Pomozite: port forwarding

Seprtlja

Aktivan član
Poruka
1.849
Cao svima, hitno mi potrebno resnje za moj problem.
Naime u naslovu kaze port forwarding, dakle treba mi da podesim to na svom ruteru, da li neko zna kako se to radi?
Igram neke igre koje zahtevaju otvaranje toga, al ja to neumem da odradim.
Evo par slika panela mog rutera pa pomozite . :worth:
Ne znam koja je opcija za podesavanje istog, al evo pa vi mi recite.

Virtual Server
QDueAJf.png

DMZ Host (ovo sam ukljucio po preporuci nekog lika, al ne pomaze nista)
UVMCztm.png

Client Filtering
UVMCztm.png

Eto tako, jel dovoljno? Ako zaatreba jos nesto kazite. Inace ne razumem koje portove treba da kucam, u ta prazna polja, a znam jedino koja mi ip adresa rutera.

Poslednja izmena:
Ne igram igrice ali mogu da ti objasnim šta je PF (port forwarding). Ti ustvari na ruteru otvoriš jedan port (ti ga numerišeš) za slobodan pristup nekom uređaju ili tvom računaru.
Evo kako se to radi sa IP kamerom: http://kompjuterija.blogspot.com/2013/11/pristup-vasoj-ip-kameri-za-nadzor-preko.html
Znači moraš na ruteru da oslobodiš pristup tvom računaru preko tog porta (neću da diskutujem o tome koliko je to bezbedno, za ozbiljne računare nije).
Imaš i sajt gde je to objašnjeno za sve rutere: www.portforward.com

U mom slucaju ip je 192.168.0.5.
Ukljucio sam opciju enabled i zapamtio, ali se nista nije promenilo. .nije pomoglo.
Na netu nisam pronasao model mog rutera..
Ostavio sam slike kako izgleda u moj panel. Reci mi sta tu da podesim?

Poslednja izmena:
Za obično igranje onlajn igrica ti PF i nije potreban. Potreban je samo ako si "host" to jest ako je tvoj računar u ulozi servera. Ova IPv4 adresa je lokalna IP adresa tvog računara, a IP koju vidi net je nešto drugo, i ona može da bude statička (ako kupiš) i dinamička (menja se kad god iznova upališ komp). Drugo sigurno i u samoj igrici treba da odradiš neka podešavanja po tom pitanju.

Hvala sto mi pomazes.
Za moju igricu (p2p), je potrebno PF, pise u pojasnjenju ukoliko se ne konektuje onda mora da se uradi PF.
Meni je mnogo cudno sto sa ovim ruterom mi se to desava, npr prosli koji sam imao tp-link (crko) nije postojao takav problem, a oba su kablovski (lan).

Poslednja izmena:

Back