Pomocc!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ana_queen1200

Početnik
Poruka
1
Za par dana dobijam paruljastog zeca(kunica)...i sad sta sve treba za njega?da li mora da se seta?koliko kostaju vakcine?da li treba da se kupa?kad idem na putovanje da li da ga vodim?sta da radim ako ima buve?kako da se ponasam prema njemu prvih nedelju dana?.....pa to bi bilo to ako imate i vi nesto sa kazete iz iskustva bilo bi super...inace ja sam iz srbije iz novog sada....hvala unapred na odgovorima..

Za par dana dobijam paruljastog zeca(kunica)...i sad sta sve treba za njega?da li mora da se seta?koliko kostaju vakcine?da li treba da se kupa?kad idem na putovanje da li da ga vodim?sta da radim ako ima buve?kako da se ponasam prema njemu prvih nedelju dana?.....pa to bi bilo to ako imate i vi nesto sa kazete iz iskustva bilo bi super...inace ja sam iz srbije iz novog sada....hvala unapred na odgovorima..

Vec postoji tema o kunicima.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/184884-Patuljasti-zec-(kunic)?p=30412404#post30412404

Kunici se ne setaju, cuvaju se ogradjeni (u kavezima npr.) na tvrdoj podlozi jer ce kopati zemlju i otici ispod ili pobeci.
Ne treba da se kupa, sam ce zavrsiti sta ima oko higijene, tvoje je samo da cistis prostor gde on zivi. Ako je u kuci pozeljno je da to radis cesce jer njihov urin sadrzi puno amonijaka i nije prijatnog mirisa (smrdi).
Ne znam da je neki kunic pokupio negde buve, nisam imao problema sa tim.
U pocetku ce biti uplasen, sto od tebe sto od novog okruzenja, nemoj da ga silis tj. juris dok se ne navikne, neka on prvo tebi pridje.

Ako imas jos neka pitanja dodji na temu ciji link sam ti postavio.

Koliko je star kunic koga ces cuvati?

kakve vakcine?
nije to ker ili mačka

kakve buve?
imaće ih ako ih uveliko imaš po kući

bila je ova tema nadji
valjda moderatorka ima kunića
ja volim hrčke

- - - - - - - - - -

Kunici se ne setaju, cuvaju se ogradjeni (u kavezima npr.)

:lol:

da, prirodna potreba kunića je da bude u kavezu
o itekako se šetaju
ali tek kad postanete drugari

- - - - - - - - - -

i hrčak voli da procunja po travici i da nabere bokvice

:lol:

da, prirodna potreba kunića je da bude u kavezu
o itekako se šetaju
ali tek kad postanete drugari

- - - - - - - - - -

i hrčak voli da procunja po travici i da nabere bokvice

Kunici vole da kopaju, prirodna potreba im je da iskopaju skroviste gde su bezbedni od predatora i gde mogu da se kote.
Kavez je jedno od resenja, moze i da juri po kuci ali ne znam koliko je to pametno i bezbedno.

Voli i kunic da trci ali se tada tesko hvata, provereno par puta :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back