Помпео: Дали смо Украјинцима оружје за борбу против Руса

Слажем се, Украјинци су жестоко засрали, али.... Било је од '91. до данас осцилација у њиховој политици, од проруске до антируске.

Тренутно је антируски фактор још увек доминантнији, али треба времена. Самим избором Зеленског су показали да не знају шта желе, између Порошенка, пулена Мајдана, и комичара без дана политичког искуства, изабрали су оно друго.

Када наставе да стижу лимени ковчези из Донбаса, када се још која стотина хиљада Украјинаца исели, када виде да од ЕУ и НАТО интеграција нема ништа, онда им можда дође из дупета у главу.

А сигуран сам да ће у том тренутку Русија оберучке да их прихвати, јер Украјина је потребна Русији колико Русија Украјини.

Vidi, to što su za predsednika izabrali nekoga bez dana "političkog iskustva", ne mora da bude loše. Ovi sa "političkim iskustvom" se retko gde pokažu dobri, a i svi što steknu "političko iskustvo" se brzo ukvare.

To da je Ukrajina potrebna Rusiji se slažem. Međutim, u ovom sada odnosu snaga u svetu, Rusija nema moć da privoli tu "neopredeljenu" većinu Ukrajinaca sebi. A pošto je to pitanje "meke" moći, što em zahteva vremena, em Rusi nisu baš neki eksperti za to, pitanje je da li je to ostvarivo u nekom bližem vremenskom periodu od 10-20 godina.

Uglavnom, Ukrajinci su debelo zasrali. Mogli su da pažljivim balansiranjem i vođenjem računa o strateškim vojnim i ekonomskim interesima Rusije naprave sebi dobru poziciju, i dobar položaj za dil sa Evropljanima. Sada su se ukopali na dve strane. Sa jedne su mečki na rupi, sa druge prazna obećanja, a treći ih potpaljuju i uzimaju im pare za oružje koje im ne treba...

Vidi, to što su za predsednika izabrali nekoga bez dana "političkog iskustva", ne mora da bude loše. Ovi sa "političkim iskustvom" se retko gde pokažu dobri, a i svi što steknu "političko iskustvo" se brzo ukvare.

To da je Ukrajina potrebna Rusiji se slažem. Međutim, u ovom sada odnosu snaga u svetu, Rusija nema moć da privoli tu "neopredeljenu" većinu Ukrajinaca sebi. A pošto je to pitanje "meke" moći, što em zahteva vremena, em Rusi nisu baš neki eksperti za to, pitanje je da li je to ostvarivo u nekom bližem vremenskom periodu od 10-20 godina.

Uglavnom, Ukrajinci su debelo zasrali. Mogli su da pažljivim balansiranjem i vođenjem računa o strateškim vojnim i ekonomskim interesima Rusije naprave sebi dobru poziciju, i dobar položaj za dil sa Evropljanima. Sada su se ukopali na dve strane. Sa jedne su mečki na rupi, sa druge prazna obećanja, a treći ih potpaljuju i uzimaju im pare za oružje koje im ne treba...
Можда у неким другим ситуацијама, у бурним временима у каквим се Украјина налази, то је као да ходаш без главе. Требао је неко одлучан, са идејом и јасним циљем, али нису имали такву опцију. Реално и ја бих гласао за Зеленског да је друга опција Порошенко.

Да, слажем се, зато сам рекао, треба времена за тај процес. Руси су тога свесни, зато су на препад узели оно што им је најпотребније (Крим), а одсекли су и део Донбаса (ако мене питаш, то се мало отело контроли, не верујем да су тако нешто планирали). С тим да Украјина неће постати члан ни ЕУ ни НАТО, неће имати никакве друге опције него да се окрене Русији.

Превише су се и они занели са Мајданом, делује као да нису очекивали реакцију Русије, а уследила је погубна реакција по њих. Резултат: десетине хиљада погинулих, пар милиона исељених, држава у расулу... Како сејеш, тако ћеш и пожњети.

Слажем се, Украјинци су жестоко засрали, али.... Било је од '91. до данас осцилација у њиховој политици, од проруске до антируске.

Тренутно је антируски фактор још увек доминантнији, али треба времена. Самим избором Зеленског су показали да не знају шта желе, између Порошенка, пулена Мајдана, и комичара без дана политичког искуства, изабрали су оно друго.

Када наставе да стижу лимени ковчези из Донбаса, када се још која стотина хиљада Украјинаца исели, када виде да од ЕУ и НАТО интеграција нема ништа, онда им можда дође из дупета у главу.

А сигуран сам да ће у том тренутку Русија оберучке да их прихвати, јер Украјина је потребна Русији колико Русија Украјини.

Nađi cifru koliko je ukrajinaca pobeglo iz zemlje. To je sada poligon za rat i kraj se ne nazire.

Nađi cifru koliko je ukrajinaca pobeglo iz zemlje. To je sada poligon za rat i kraj se ne nazire.
Упознат сам са цифрама и последицама сукоба.

Ја нисам рекао да се рат завршава. Ако је срећа у несрећи, свео се на релативно мали простор и лимитиране сукобе, није се проширио на читаву државу, а било је потенцијала за тако нешто.

Само сам дао своје мишљење, можда превише оптимистично, али верујем да ће се брзо опаметити људи са оне стране Карпата.

https://www.blic.rs/vesti/svet/obam...a-pravo-oruzje-da-se-bore-protiv-rusa/wvyynef

"OBAMA IM SLAO ĆEBAD" Pompeo: Dali smo Ukrajincima pravo oružje da se bore protiv Rusa

1573649481300.png

11.11.2019. 22:42

SAD su dale Ukrajini stvarno oružje kako bi mogla da se bori protiv Rusa, izjavio je američki državni sekretar Majkl Pompeo

On je u intervjuu za televiziju Dablju-Si-Es-Si rekao da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski želeo da osigura to da Rusija, kako je on rekao, ne može da nanese štetu narodu Ukrajine.

"Zato smo narodu Ukrajine dali odbrambene oružane sisteme. Prethodna administracija nije htela to da učini i preferirala je da im šalje ćebad. Mi smo im dali stvarno oružje kako bi mogli da se bore protiv Rusa", istakao je Pompeo.

Pompeo je naglasio da su SAD htele da se uvere da je smanjena korupcija koja postoji već duže vreme u Ukrajini, kao i u to da predsednik Zelenski ima mogućnost da učini tako nešto, preneo je "Sputnjik".

Državni sekretar SAD dodao je da je Amerika bila jasna kada je reč o politici u vezi sa Ukrajinom i da je on lično ponosan na postupke američke administracije u vezi s tim.

https://srbin.info/svet/pompeo-dali-smo-ukrajincima-oruzje-za-borbu-protiv-rusa/

Помпео: Дали смо Украјинцима оружје за борбу против Руса

Амерички државни секретар Мајк Помпео објаснио је испоруке америчког оружја Украјини.

Pogledajte prilog 612425

20:53 11.11.2019.

„Дали смо им право оружје како би могли да се боре против Руса“, рекао је Помпео у интервјуу за телевизију Даблју-Си-Ес-Си.

Шеф Стејт департмента је додао да су се америчке власти увериле у смањење нивоа корупције у Украјини захваљујући напорима председника Владимира Зеленског.

Помпео је такође замерио администрацији бившег америчког председника Барака Обаме, који је одбио да испоручи оружје и војну технику Кијеву.

„Они су преферирали (да пошаљу) ћебад“, нашалио се он.

Резимирајући, амерички државни секретар је истакао да се поноси америчком политиком према Украјини.

Америчка војна помоћ Кијеву

Вашингтон је 2017. године одобрио испоруку преносних противтенковских ракетних система „Џавелин“ Кијеву. Америчке власти признале су да би Украјини могле продати и противбродске ракете и средства за обалску одбрану.

Осим тога, у септембру ове године Стејт департмент је одобрио испоруке Кијеву система „Џавелин“ у износу од скоро 40 милиона долара. Стејт департмент је дозволио да се Кијеву прода 160 ракета и различита опрема.

Руска страна више пута је упозоравала Трампову администрацију на испоруке оружја Украјини. Москва је истицала да ће то само погоршати ситуацију у Донбасу. Овом сценарију противили су се и европски политичари. Тако је председник Немачке Франк-Валтер Штајнмајер тај амерички потез назвао ризичним и контрапродуктивним путем изласка из кризе.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Pogledajte prilog 612426

Pijavio sam te za govor mržnje!

Back