Ponedeljak volite, ne volite

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.083
FF3d7T3XoAMWaRQ.jpg

Pa, volim!
Nemam razloga da bilo koji dan diskriminišem i ne volim, ali nekako mi ne može ponedeljak biti draži od npr., petka, jer subotom sam birala da mi bude slobodan dan. Radim na tome da mi vikend bude slobodan, a ne samo subota.
Može da se desi da ponedeljak neki specijalan događaj kruniše, pa da ga zauvek volim više od svih dana, onako, subjektivno, iz sopstvene duše... ali, onako...
Bre, ma kako da se zove dan, Bogu hvala da sam ga doživela, da sam se probudila!
Sanjalica sam do te mere da se retko kad budim rado. Snovi su mi "moj svet", ali... da, treba i realnost živeti. Ma koliko volela snove, i budnost mi treba. Valjda...

Posto sam radio kao rezerva na poslu.To je potrebno kada mi neko od kolega ode na odmor,ili bolovanje,pa sam radio i prvu smenu,kada nikog ne menjam,a u smeni kad treba da menjam.Dok sam bio u smeni,isto mi dani nisu znacili nista,nego dve prve,druge i trece,pa dva dana slobodnog.Kada sam prva smena onda onormalno se priviknes na vikend,pa je ponedeljak,uvek bio malo tezi za polazak na posao,a pogotovo kada je kisa,jer kod nas na Kopu se radi na otvorenom,pa veliko blato.Veoma tesko pada,ali zato kada dodje petak popodne bude veoma saltko,sem ako me ne zovu da menjam nekoga za vikend.onda mi uporopaste sve,ali sta ces moras.

Zapravo ne znam, o čemu se radi?
Geldof je pesmu napisao kada je cuo vest da je devojcica od 16 godina, Brenda En Spenser, pucala na decu u skolskom dvoristu jedne osnovne skole u San Dijegu, Kalifornija, 29.januara, 1979. i tom prilikom ubila dve odrasle osobe, ranila osam ucenika i jednog policajca. Devojcica nije pokazala nikakvo kajanje za svoj akt, a kao jedino obrazlozenje svog zlocina navela je: " Ne volim ponedeljke...Ovo ce uciniti da taj dan zivne." wiki, free transl..;)

Back