Pomoć

La Mirage

Obećava
Poruka
76
Kako da povežem video rekorder sa kompom radi prebacivanja nekih VHS snimaka na DVD?
Koji kabl je potreban i kako dalje ide procedura?
Imam TV karticu LEADTEK WINFAST 2000 Expert

Molio bih objašnjenje ili ako je već pisano o tome, link (mada u arhivi nisam uspeo da nađem ništa slično).

Pozdrav svima

Skontao sam šta i kako treba, nabavio SCART izlaz na koji se povezuju činčevi i sve radi OK. Treba mi savet iskusnih oko podešavanja formata snimka, šta je najbolje da stavim, podešavanje bitrate i audio zapisa. Kako to sve da namestim i da sve bude sinhronizovano, da mi se ne bi posle pola sata javilo odstupanje slike i tona.
Još to da sredim, pa da počnem sa prebacivanjem. Ima baš dosta da se presnimava. Ja ću da čačkam sam, možda i provalim. Ako ima neka dobra duša koja je ovo već prošla, neka napiše nešto. Biću zahvalan.

Pozdrav

Prvo nisi napisao program koji si dobio uz TV Karticu.
inace uz TV Karticu ide i neki program pomocu kojeg mozes povezati kompijuter i vhs uredja i koji moze obradjivati vhs u vcd ili divx ili dvd a sve zavisi od programa koji koristis j(naravno tusu i kablovi)
Inace ja mislim daje pinakl odlicno resenje.

Imam DivX 5.2.1 i Xvid codec-e. Što se programa tiče, koristim WinFast PVR preko koga i ide signal i za TV i za VIDEO. Problem je u tome što kad u meniju podesim DivX, slika bude malo reckava, posebno na bržim kadrovima. U Xvid-u definitivno ima neki problem jer je snimak skroz razmazan tako da se ništa ne vidi. Inače sam WinFast ima u sebi nekih desetak codec-a. Problem je kao što rekoh pre, što ne mogu da sinhronizujem ton i sliku jer se posle nekog vremena totalno razilaze. Kako to da namestim? I postoji li mogućnost da snimam u DVD format, znači u VOB fajlove?

Back