Ponovno Radjanje- Reinkarnacija.

U šta bi ste se hteli najradije reinkarnirati (ponovo roditi) u sledećem životu? U -

• Čoveka

• Životinju

• Biljku ili Drveće

• Nekog Boga ili Andjela

• Vanzemaljca

• Energetsko Biće ili Prirodnu Pojavu

• Kamen ili Kristal

• Zvezdu ili Planetu

• Ništa (Želim Nibbanu i Oslobodjenje)

• Neverujem u Reinkarnaciju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Hihi, izmislili Religije Alieni, ili ne, potpuno nebitno, sve dok te Religije mene naucavaju da budem
pozitivan, da postujem druge, da prakticiram ne-nasilje, meditacije, i da duhovno evoluiram. :)

U tome sa sastoje Religije, a ne u tradiciji, kipovima, doktrinama i mitologijama.
Ono prvo je vazno, a ovo drugo je stvar subjektivnog posmatranja.

A ako su izmislili te Religije, onda su ih sa dobrom namerom izmislili. Svaka im čast!!! :D

Kako da se setim svojih proslih zivota? :)

Royal
Ima i te kako. Da nema, ne bi ja koji sam bio nekada na Liri sada bio na Zemlji. Kao i mnogi drugi.

Da, ima nazadovanja, ali je to ipak napredovanje. Hihi, a to je to, ta tvoja lokacija, :D , nisi tad hteo da mi
kazes, rekao si da ja zelim puno znati. Znaci iz Lyre.. Ajde brate, opisi barem malo kako je tamo, uzasno
me zanima.. I ja sam valjda pao na ovu zemlju, ali sa razlogom, o da, sarazlogom. ;)

WEISHAUPT
Ja recimo ne verujem da ima nazadovanja. Krišna je rekao da nema.

Pa, vidi, onaj koji se vrati u nizi oblik bica, to je u stvari isto napredovanje i deo evoluiranja, jer treba da prodje
opet kroz ono sto nije uspeo razresiti, da ga resi. Tako da zaista, i nema nazadovanja, samo napredovanja.
Znaci biti covek u jednom, a u sledecem recimo macka- to je isto napredovanje.. :)

WEISHAUPT
jer dokazuje da nije samo bog stvoritelj; zapravo iznosi se ideja da bog i nije stvoritelj, već samo graditelj.

O, ovo si sad lepo rekao. Slazem se. Absolutan Bog postoji sam od sebe, i svojom manifestacijom
gradi svetove i kreira, tj stvara. A kako to, nije toliko bitno kako se deli, na Brahmu, ili Neimara ili nekog treceg. :)

A evo mali dodatak. Sta je Krishna rekao. (Sorry sto je na Engleskom)
Ali pristajem na obe perspektive, i da je moguce i nemoguce nazadovati. 8-)

Clinging to egoism, power, arrogance, lust, and anger; these malicious people hate Me (who dwells) in their own body
and others' bodies. I hurl these haters, cruel, sinful, and mean people of the world, into the wombs of demons again and again.
O Arjuna, entering the wombs of demons birth after birth, the deluded ones sink to the lowest hell without ever attaining Me.
Lust, anger, and greed are the three gates of hell leading to the downfall of Jeeva. Therefore, one must (learn to)
give up these three. One who is liberated from these three gates of hell, O Arjuna, does what is best,
and attains the supreme goal.
------ Bhagavad Gita 16:18-22

reinkarnacija je nešto što je potpuno logično,dakle verujem u reinkarnaciju...
čak imam i neku svoju teoriju da je moguće roditi se ponovo ne samo u drugom obliku,već i u drugom vremenu,odnosno u dalekoj prošlosti ili dalekoj budućnosti...

Ja sam mislio isto...a onda sam s'vatio da pojma nemam zasto sam mislio tako.
Kako/u cemu nalazis da je logicno reinkarnirati?

Opet, kako ja dozivljavam reinkarnaciju, moralo bi da postoji neko medju-stanje u sta se transformise sta-vec-sta-smo-mi pa se nakon nekog (definisanog faktora npr: vremena) RE-inkarnises... sta ce reci da je morala postojati prvobitna inkarnacaija... i eto novog pitanja: iz cega i kako je nastala prvobitna inkarnacija?

hmmm...ima jena poslovica koja kaze ; pazi sta zelis jerbo mos se desit da to i dobijes...ili tako nekako...
elem, nadam se da si upoznat sa "svim aspektima andjeoske anatomije"...:mrgreen:

btw
evo, ja bi da se vratim kao krofna, glazirana cololadom (min 70% kakaa) ili neko fino pecivo...pa koristim priliku da zamolim postavljaca teme da doda kategoriju "peciva, kolaci & licitarski proizvodi" u ovu "maestralno" zamisljenu anketu...
hvala unaprijed. :D

peciva i kolace imas u kulinarstvu

A sta si sada?

Samo ugljovodonici koji su pokretani energijom koje zraci Sunce.. Elementi i energija..
Nize i vise manifestacije i oblike vremana/prostora i energije/materije ..

Usput, polovina forumasa nit zapocinju recenicu velikim slovom, niti zavrsavaju tackom.

Neki, -pisu- 1 'ovako' neJasno.. >> Zbog toga ne vredi traziti nekom gramaticke greske. :wink:

A sta si sada?

Samo ugljovodonici koji su pokretani energijom koje zraci Sunce:
Hm... izostavio si dusu

npr. Covek umre i reinkarnira se u zivotinju,pa u biljku i tako dalje u sledeci zivi organizam,to jest njegova dusa prelazi u drugi oblik i telo
ok taj deo mi je jasan.
E sad ovde se kaze reinkarnacija u kamen ili kristal.
koliko znam kamen nema dusu niti ikakvu pokretacku energiju.
Znaci po ovome ja sad npr istucam cekicem kamen i auomatski sam ga ja licno reinkarnirao u pesak:)
izvin'te ali taj deo ne razumem.

A sta si sada?

Samo ugljovodonici koji su pokretani energijom koje zraci Sunce.. Elementi i energija..
Nize i vise manifestacije i oblike vremana/prostora i energije/materije ..

Usput, polovina forumasa nit zapocinju recenicu velikim slovom, niti zavrsavaju tackom.

Neki, -pisu- 1 'ovako' neJasno.. >> Zbog toga ne vredi traziti nekom gramaticke greske. :wink:

Znam,ali treba pripaziti na gramatiku,ako ne zbog drugih onda zbog sebe...

Back