Pomozi te!

Mala91

Početnik
Poruka
29
Caos e jel neko zna sta bi moglo biti:
vec ima neko vreme da mi se sam komp restartuje i gasi mada mislila sam da mzd zeza utikacnica ali nije i tako do sinoc kada nije hteo da se upali monitor i uzmem od drugarice njenu tastaturi posto je moja usb pa nema vajde i onda otvori se bios i sad da start normal pojavi se samo crno a u safe mode í ostalo se pojavi ovo multi disk rdisk partition windows sistem32 drivers acpi.sys e sad je isto dó drivers samo zadnje se menjaju pci,isapnp,pciide,pcidex,mountmgr,ftdisk,dmload,dmio,partmgr itd. Tako da neznam sta mu je i sta da radim pomazite Hvala unapred svima.

Jesam sinoc brisala i sa fenom razduvala prasinu jer sam msl da je mzd i zbg toga jer mi malo kuler zeza kad upalim komp nazalost nisam ga skidala vec ga ovako obrisala jer posto ne znam ni da ga skinem ni da ga namestim,ventilator glavni radi normalno, e da cuje se i bip kad upali,i sinoc je stiglo obavestenje da mi je virtualna memorija puna i posle 2 sata se ugasio i nakon toga nisam uspela da upalim windows,stane do onoga.

- - - - - - - - - -

Kako se formatira disk.

Jesam sinoc brisala i sa fenom razduvala prasinu jer sam msl da je mzd i zbg toga jer mi malo kuler zeza kad upalim komp nazalost nisam ga skidala vec ga ovako obrisala jer posto ne znam ni da ga skinem ni da ga namestim,ventilator glavni radi normalno, e da cuje se i bip kad upali,i sinoc je stiglo obavestenje da mi je virtualna memorija puna i posle 2 sata se ugasio i nakon toga nisam uspela da upalim windows,stane do onoga.

- - - - - - - - - -

Kako se formatira disk.

Formatiranje znaci brisanje svih podataka sa C particije, D particije itd. To se uglavnom radi pri instalaciji sistema sa particijom na koju ti sistem.

Moguce je da je softverski problem, zato spominjem formatiranje. Jel ovako tesko da mozemo da ti pomognemo.
Ubacis cd od nekog operativnog sistema, restartujes komp i tokom podizanja ce ti dati opciju da boot-ujes cd (ucitas). Kada ga ucita, samo prati instrukcije, to danas nije tesko. Znaci obrises sve sa hard diska i instaliras novi operativni sistem.
Ili pozovi nekog ortaka da ti pogleda komp..

vec ima neko vreme da mi se sam komp restartuje i gasi mada mislila sam da mzd zeza utikacnica ali nije i tako do sinoc kada nije hteo da se upali monitor i uzmem od drugarice njenu tastaturi posto je moja usb pa nema vajde i onda otvori se bios i sad da start normal pojavi se samo crno a u safe mode í ostalo se pojavi ovo multi disk rdisk partition windows sistem32 drivers acpi.sys e sad je isto dó drivers samo zadnje se menjaju pci,isapnp,pciide,pcidex,mountmgr,ftdisk,dmload,dmio,partmgr itd. Tako da neznam sta mu je i sta da radim pomazite Hvala unapred svima.

pravac servis

Sto znc posto je meni sve bilo na c jer nije bio podesen na 2 vec samo da jedno znaci da se brise bukvalno sve e sad jel onda treba i da se instalira i novi sistem ili

Virtual memory full :confused:.. koliko imas slobodnog prostora na C:// particiji? Moze da bude i to u pitanju.

Ne brisi nista sama, pozovi nekog kao sto ti rekose. Pogotovo sto imas samo jednu particiju, izbrisaces sve podatke ako ih ne prekopiras negde

možda se pregreva...

Komp se vjerovatno restartuje zbog neispravnosti nekog drajvera a to što ti traži Safe Mode je iz razloga jer je na silu ugašen...Ako možeš ući u Safe mode pokušaj instalirati WhoCrashed Free Home Edition 5.01 program i on će ti očitati koji drajver nije u redu pa ga deinstaliraj iz Safe mode i pokušaj normalno podignuti Windows. Ako ne ide vjerovatno ćeš morati raditi reinstalaciju Windowsa..

- - - - - - - - - -

Kako se formatira disk.
pun c disk nema dovoljno prostora na c particiji da se razviju fajlovi od windowsa - zato i ne može da se podigne windows , preporučujem neki live windows s čim ćeš obrisati par većih filmova sa diska ili slično oslobodi barem 2 gb za rad win-a

Back