"Понављање сценарија из 2003. године"

• Začetnik teme Začetnik teme tales
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je dokaz da mašta može svašta.
Posebno me čudi to glorifikovanje Rusa..kao oni žele da šire uticaj na Balkan, a jedna malena Slovenija je više uložila u Srbiju od Rusije...
Rusi da su face pa da odobre Srbima povoljne kredite od tog svog čuvenog gasa i nafte, pa da vidimo tu pomoć na delu...a ne oni još žele za siću da nam maznu NIS - ciketani bre!

Poslednja izmena:
...izbori su bili jedan krug, listici smesteni u podrum skupstine, zapaljeni pa poplavljeni...

sta ovde nije istina,

ili sto kazu u onom filmu ` ko je prvi poceo rat, ko je prvi poceo rat?`

Октобарски избори су лажирани од стране ДОС-а, иако је било време да Милошевић са својом ретроградном политиком падне са власти. Милена Арежина то врло добро зна, ако и многи људи из Врховног суда Србије.

Октобарски избори су лажирани од стране ДОС-а, иако је било време да Милошевић са својом ретроградном политиком падне са власти. Милена Арежина то врло добро зна, ако и многи људи из Врховног суда Србије.

Prvo to nisu bili oktobarski izbori, a drugo, kako je DOS to rezirao, bas me zanima?

Isto kao sto su doveli Tadica za predsednika a ne 2.500.000 ljudi koji su glasali za njega....
:whistling:

Drugi krug izbora je morao da bude odrzan...To vrlo dobro zna i Kostunica kao i vodeci ljudi nekadasnjeg DOS-a. To zna i Vrhovni sud Srbije.
Mozda cemo u buducnosti imati tu priliku da citamo arhive UDBE, koje su za nas i dalje veika misterija i tajna...
Mi danas ne znamo sta se desavalo 1945, a da tek znamo sta se desavalo pocetkom Oktobra 2000.

Drugi krug izbora je morao da bude odrzan...To vrlo dobro zna i Kostunica kao i vodeci ljudi nekadasnjeg DOS-a. To zna i Vrhovni sud Srbije.
Mozda cemo u buducnosti imati tu priliku da citamo arhive UDBE, koje su za nas i dalje veika misterija i tajna...
Mi danas ne znamo sta se desavalo 1945, a da tek znamo sta se desavalo pocetkom Oktobra 2000.

Znamo sta se desilo. Kostunica je imao preko 50% glasova, sasvim dovoljno za pobedu u prvom krugu.
E sad, to sto su pokusali da pokradu izbore(opet), da umanje broj glasova i da idu u drugi krug, to je druga stvar.

Znamo sta se desilo. Kostunica je imao preko 50% glasova, sasvim dovoljno za pobedu u prvom krugu.
E sad, to sto su pokusali da pokradu izbore(opet), da umanje broj glasova i da idu u drugi krug, to je druga stvar.

niko nikad nigde nije zvanicno objavio da taj ima toliko, to ste samoproglasili kao alibi

obicno nekom lepo tri puta kazes i on razume,
ovde ne
ma vatajte beleske i posle studirajte

KARADŽIĆ: NISU ZNALI NI KO SAM NI GDE SAM

Na pitanje kako se krio, Radovan odgovorio: „Kad su znali ko sam, nisu znali gde sam. Kad su znali gde sam, nisu znali ko sam..."

s
Potpuno miran i spokojan u pritvoru... Karadžić ima jednu želju - da vidi porodicu

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu vreme provodi u molitvama, čitanju knjiga i dnevnih novina. Kako prenose izvori Pressa, Karadžić je iznenađujuće miran, nema nikakvih specijalnih zahteva, a i dalje jede samo zrnevlje i pije vodu.
- Nikad nisam video tako mirnog, staloženog i spokojnog pritvorenika. Radovan se uopšte ne uzbuđuje zbog toga što će za neki dan biti prebačen u haški pritvor i što verovatno više nikad neće biti slobodan čovek. Prosto je neverovatno koliko je on smiren... - priča za Press sagovornik iz pritvora Specijalnog suda. Prema njegovim rečima, Karadžić vreme provodi u majici, šortsu i papučama, a odelo je obukao samo kada ga je pre dva dana u ćeliji posetio mitropolit Amfilohije.
- Posle razgovora sa mitropolitom i pričešća, Radovan se stalno smeši... Ume da stane pored prozora i satima gleda u jednu tačku. Valjda je to u pitanju ono njegovo tihovanje, o kome sve novine ovih dana pišu... - prepričava sagovornik Pressa.
Najzanimljiviji je, kako saznajemo, bio susret predsednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića sa Karadžićem.
- Radovan je Bosiću rekao da zna sve o SDS-u, da je pažljivo pratio kroz šta su sve prošli u ovih 12 godina... Rekao mu je da mora da izdrži, da mora da se bori, jer srpskom narodu u RS tek predstoje velika iskušenja...
U jednom trenutku Bosić ga je upitao kako se i uz čiju pomoć skrivao sve ove godine, a Karadžić mu je kroz smešak tiho odgovorio:
- Kad su znali ko sam, nisu znali gde sam. Kad su znali gde sam, nisu znali ko sam...
Naši sagovornici iz pritvora Specijalnog suda kažu da je Radovanu „jedina velika želja" da pre odlaska u Hag vidi ženu Ljiljanu, ćerku Sonju i sina Sašu.
- Brat Luka mu je doneo slike porodice, a Radovan ih je odmah poređao po stolu. Zna satima da ih gleda, da teško uzdiše...
U subotu uveče jedan od čuvara Karadžića je upitao da li se plaši suđenja u Hagu, a on mu je samo smireno odgovorio:
- Ne plašim se. Nemam se više čega plašiti osim Boga. Samo još on može da mi sudi...
(D. L.)
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=42688

Tekst je uzasno glup-ne znam ko bi to mogao da napise...

Mozda je tekst malo hipoteticki postavljen, mozda je nerealan, ali mozemo reci da se on bazira na autorovom istrazivanju specijlanog rata od strane obavestajnih sluzbi SAD u realizaciji spoljnopolitickih ciljeva...
SAD su mnogo puta, nesto slicno radile u svojoj hegemonistickoj istoriji, pa me nebi cudilo da se tako nesto i ovde ponovi.
Naravno da je na to ne pozovim, niti to odobravam

Tekst je mozda malo i nerealan, ali vrlo moguc scenario.
SAD nebi puno izgubili ubistvom Tadica, imaju oni adekvatnu zamenu za njega, ali bim im njegovo ubistvo pogodovalo za uvodjenje vanrednog stanja u Srbiji, hapsenje opozicionih lidera, kao i konacni obracuna sa SRS-om. Naravno ostvarili bi i druge ciljeve, kao sto to tales navodi u svom tekstu.

Poslednja izmena:
Лишавање слободе Др Радована Караџића, је очигледно узрок само једе велике послдице, односно промене, која ће се десити у Србији, а која је као много тога смишљена у западној кухињи.

САД су својом експанзионистичком политиком у потпуности војно потиснуле Руску Федерацију са Балкана (Истроја нас учи да су то тежиле све велике силе у прошлости и Аустро-угарска, Немачка, Велика Британија), измећу осталог својом политиком изазивања рата и његовог контролисања на просотру бивше СФРЈ, као и касније својим војним присуством под маском мећународних снага, пре свега градњом највеће војне базе ван територије САД на Космету (Бондстил), као и у БиХ, Македонији, Бугарсоко, Албанији.Наравно, таквој политци САД, допринео је и први цовек Русије покојни Борис Јељцин. Међутим доласком Владимира Путина на власт, Руска Федрација почиње поново да јача, како економски тако и војно, и изнова мњеа своју спољнополитичку стратегију, нарочито на плану деловања руског обавештајно-безбедносног система. Бритаснки листови пишу да су руски шпијуни у самој Британији, али и шире далеко офанзивнији, него чаг и за време хладног рата.

Циљ те експанзионистичке политике је потпуно овладавање постсовјеским простором и слом Русије као велике силе.

Елем да се вратим на главну тему. Иако су САД, војно потиснуле Русију са Балкана, њен циљ је да спречи и било какво економско присуство Русије, а пре свега да онемогучи њено економксо присуство у Србији. Русија је увидела капацитете своје енергетске моћи и настоји по сваку цену да се одржи као енергетски гигант. САД, да би то спречиле кроз свој концепт специјалног рата, или како поједини домаћи стручњаци говоре посебним обликом примене силе, настоје да устоличе послушне, односно марионетске политичке режиме (између осталог то је учињено у Србији 5. Октобра 2000.). Ако погледамо историју америчке хегемоније, видећемо да је сличним акцијама мењан политички режим у бројним земљама Латинксе Америке.

Упркос устоличеном прозападном режиму у Београду, САД се дакако боје пада тог режима који је својим потезима у више наврата од 2000. год изазивао гнев код грађана. На то указује и све већа популарност и раст бирачког тела СРС-а. У ту сврку САД су развиле велики број стратегија како бо на власти одржале режим који спроводи њихову политику, кроз концепт изазивања криза и управљања кризама. Исценирано хапшење Др Радована Караџића, баш у овом тренутку врло једноставно може да укаже на тако нешто.

Сличан сценарио догодио се 2003. године, убиством Др Зорана Ђинђића који је увидео да су га западни ментори преварили и да су далеко мало испунило од онога шта су му све обећали. Поред тога што је Др Ђинђић почео да лагано окреће леђа западу (нарочито отварањем питња Косова, као и бројним контактима са Руским привредницима), САД, је трбала нестабилна Србија, из више разлога. Ђинђићева влада је својим лошим и погубним реформама (пре свега приватизацијом), као и мафијашким аферама почела да губи поверење међу грађанима.Такав сплет догађаја није одговарао САД, већ су одлучном акцијом морали да спрече буђење Србије (а слично се догаћа и данас). Поред тога на чело ДС-а, морао се довести далеко послушнији човек, Енглески ђак, Борис Тадић, за разилку од Ђинђића, који је Србију више вукао ка Немачкој. Поред тога, увођењем ванредног стања, блокирано је било какво опозиционо деловање због незадовољства владине погубне политике. Такође убиством Ђинђића спречено је да велики гигант Сартид дође у руке Немачке, већ је у бесцење од стране Зорана Живковића, Влаховића и др. продат Америчкој компанији. Ово је типичан пример како САД, преко својих обавештајних служби лако одржавају прозападни режим на власти, упркос незадовољству грађана.

Због чега наводим ове догађаје из 2003. год. Бојим се да би се нешто слично могло догодити и сада. Исцебирано и лишавање слободе Др Радована Каражића, ако и његово помпезно скривање, може послужити да се у Србији у блиској будућности десе велике промене.

Путем средстава јавног информисања већ су упућене претње Борису Тадићу и неким личностима из света политике. САД по сваку цену морају спречити продор Руског капитали у Србију, пре свега спречавањем продаје НИС-а, ЕПС-а, ЈАТ-а, Борског басена и других јавних предузећа. Наравно ту је и највећи пројекат Русије на Балкану, изградња гасовода Јужни ток. САД, не желе да Русија економски јача, снабдевајући Европу гасом, упркос постојању сличног концепта Америчко-еврпског гасног тока, званог Набуко. Упркос јавном признању ДС-а, да ће потписати гасни споразум од тога вероватно неће бити ништа. Поред тога САД, плаши и потез Ивице Дачића, који и ако је ушао у неприродни брак са ДС-ом, пре би се могло рећи у противприродни блуд, након избора у Мају одлази право у Моску (већ сам на почетку текста рекао да су Руске службе почеле да раде свој посо), што баш није свеједно САД.

САД, може да искорисити хапшење Др Караџића (поставља се питање, зашто га баш сада ухапсише), у циљу даљег условљавња Србије, као и њеног дестабилизовања како би постигла одређене геополитичке циљеве. Дакле плашим се да се може поновити сценаријо из 2003. године, и да се догоди убиство Бориса Тадића, који и ако је послушан и ако безпоговрно испуњава услове запада, врло лако као и Ђинђић може да им послужи за реализацију одређених циљева.
Убоством Тадића и увођењем ванредног стања, спречава се јачање опозиције (пре свега кроз ограничавање слободе медија, политичког и синдикалног организовања, хапшењем опозиционих лидера због наводног учествовања у убиству (слично је покушано 2003. године али није успело, јер су искориситли ментола и дебила Легију и његову Земунску нарко банду) ). Поред тога, скреће се пажња јавности са питања Косова, које се коначно устоличава ка независна држава, признају се косовски пасоши, ванредно стање се користи за лоповску продају НИС-а и других предузећа и њихову продају западним компанијама, убиством се прикрива економски крах и висока инфлација, као и незадовољство грађана због лажних обећања Динкића, пре свега у вези бесплатних акција). На власти остаје по други пут рањени ДС, што код великог броја бирача ствара осећај жалости и који их окреће против радикала и других патриотских организација које се оптужују да учествовањем у убиству и својом подршком Др Каражићиу спречавају бољи живот грађана и улазак у ЕУ, која нас и онако не жели, већ нам само већ годинама маже очи..

Људи све је могуће, хегемонија САД, и даље меље све пред собом...

vidi za mene je sasvim svejedno dal cu robujem trumpu il kerimovom.dodjemi isto.

Back