je iskljucivo u negativnom - GUBITNICKOM smislu (nedostatka profita koji bi nama ostajao da je kompanija u vlasnistvu naseg drzavljanina). Iz svega napisanog svakom ko nije *bole* je jasno da ja nikako ne mogu da tvrdim to sto mi ti gore ucitavas da *tvrdim*.
Eto, bole - zao mi je sto ti jos jedan klevetnicki *poslic* nije uspeo

Onda skačeš sam sebi u usta i tvoje deluzije pripisuješ drugima:
crnizmaj0:

Kad sam rekao da je profit kompanije bitan drzavi u kojoj se kompanija fizicki nalazi? Da li si lud ili imas *haculinacije*?

Ovo, valjda, (u svetlu prethodnog detaljnog objasnjenja) nema potrebe da komentarisem posto potvrdjuje sve iznad napisano tj. da je profit takvih kompanija bitan ne za drzavu u kojoj se komp. fizicki nalazi vec za onu drugu drzavu (iz koje je vlasnik kompanije) cije nacionalno bogatstvo uvecava... zbog cega toliko i isticem znacaj BNP-a (jer BNP upravo to meri - odlivanje profita iz drzave gde kompanije posluju u drzave odakle su vlasnici kompanija ...a BDP to prikriva)

Cao, bole *ekonomisto* - nadam se da neces smarati dalje svojim *egzoticnim* tumacenjima (a i da zaista nisi u drugom stanju)

Poslednja izmena:
Cao, bole *ekonomisto* - nadam se da neces smarati dalje svojim *egzoticnim* tumacenjima
Ni ono što si kopirao nisi u stanju da shvatiš, pa pokušavaš preko pola strane da objasniš kako tamo ustvari ne
stoji to što si iskopirao, nego nešto sasvim drugo.
Jadno.

(a i da zaista nisi u drugom stanju)
Ti si stvarno ozbiljno poremećen, osim što si nepismen.

Back