"Ponovo ogromno povećanje penzija"

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.573
"Nadam se da ćemo penzije da uvećamo 14-15 odsto, minimalno će biti 12 odsto", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"U Srbiji se neće smanjivati plate i penzije. Nema problema sa javnim dugom. Imamo najveće rezerve zlata u istoriji. Imamo deviznu sigurnost, kurs se više od 10 godina ne menja. Kod nas će plate i penzije da rastu", rekao je on.

"Ja sam smanjivao plate i penzije i obećao da će da rastu i to sam ispunio. Nadam se da ćemo penzije da uvećamo 14-15 odsto, minimalno će biti 12 odsto. I to sve na ovo povećanje koje smo već imali od 20 odsto. Brine me veliko smanjenje potrošnje u celoj Evropi, a to će se videti i kod nas. Očekujem da na kraju godine imamo rast BDP-a od oko 2,5 odsto. Ako bi tako imali desetak godina prestigli bismo mnoge zemlje Evrope", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Kako kaže, i plate će rasti, ali u normalnim uslovima, i sa realnim ciljevima.

"Što se plata tiče, biće značajno povećanja, ali ne može da ide onoliko koliko nekome padne na pamet. I da ima tih para ne može to tako da ide. Država nije džak za udaranje, samo dođi i uzmi od države", rekao je on.

"U Beogradu će biti prosečna plata 1.500 evra", najavio je Vučić.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/ponovo-ogromno-povecanje-penzija-2321254

Cene su skočile 100% tako da bi plate i penzije trebale da prate taj trgovački kriminal. Najgori lopovi su maxi, idea i lidl strane lopovske korporacije koje treba proterati iz zemlje. I strane banke treba proterati iz zemlje!

Брате драги
Уколико бар 2 МИЛИОНА НАЈМАЊЕ не изађе на Улице због ове ОЧИГЛЕДНЕ приватизације ЕПС-а-
ми смо угасили свећу :(

1682040727843.jpeg

EPS NE SME DA PADNE! NI TELEKOM! Jer ako to prodaju onda cena usluge kod svih ide 5 puta gore zbog monopola! Struja će da bude umesto 3000 din biće 10.000 i više dinara a plate iste ko ima uopšte posao.
Марио, где си био друже када је Мирко Цветковић хтео да прода Телеком за кикирики како би попунио кратере у буџету, али чак ни толико нису хтели да му понуде, па је ДС било срамота да прода предузеће за ту мизерију.

До јуче је овде било осер.авање како политичари музу ЕПС, како катастрофално послује, а онда нечија фантазија да ће бити продат те исте људе тригерује да постану највећи браниоци ЕПС-а. Лудило мозга каквог нема нигде.

Poslednja izmena od moderatora:
Kod Vucica teku med i mleko izgleda, tigar Evrope

Nego jel neko javio desetinama hiljada mladih koji svake godine zauvek napuste Srbiju, da ce plata biti 1500 eura

Не бре десетине хиљада, милиони младих. Немој да се задржаваш на тако малој цифри. Иначе не знам да ли те је неко обавестио, одлазак свих одавде траје негде од 60их од када је Немачка први пут отворила своје границе за наше људе. Штавише, у неким претходним периодима далеко је био већи одлазак са ових простора него данас. Уз напомену да смо за десет година остали без мање људи него Хрвати, којих иначе има двоструко мање од нас. Да не помињем у односу на све остале земље.

Такође и да занемаримо податке да је у ових последњих пар година већи повратак људи од броја одлазака. Наравно, ко ће веровати једном УН истраживању, јер се ти подаци једноставно не уклапају у наратив да је овде чист фашизам у комбинацији са канибализмом.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...asto-kog-su-godista-i-obrazovnog-profila.html

Не бре десетине хиљада, милиони младих. Немој да се задржаваш на тако малој цифри. Иначе не знам да ли те је неко обавестио, одлазак свих одавде траје негде од 60их од када је Немачка први пут отворила своје границе за наше људе. Штавише, у неким претходним периодима далеко је био већи одлазак са ових простора него данас. Уз напомену да смо за десет година остали без мање људи него Хрвати, којих иначе има двоструко мање од нас. Да не помињем у односу на све остале земље.

Такође и да занемаримо податке да је у ових последњих пар година већи повратак људи од броја одлазака. Наравно, ко ће веровати једном УН истраживању, јер се ти подаци једноставно не уклапају у наратив да је овде чист фашизам у комбинацији са канибализмом.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...asto-kog-su-godista-i-obrazovnog-profila.html
To nije UN

A drugo, dosta ljudi se privremeno vratilo jer zbog karantina tokom Kovida nisu radili po stranim drzavama

Cim se otvorilo to, otisli su nazad

Ako mislis da je drugacije pokazi nam zaposlenost u Srbistanu koji ima tih 90000 vise zaposlenih danas nego 2020e pred Kovid. Jer nema.

To Vucic botovanje prolazi samo kod krezubih. Zato verujes u to.

I pre nego se zaletis ko majmun na bananu, ne zaboravi da je Srbistan imao priliv izbeglica iz Ukrajine i Rusije. Koji su uredno otvorili firme, i uredno su prijavljeni. Da te statiatika ne zavara, jer vidim da si prilicno plitak, da ne kazem ko tocilo.

To nije UN

A drugo, dosta ljudi se privremeno vratilo jer zbog karantina tokom Kovida nisu radili po stranim drzavama

Cim se otvorilo to, otisli su nazad

Ako mislis da je drugacije pokazi nam zaposlenost u Srbistanu koji ima tih 90000 vise zaposlenih danas nego 2020e pred Kovid. Jer nema.

To Vucic botovanje prolazi samo kod krezubih. Zato verujes u to.

I pre nego se zaletis ko majmun na bananu, ne zaboravi da je Srbistan imao priliv izbeglica iz Ukrajine i Rusije. Koji su uredno otvorili firme, i uredno su prijavljeni. Da te statiatika ne zavara, jer vidim da si prilicno plitak, da ne kazem ko tocilo.
Ако си добро прочитао линк који сам поставио, као што ниси, видео би да обухвата период пре почетка рата у Украјини и прилива Руса и Украјинаца. Такође, да имаш зрно мозга које је способно аналитички да размишља и да изнесе неке закључке, видео би прво да се 90 хиљада вратило, али не пише да нико није отишао. Једина је констатација да је већи прилив људи него одлазак. Чак и да је за један више, односно да се 90.000 вратило а отишло 89.999 то је нето прилив већи, иако цифре нису такве. Даљом разрадом то би значило једно ново радно место од тих повратника, а не 90.000 радних места више.

Такође, заборављаш да овде људи ипак и дочекају неку пензију, дакле ту постоји смањење радне снаге, док и даље имамо веома негативан природни прираштај.

У преводу, пре него што оптужиш неког за мајмунисање, прво ти лепо ољушти банану пре него што је прогуташ. Јер са друге стране ја итекако могу да са пуним правом прозовем катастрофичаре који виде сваки дан десетине хиљада људи мање у Србији, како је овде ико остао а да је млађи од 40 година. По њиховом темпу који им се привиђа, простом математиком би могло да се закључи да у Србији више нико не живи.

Једина је констатација да је већи прилив људи него одлазак
U Srbiji je pre desetak godina (pre *zlatnog doba*) zivelo oko 7 miliona ljudi. Danas (u *zl. doba*) zivi oko 6 miliona.
Pre desetak godina dug Srba je bio oko 15 milijardi - znaci oko 2 000 eur po stanovniku
Danas je dug Srba oko 36 milijardi - oko 6 000 eur po stanovniku.
Uprkos takvoj, 3 X vecoj zaduzenosti svakog gradjanina zivotni standard (kupovna moc) stanovnika Srbije nije se poboljsao vec je ostao ISTI - i sada (kao i 2012.) iznosi samo nekih 40% od prosecne kupovne moci stanovnika EU.

Izvolite, fobos11 i ostali - *naucite nas* kako je dug *zapravo manji u odnosu na BDP*, putevi, bolnice, stadioni, zaposlenost, karera marera, bla bla, truc truc... :mrgreen:

Za sve je kriv podanicki mentalitet naroda.
Podanicki mentalitet radja ulizicko ponasanje.
Ulizice kreiraju diktatore.
Vucic je pametan diktator. Shvatio je da Srbi vole diktatore, i da ce da vlada vecno, dokle god ne iznervira mnogo strane sile.
I Milosevic bi vladao jos trista godina, samo da nije iznervirao medjunarodnu zajednicu.
Tako je,Tito da ustane iz groba srbijanci bi mu opet ladili jajca.

U Srbiji je pre desetak godina (pre *zlatnog doba*) zivelo oko 7 miliona ljudi. Danas (u *zl. doba*) zivi oko 6 miliona.
Pre desetak godina dug Srba je bio oko 15 milijardi - znaci oko 2 000 eur po stanovniku
Danas je dug Srba oko 36 milijardi - oko 6 000 eur po stanovniku.
Uprkos takvoj, 3 X vecoj zaduzenosti svakog gradjanina zivotni standard (kupovna moc) stanovnika Srbije nije se poboljsao vec je ostao ISTI - i sada (kao i 2012.) iznosi samo nekih 40% od prosecne kupovne moci stanovnika EU.

Izvolite, fobos11 i ostali sendvicari - *naucite nas* kako je dug *zapravo manji u odnosu na BDP*, putevi, bolnice, stadioni, zaposlenost, karera marera, bla bla, truc truc... :mrgreen:
Наравно да ћу морати да те научим како је јавни дуг мањи у односу на БДП, самим тим што је БДП коначно већи. То што твој полумозак не жели да чује, већ селективно бира информације, то је ипак део твоје дијагнозе. Али ако ниси био забринут за јавни дуг када је ишао до скоро 70 одсто, како си толико данас баш уплашен. Иначе пошто не верујеш ботовима, ти види мало ове агенције за креитни рејтинг, који су у ово "никад горе" доба, повећавали кредитни рејтинг Србије. Наравно што је кредитни рејтинг већи, то је камата на задуживање мања.

Иначе не брини, имам још лекција да ти уделим да те додатно едукујем. Слободно можеш да погледаш највеће економије где је јавни дуг и у процентима и у апсолутним цифрама далеко већи од српског. Јапан, САД, Немачка, Француска, Италија, негде прелазе и 100 одсто, а ако се не варам већина је преко 80 одсто. И сви имају највећи могући кредитни рејтинг. Прво (ако си иоле нормалан) то ти говори да не постоји земља која нема јавни дуг.

Друга ствар је управљање јавним дугом. Дакле није исто ако се задужујеш само да би покривао минусе у буџету (као ДОС) и када се већином задужујеш за неке инфраструктурне и друге пројекте. Кад покриваш минусе у буџету ти те позајмљене паре не улажеш у нешто што ти доноси додатну вредност.

Трећа, можда и најбитнија ствар, коју мораш да знаш код јавног задуживања, то је да чак није толико битно ни колики је дуг, док год редовно отплаћујеш камате. Управе претходно наведене најразвијеније економије и даље имају висок стандар и даље имају највиши кредитни рејтинг, са више од 100 одсто дуга по БДП-у, зато што редовно отплаћују своје рате. Можеш да дугујеш и хиљаду евра, ако немаш да вратиш ти си пред банкротом. Као што смо ми били са много мањим дугом, баш због тога што наша никаква економија није могла да генерише довољно средстава да врати ни то што је тада позајмила.

Уз све то ДОС је имао приход од продаје предузећа у оној дивљачкој транзицији, иначе би ти стравични економски резултати били још гори.

Ако си добро прочитао линк који сам поставио, као што ниси, видео би да обухвата период пре почетка рата у Украјини и прилива Руса и Украјинаца. Такође, да имаш зрно мозга које је способно аналитички да размишља и да изнесе неке закључке, видео би прво да се 90 хиљада вратило, али не пише да нико није отишао. Једина је констатација да је већи прилив људи него одлазак. Чак и да је за један више, односно да се 90.000 вратило а отишло 89.999 то је нето прилив већи, иако цифре нису такве. Даљом разрадом то би значило једно ново радно место од тих повратника, а не 90.000 радних места више.

Такође, заборављаш да овде људи ипак и дочекају неку пензију, дакле ту постоји смањење радне снаге, док и даље имамо веома негативан природни прираштај.

У преводу, пре него што оптужиш неког за мајмунисање, прво ти лепо ољушти банану пре него што је прогуташ. Јер са друге стране ја итекако могу да са пуним правом прозовем катастрофичаре који виде сваки дан десетине хиљада људи мање у Србији, како је овде ико остао а да је млађи од 40 година. По њиховом темпу који им се привиђа, простом математиком би могло да се закључи да у Србији више нико не живи.

Nastavljen je trend depopulacije, što znači da je i stopa rasta stanovništva, u odnosu na prethodnu godinu, negativna i iznosi -9,4‰.

izvor Република Србија Републички завод за статистику

Током 2021. године 135 194 лица променило је пребивалиште, односно трајно су се иселила из Републике Србије.

sacekajmo popis da bude publikovan jer treba vremena da se sve to obradi al bice mislim ovog leta, tad ce da rokne bomba demografska svom snagom po Srbiji sad su samo preliminarni rezultati, cekaj da sve zavrsi zavod i klasifikuje

tek ce da vidis sta je mladosti napustilo Srbistan, mrak je vec pao al ti i ceo SNS to ne vidite

sacekajmo popis da bude publikovan jer treba vremena da se sve to obradi al bice mislim ovog leta, tad ce da rokne bomba demografska svom snagom po Srbiji sad su samo preliminarni rezultati, cekaj da sve zavrsi zavod i klasifikuje

tek ce da vidis sta je mladosti napustilo Srbistan, mrak je vec pao al ti i ceo SNS to ne vidite
Ја те молим да ми оставиш линкове сваке реченице које си написао. Дакле не то што си ти овде копипејстовао, него дај ми линк.

Док то будем чекао, остављам теби линк од твог омиљеног таблоида ДАнас, где још једном катастрофичару попут тебе нису јасни прелиминарни резултати пописа, који се некако не уклапају у твоје виђење ствари.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...je-za-11-godina-napustilo-svega-19-000-ljudi/

Ја те молим да ми оставиш линкове сваке реченице које си написао. Дакле не то што си ти овде копипејстовао, него дај ми линк.

Док то будем чекао, остављам теби линк од твог омиљеног таблоида ДАнас, где још једном катастрофичару попут тебе нису јасни прелиминарни резултати пописа, који се некако не уклапају у твоје виђење ствари.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...je-za-11-godina-napustilo-svega-19-000-ljudi/
iskreno izuzetno malo pratim medije iz Srbije, jer ne zivim u Srbiji jos od 16te godine

medjutim otvorivsi ovaj link od tebe odma na pocetku pise

ali da se to ne radi na način na koji je to uradio Republički zavod za statistiku (RZS).

Naveo je da je RZS za popis stanovništva koristio metod koji prethodno nije bio u pripremi.

bez da ulazim dalje u problematiku i tvoje nebuloze od 19000 gde ljudi po tebi ne odjavljuju prebivaliste

Back