Pomoc!

Filonus

Početnik
Poruka
8
Veliki pozdrav svim filozofima na ovom forumu. Molim za savet ljude koji su upuceni u filozofiju i njome se temeljno bave. Primetio sam da ima dosta takvih na forumu. Zanima me koji je najbolji nacin da se pristupi (detaljom) proucavanju filozofije. Upoznao sam se sa istorijom filozofije, ali je to sve dosta povrsno. Mislim da je za bolje upoznavanje neophodno citanje velikog broja dela velikih filozofa, ali ne znam kojim redom je najbolje da to pocnem i da li je to uopste dobar nacin. Svaki savet od iskusnijih kolega ce mi pomoci. Hvala unapred!

Ja mislim da na forumu nema mnogo ljudi koji se ozbiljno i temeljno bave filozofijom! Ukljucujem tu i sebe samu! Jedno je citkanje i poznavanje necega,ali - HEJ, OZBILJNO BAVLJENJE FILOZOFIJOM, PA OD TOGA MOZE GLAVA DA TI SE RASPUKNE! :D

Hej...ja znam...ja znam..... :o
Ovako.........Izmislis prijatelja, onda mu das ime...onda napravis kokice......ali pazi..........neka ima dovoljno i za tvog novog prijatelja......i onda uzmete da igrate ne ljuti se covece........neko vreme..........i onda kada se naigrate siti.........odete na jedan hladan tus.....posle toga.....se zabacis na kauc, naspes jednu ladnu limunadicu sa suncobrancicem, ili caj od nane, nema nicega boljeg za kul filozofiranciju od caja od nanice.....hihi.......ali pazi :? ,....... mora da bude u ruzicastoj soljici sa narandzastim cveticastim tufnicama....i onda se bacis na zastoko raspravljanje u vezi zadate teme sa izmisljenim prijateljem.....pazi , morate se iskljucivo boriti argumentima, zabranjeno izmisljanje i durenje.........a ako se durite previse...onda jos jedna partija ne ljuti se covece :wink:

p.s-oh, da...........naime...........izmisljeni prijatelji ne vole da ih.........pa..........tako nazivas...hi.....imaj to u vidu. :P ....srecno :lol:

Filonus:
Veliki pozdrav svim filozofima na ovom forumu. Molim za savet ljude koji su upuceni u filozofiju i njome se temeljno bave. Primetio sam da ima dosta takvih na forumu. Zanima me koji je najbolji nacin da se pristupi (detaljom) proucavanju filozofije. Upoznao sam se sa istorijom filozofije, ali je to sve dosta povrsno. Mislim da je za bolje upoznavanje neophodno citanje velikog broja dela velikih filozofa, ali ne znam kojim redom je najbolje da to pocnem i da li je to uopste dobar nacin. Svaki savet od iskusnijih kolega ce mi pomoci. Hvala unapred!

Nisam filosof, ali ti preporucujem da krenes od početaka filosofije pa do dana danasnjeg. Medjutim, pored iscitavanja filosofskih knjiga ukljuci sopstveni mozak i nastoj da i njemu verujes a ne samo onom procitanom. To ne znaci egoizam nego razvoj sopstvenog nacina gledanja na stvari, sa necim ces se sloziti, a sa necim neces..Zato je bitno porazmisliti o procitanom i izvagati u sopstvenom umu sta je vredno, a sta lazno po tvom sudu

Pozdrav 8)

Filonus:

Ukradi, u javnoj biblioteci, " Filozofiju za pocetnike ", pa, ako te ne uhvate, i imas zivaca da procitas, pola posla si vec obavio !!!

predlazem ti da pocnes od filozofskih dela koja su napisale zene..
Naravno, jedan zivot je malo za tako obiman materijal. ali to je pravi put. tek nakon toga, predji na dela filozofa.
svako dobro

Filozofska hrestomatija...10 knjiga...od Stare Grcke do Dijalektickog i historijskog materijalizma (ovu poslednju slobodno mozes da preskocis)...

Budi glumac.
Svakog filozofa moras razumeti u dushu da bi znao ogranicenja koja je on imao.
Vezbaj da cucis u njegovoj poziciji(izvinjavam se z.sovinistima jer je upotrebljen muski rod zamenice).

Ovo se zove decentracija,pomeranje centra gledanja na svet u neku tacku.Postoji psiholoska i fizicka decentracija. Fizicku rade astralna projekcija i meditacija mada nisam siguran.

Kad naucis ogranicenja ljudskog karaktera i shvatanja onda mozes mnogo lakse da pristupash filozofiji.Kad ces to nauciti? Ceo zivot ti treba, mozda samo pola .

Ako zelis da budes reprodukcija filozofije onda samo citaj knjige i nista drugo.

Postuj slobodno vreme i vertikalu kroz vreme.Ljudi i ljudska drustva i uredjenja su svaka obojena odredjenim predrasudama i bojama, ali slalom kroz istoriju ce ti pokazati zakonitosti koje vaze i mozda i put kojim ce se dalje ici...

Tuzni_patak:
Budi glumac.
Svakog filozofa moras razumeti u dushu da bi znao ogranicenja koja je on imao.
Vezbaj da cucis u njegovoj poziciji(izvinjavam se z.sovinistima jer je upotrebljen muski rod zamenice).

Ovo se zove decentracija,pomeranje centra gledanja na svet u neku tacku.Postoji psiholoska i fizicka decentracija. Fizicku rade astralna projekcija i meditacija mada nisam siguran.

Kad naucis ogranicenja ljudskog karaktera i shvatanja onda mozes mnogo lakse da pristupash filozofiji.Kad ces to nauciti? Ceo zivot ti treba, mozda samo pola .

Ako zelis da budes reprodukcija filozofije onda samo citaj knjige i nista drugo.

Postuj slobodno vreme i vertikalu kroz vreme.Ljudi i ljudska drustva i uredjenja su svaka obojena odredjenim predrasudama i bojama, ali slalom kroz istoriju ce ti pokazati zakonitosti koje vaze i mozda i put kojim ce se dalje ici...

E, yebi ga, Dačo, ja te u svemu DOSLOVNO poslušao, to što sam podvukao, ne bi li se pofilozofirao, hoćeš sad ti meni da pomogneš u ribanju WC -a, jer ono sa fizičkom decentracijom je uspelo preko očekivanja, tako sam bio DECENTRISAN, da je dobacilo, skoro do kade !!!

Back