poniznost je temelj svih vrlina

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije tema gordost, ali kad se uhvatiste toga.....Gordost jeste najveci greh, ali ga najmanje prepoznaju, npr , uputstvo ovog tipa je onaj ko se lako ljuti....malo izmesao sujetu i gordost, nekad opravdano nekad nije...

Covek moze da bude puno gord a da uopste nema ljutnju na drugog....Cak sta vise, obicno onaj ko pretera u gordosti , taj se nece ni ljutiti na druge, oni su prah...nistavni...
A jedan obican gest koji se svima cini human, npr postavljanje videa koji govori o gordosti moze biti gordost.......
Onaj koji misli da je spoznao gordost, gord je sam po sebi...

Srbi su ogrezli u gordost, odavno...to im je neka nacionalna karateristika...
Otud nije dovoljno da kazes sta mislis, nego moras da ubedis ostale....prosiris zonu dejstva....sve funkcionise preko gordosti..
Cak i kad osoba ne govori gordoscu , ostali mu pripisuju to....
Npr ako ja ne pazim na kom nivou iznosim neka znanja, umesto da iznosim na 110% svesti nekog pojedinca, ja iznesem to bez uprostavanja bez pretvaranja za osnovnu skolu , pa ispadne na 300 400% svesti tog pojedinca, onda ce on da me odmah optuzi za gordost....

Neutralno postavljanje je takodje gordost kod Srba....npr neko zeli da ti se uvuce , da svoju percepciju da si neko jaje, transformise u odnos ima odnos drugara sa jajetom....a ti jasno pokazes da to ne postoji jer jednostavno radis svoj posao , nisi na terenu da budes prijatelj sa ljudima, nego ako ti se svidja hoces, ako nemas vremena neces...

Dakle ako tako pogledas, nijedan od ovih slucajeva gde Srbin vapi za gordoscu koja nije ukazana, optuzbom gordost resava sebi problem....nije gordost a opet je itekako u vezi sa godroscu i ostaje neprimecen zauvek...

Jos jedna vazna stvar......Gordost je greh koji ne pogadja onoga ko ga nosi, nego sledecu generaciju ili drugu generaciju posle toga....to je porodicni greh, nije pojedinacni kako se kod ostalih grehova desava...

Screenshot_20210226_010023.jpg

Back