Помоћи браћи Грцима

Inace, malopre na hrvatskoj RTL gledam reportazu na tu temu.

Njihova javnost i mediji bar polemisu o tome.

S druge strane zgranuo me je poziv gledaocima da glasaju da li su trebali da posalju kanader ili ne... :eek:

Nisam gledao ,,Naci stanje" na B92, mozda su i oni postavili isto pitanje; ne bi me iznenadilo.

Ја предлажем да им пошаљемо наше Шиптаре.
Мислим, због пута , ближе је а и ако неко настрада није штета.
А ја предлажем да и наше пошалјете заједно у пакету али само ако не траже и тамо нешто што мисле да је нјихово:hahaha::hahaha:

dragon.serbia
Parsifal

Eh, jadna je drzava koja je spala na to da joj Srbija pritice u pomoc. Oni vrlo dobro vide kako upravljamo nasom drzavom, pa ih je sve nesto strah da ako im odemo u pomoc, da cemo i tamo nesto zeznuti kao i ovde.

Много је јаднија она држава која на све стране тражи помоћ а исту не нуди никоме када им је потребна!
Слажем се dragone - ако коме треба помоћи, онда су то Грци.

Пре две-три године када је у Грчкој био онај велики пожар, послао сам амбасади Грчке мејл са пригодним текстом и успут их замолио да објаве број жиро-рачуна на који би могао да уплатим скромни прилог, као помоћ настрадалима од пожара. На мејл ми је одговорио тадашњи амбасадор (или неко из амбасаде у његово име), број жиро рачуна сам добио, међутим у две грчке банке преко којих сам покушао да уплатим тврдили су ми да жиро-рачун не постоји (?), а да би уплатио скромних 10 евра (који су за мене тада били велики ко кућа) требало би да платим 30-ак евра - ваљда за неку папирологију!

Зато Грцима треба помоћи преко државне службе за ванредне ситуације и послати им помоћ у новцу и потрепштинама, а колико већ сутра треба са њима договорити бесплатно зимовање на нашим планинама, за неколико стотина деце из настрадалих подручја.

Poslednja izmena:
Nije sramota, ali bi imalo brojne pozitivne efekte poslati simboličnu pomoć od makar četiri vozila i 20 vatrogasaca.
Neće mnogo pomoći, ali će doprineti pozitivnom imidžu Srbije u svetu, a naročito u Grčkoj.
Naši vatrogasci će steći iskustvo i ko zna... možda se zadesi, pa i nama zatreba pomoć.
Dobro je simboličnim gestovima praviti dužnike. ;)

Ni sama to ne bi bolje rekla! Nazalost, ovde se jos uvek ne razmislja o imidzu Srbije, a za to vreme svet na nas gleda kao na pecinske ljude kojima je glavni hobi ratovanje :think:

Back