Pomoc!

Bjanka94

Obećava
Poruka
95
Moja majka kaslje vec dva meseca, bila je kod specijaliste i oni su utvrdili da je od alergije (alergicna je na polen) davali su joj urbazon dva puta po 3 inekcije, presing tablete, sirup...nista nije pomoglo i oni ne znaju sta joj je, salju je u bolnicu. Kad god je imala problema sa alergijom, prestane je posle drugog urbazona, ali sada ne prestaje. Mozda nije u pitanju alergija. Da li je neko imao slicnu situaciju ili neko zna zbog cega toliko kaslje? Sta je u pitanju?

Moja majka kaslje vec dva meseca, bila je kod specijaliste i oni su utvrdili da je od alergije (alergicna je na polen) davali su joj urbazon dva puta po 3 inekcije, presing tablete, sirup...nista nije pomoglo i oni ne znaju sta joj je, salju je u bolnicu. Kad god je imala problema sa alergijom, prestane je posle drugog urbazona, ali sada ne prestaje. Mozda nije u pitanju alergija. Da li je neko imao slicnu situaciju ili neko zna zbog cega toliko kaslje? Sta je u pitanju?

Ako nije reagovala na sve sto pises o alergiji onda moze biti i da nije,mada kazes da jeste alergicna na polen.Mislim da je polena trenutno manje nego u prolece tako da ta verzija moze biti pogresna.Kakav je kasalj,suv ili progresivan?Ima li bolove u rebrima prilikom kasljanja?Povisenu temperaturu ili bilo koje druge simptome?
Pre par godina sam imala nenormalno jak kasalj ali samo nocu prilikom lezanja i to kad utonem u san u potpunom miru.Uz to su me jako bolela rebra i kosti ledja.Lecili su me raznim antibioticima i lekovima ali nista se nije poboljsavalo.Tada sam krenula na detaljnije analize u razne klinike i vise puta snimala pluca.Otkvireno mi je rendgenskim snimkom da imam neke sacaste promene na plucima koje su se videle na snimku.Posle par meseci tumaranja po klinikama zavrsih na VMA(Beograd) i tu mi uradise bronhoskopiju.Rezultat je bio Sarkoidoza.Neko oboljenje pluca kom je uzrok nepoznat i godinama neistrazen do kraja.Dobih lekove na bazi kortikosteroida i punih 9 meseci sam bila na terapiji.Malo sam se podgojila i zaokruzila u licu a ima slucajeva gde su osobe duplirale kilazu zbog lekova(Pronizon).Imala sam srecu da mi je posle dve godine bolest sasvim umirena i sada sam doboro.Idem povremeno na kontrole i nemam vise terapiju.Bolest je opasna ako se zapusti a podnosljiva ako se kontrolise.
Neka mama ode na detaljnija ispitivanja sto pre.Moguce da je nesto bezazleno ali neka ne zapusta to tek tako.

Evo sta je bilo kod moje mame koja je takodje kasljala duzhe vrijeme

Ako je ukljuchen novi lijek u stalnoj terapiji ( pritisak i slichno prochitaj nezheljna dejstva )

U moje mame su otkrivene bakterije koje napadaju disne Organe posle dva reda odredjenih Antibiotika kashalj je nestao .

Dok je kashljala bilo je strava slushati podsjetjalo je na asmatichara

Back