POmozite

Балон у желудац тј. силиконско јастуче- да, то је метода која се користи за мршављење, онако како је Борац за права животиња написала.

Али у строго индикованим случајевима.

Где се то ради?

Хммм, моја препорука је отићи прво код ендокринолога по савет - препоручујем Драгана Мицића са Интерне Б из Клиничког центра ( ако си из Бг-а), а ако ниси, тражи упут за човека. Знам поуздано да се он подоста бавио том проблематиком.

Ako je ono što mislim da jeste, reč je o bajpasu želuca.
Vrlo ozbiljan hirurški zahvat koji se primenjuje u slučajevima preterane gojaznosti - kada više ne postoji nijedan način da se težina redukuje, i kada je njome ugrožen život.
Moja poznanica, koja živi u Švedskoj, podvrgla se toj operaciji, na sugestiju tamošnje socijalno/zdravstvene službe ... jer zbog težine nije mogla da nađe posao. Sa 140 i kusur kilograma spala je, nakon godinu dana, na upola manje. Danas, 5 godina nakon operacije, ima oko 60 kg, i radi.
Operacija se svodi na to da se želudac "suzi" u toj meri da ima izuzetno malu zapreminu. Prvih par meseci konzumira se isključivo tečna hrana, a kasnije se uvode čvrsti obroci - mali, ali česti.

Za takvu operaciju potrebna su mišljenja lekara opšte prakse, endokrinologa i psihijatra.
Operacija nije naivna, a moguće su i nus posledice - nagla promena statusa hormona.

Takođe, pojavljuje se i višak kože koju je moguće ukloniti samo hirurškim putem.
i bila emisija kako izvesni debeljkovici u americi i nakon uradjene operacije svoju potrebu za cvarcima,slaninom i ostalim namirnicama tog tipa resavaju tako sto ih ispasiraju u multipraktiku i onda onako masno popiju :bljak: i naravno efekat ne samo da ne bude onakav kakav bi trebalo da bude nego se kao sto si rekla sve to i iskomplikuje jer ta teska hrana valjda otezava proces zarastanja,privikavanja sta li vec :neutral:

ybg ja i dalje mislim da se taj problem ekstremne debljine uglavnom leci kod psihologa a ne kod hirurga :neutral: pa mogli bi svi da imamo po 500 kila kad bi zivot posvetili izjedanju hrane zar ne :neutral:

Балон у желудац тј. силиконско јастуче- да, то је метода која се користи за мршављење, онако како је Борац за права животиња написала.

Али у строго индикованим случајевима.

Где се то ради?

Хммм, моја препорука је отићи прво код ендокринолога по савет - препоручујем Драгана Мицића са Интерне Б из Клиничког центра ( ако си из Бг-а), а ако ниси, тражи упут за човека. Знам поуздано да се он подоста бавио том проблематиком.

hebem ti silikon, mi ljudi smo zivotinje!
guramo ga u zaludac, sise, usne, guzicu...grozno!

Poslednja izmena:
i bila emisija kako izvesni debeljkovici u americi i nakon uradjene operacije svoju potrebu za cvarcima,slaninom i ostalim namirnicama tog tipa resavaju tako sto ih ispasiraju u multipraktiku i onda onako masno popiju :bljak: i naravno efekat ne samo da ne bude onakav kakav bi trebalo da bude nego se kao sto si rekla sve to i iskomplikuje jer ta teska hrana valjda otezava proces zarastanja,privikavanja sta li vec :neutral:

ybg ja i dalje mislim da se taj problem ekstremne debljine uglavnom leci kod psihologa a ne kod hirurga :neutral: pa mogli bi svi da imamo po 500 kila kad bi zivot posvetili izjedanju hrane zar ne :neutral:

prvo kod psihologa a onda lijepo kod nutricioniste.
ne znam zasto se ljudi u vecim gradovima ne obrate strucnjacima za pomoc a ne na kojekakve prazne dijete. samo naruse zdravlje a kilograme opet vrate.

u slucajevima kada je osobi ozbiljno ugrozeno zdravlje, ne smije da se bavi fizickim aktivnostima i sl.
sada je ta procedura dosta laksa
pa joj pribjegavaju i oni koji mogu da vjezbaju ili se bar krecu ali su jednostavno lijeni

hebem ti silikon, mi ljudi smo zivotinje!
guramo ga u zaludac, sise, usne, guzicu...grozno!

Кад гојазност угрожава живот, свака метода је дозвољена, чак пожељна.

Хвала Богу што има људи који и у том смеру развијају науку.;)

Back